BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Tek je počelo

Bitka protiv tabloida, Meghan prokazala svoje prijatelje: 'Kraljevska obitelj nije me zaštitila'

Vojvotkinja od Sussexa i njezin tim pravnika svim se sredstvima bore protiv jednog britanskog nakladnika, čiji je tabloid objavio rekonstruirano pismo koje je ona poslala vlastitom ocu.

Velika pravna bitka koju je započela Meghan Markle protiv britanskih tabloida u punom je zamahu. Vojvotkinja od Sussexa identificirala je petero bliskih prijatelja koji su dali izjave / intervjue za magazin People, u kojima su kritizirali njenog oca - ali je istovremeno zanijekala da im je dala dopuštenje da govore o njima.

Na Visokom sudu Meghan Marke tuži vlasnika Mail Onlinea, Associated Newspapers Limited (ANL), zbog članka u nedjeljnom izdanju The Mail On Sunday - u kojem su reproducirani dijelovi poruke koju je vojvotkinja rukom napisala i poslala svom ocu Thomasu Markleu, u kolovozu 2018.

LONDON, ENGLAND - MARCH 09: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex meets children as she attends the Commonwealth Day Service 2020 on March 09, 2020 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Meghan Markle smatra da je kraljevska obitelj nije dovoljno zaštitila, pogotovo kada je bila trudna.

U sudskom dokumentu 38-godišnja bivša glumica tvrdi da se osjećala 'nezaštićeno' od strane 'institucije' kraljevske obitelji te da se nije mogla braniti od lažnih optužbi, ta tvrdnja naglašava raskol između kuća Cambridge i Sussex, prije nego su ona i princ Harry odstupili s funkcija, što se u svijetu nazvalo i 'Megxit'.

Prijatelji su se brinuli

Novi pravni dokumenti pokazali su da Meghan zna tko je pet prijatelja koji su anonimno govorili za medije. Iako ih People magazin nikada nije imenovao, spominjao ih je kao - Meganin unutarnji krug, dugogodišnji prijatelj, bivši kolega, prijatelj iz LA-a, nekadašnji kolega i bliski prijatelj.

Prince Harry and Meghan Markle Duke and Duchess of Sussex celebrate the first birthday of their baby Son Archie Mountbatten-Windsor in in Malibu, Los Angeles (LA) in the United States of America (USA) -  (Archive).
06 May 2020, Image: 517507878, License: Rights-managed, Restrictions: NO Netherlands, Model Release: no, Credit line: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Princ Harry i Meghan Markle odstupili su s kraljevskih dužnosti u ožujku 2020.

Također vojvotkinja od Sussexa je navela da je pismo ocu napisala kako bi prekinula manipuliranje tiska s njim, a ne kao pokušaj pomirbe. U sudskim spisima se navodi i kako je Meghan trošila vlastiti novac na letove za njenog oca, u i iz Londona kao i njegov hotel za vjenčanje.

U dijelu gdje Meghan spominje kako je kraljevska obitelj prema njenom osjećaju, nije dovoljno zaštitila, te kako se nije smjela braniti, navodi da su se njezini prijatelji s pravom zabrinuli za njeno stanje, pogotovo zato što je bila trudna.

Pročitajte i:

Svjetska javnost i britanski tabloidi se naslađuju: Kate i Meghan se ne trpe

Od spoja na slijepo do bijega od kraljevske obitelji: Tri godine čiste drame princa Harryja i Meghan Markle

Meghan i Harry više nisu aktivni članovi kraljevske obitelji: Ovime gube mnoge privilegije

Kakav užas! Objavljene dosad tajne poruke koje su Meghan Markle i princ Harry slali njezinom ocu

Linker
24. travanj 2024 01:25