Boris Rogoznica
 Instagram
'Razgovori s tatom'

PRODUHOVLJENO NAKON RAZLAZA Boris Rogoznica o niskoj vibraciji i meditaciji: 'Znanje sam stjecao godinama'

Glazbenik, otac dvoje djece koje i dalje odgaja zajedno s uskoro bivšom suprugom Doris Pinčić, za Gloria.hr otkrio je kojim će putem uskoro krenuti. Naime, svoje dugogodišnje izučavanje self-help literature Boris Rogoznica želi dijeliti sa građanima, a mudrosti koje proučava već obilato dijeli sa šestogodišnjim sinom.

Nakon nedavne objave razvoda zbog koje su se Boris Rogoznica i Doris Pinčić Rogoznica našli u pojačanom interesu javnosti, bivši partneri odlučili su kako o privatnom životu neće pričati. Isto tako pjevač i glumica pokazali su da i dalje imaju odlične odnose i mnogo uzajamnog poštovanja, te da su oboje brižni roditelji.

Šestogodišnji Donat i dvogodišnja Gita i dalje su centar njihova svijeta, što je najnovijom objavom na Instagramu Boris ponovno potvrdio. No, uz fotografije sebe i sina, stavio je nesvakidašnji opis.

"Razgovori s tatom: Odgovore na sva svoja pitanja možeš pronaći u tišini, u prirodi, u šaptaju mora i uzdahu vjetra. Daleko od gužve, buke i osude", dio je objave koju je pjevač napisao uz fotografije slikane kraj mora.

Kontaktirali smo ga u želji da nam ispriča pozadinu iza tih riječi, što je Rogoznica, koji nevoljko odgovara na privatna pitanja, ovaj puta napravio.

"Već duže vrijeme razmišljam o pisanju svog bloga ili bar neke rubrike koju bih nazvao 'Razgovori s tatom' po uzoru na moj omiljeni serijal knjiga 'Razgovori s Bogom' Neila Donalda Walscha", otkrio je Boris za Gloria.hr i zatim je objasnio što za njega ta knjiga znači.

Namjeravam se aktivno baviti i pisati o temama koje zanimaju mlade, objelodanjivati znanje koje sam stekao godinama proučavajući self-help literaturu s ciljem da svojoj djeci omogućim najbolji mogući odgoj, proširim obzore.

"Ta knjiga i nauka mi je promijenila pogled na svijet i reprogramirala me od nepravilnog odgoja te poimanja dobra i zla, kakvim nas uče od malena ne samo roditelji u neznanju, već i kompletna okolina", rekao je.

'Najlakše je rigat' otrov'

Njegova posljednja objava na Instagramu je tek prva od mnogih. Od njega, kako najavljuje, možemo očekivati još mudrosti koje želi prenijeti svom sinu, svim ljudima i drugoj djeci.

"Ovo je tek prva mala objava kojom sam krenuo i prekinuo odgađanje. Svakako se namjeravam aktivno baviti time i pisati o temama koje zanimaju mlade, objelodanjivati znanje koje sam stekao godinama proučavajući self-help literaturu s ciljem da svojoj djeci omogućim najbolji mogući odgoj, proširim obzore. A tako i svima ostalima koji su voljni izvući najbolje za sebe u tome", ekskluzivno je najavio Boris.

Na pitanje koje vrijednosti bi htio prenijeti vlastitoj djeci Rogoznica tvrdi da im želi dati najbolje od sebe. "I siguran sam da mi uspijeva i da to dobro radim. Beskrajno su sretni i ispunjeni. Žive u obilju ljubavi bez najmanjih frustracija i trauma, a vrijednosti koje im želimo prenijeti najbolje pokazujemo svojim primjerom", rekao je pjevač.

Životni cilj mi je biti najbolja moguća verzija sebe, jer najgora može biti svatko.

Ono što je u tome ključno, zbori Boris, nije biti savršen, nego najbolja verzija sebe.

"Nitko nije savršen, imam stotinu mana i svakodnevno griješim, ali sam siguran da dajem sve od sebe da učinim pravu stvar. Životni cilj mi je biti najbolja moguća verzija sebe, jer najgora može biti svatko. Za to se ne treba posebno potruditi, dovoljno je sjesti na kauč uzeti mobitel u ruke, ulogirati se na portale i rigati otrov, nezadovoljstvo i osude po svemu što ti naiđe na ekran", objasnio je i dodao da je on svoje društvene kanale odlučio iskoristiti na drugačiji način. Želi dati okolini ono najbolje, a to će pokazati rubrikom koja će biti namijenjena djeci.

"Sine, a što kažeš da te podučim jednoj posebnoj vještini? Pomoću nje možeš saznati odgovore na sva svoja brojna pitanja", početak je prve objave 'Razgovori s tatom'. Pitali smo što je s kćerkicom Gitom, zašto se ti savjeti ne odnose i na nju?

Zašto ne razgovara s kćeri?

"Za sada je ovo priča samo za sina, jer s njim komuniciram i možemo se dotaknuti već nekih ozbiljnijih tema. Kao što su ljubav, Bog, seksualnost, uspjeh, strah itd. Godinama već pričamo nasamo, pratim i zapisujem njegova pitanja, razgovore i stvari koje ga zanimanju. Gita je premala, ima dvije godine, ali vjerujem da ću s njom moći nastaviti 'Razgovore s tatom', taman kada Donat to preraste", razjasnio je zašto se u svojoj priči obraća samo sinu koji ima šest godina.

A otkrio je i zašto je u prvoj objavi govorio upravo o meditaciji.

"Smatram da bi meditaciju trebalo uvesti kao izvannastavnu aktivnost u škole. S obzirom na to da je toliko korisna i plemenita. Zamislite samo da sva djeca u život stasaju sa znanjem kako umiriti buku u glavi, kako smanjiti stres, anksioznost, osvijestiti trenutak u kojem se nalaze. Da ne gube toliko vremena na emocionalne i živčane slomove, napadaje straha, panike, loše raspoloženje uzrokovano niskom vibracijom. Joj, gdje bi im samo kraj bio..", kazao je pjevač kojem očito nije strana terminologija o vibracijama, koju promovira hrvatska life coach zvijezda Ana Bučević.

Smatram da bi meditaciju trebalo uvesti kao izvannastavnu aktivnost u škole.

"Donat to znanje dobiva od najranijeg djetinjstva. Još ne uspijeva ući u meditativno stanje, ali pored mene osvještava da to postoji. A napad plača ili panike već sada zna prekinuti dubokim udisajima iz dijafragme", kazao je pjevač.

Sudeći prema komentarima ispod njegove objave, razdragani pratitelji, odnosno njihova djeca mahom su pitali kakvu to ljubičastu igračku dječak drži. Pjevač nam je otkrio da je riječ o nečemu što se zove "Brawl stars", kupljena je na ljetnom štandu, nakon što je Donatu dida dao kune za igračku ili sladoled, a dječak je odabrao ovaj, ne sumnjamo, pravi hit.

Pročitajte i:

Potvrđen razlaz Doris Pinčić i Borisa Rogoznice! Doznajemo što se dogodilo s brakom slavnog para

Doris Pinčić potvrdila razvod: 'Već neko vrijeme nismo životni partneri'

Boris Rogoznica sasvim iskreno: 'Doris je za mene pojam, a mi ćemo biti bolji no što smo bili'

Kako je skromna ribareva kći postala voditeljska elita Hrvatske? Na tom putu pomogla joj je baš ova žena

Linker
19. travanj 2024 15:27