Happy, Betty White!

‘Zlatna djevojka‘, kojoj je jedina neostvarena želja Robert Redford, proslavila 99. rođendan uz fast food

Osim po ulogama u serijama "Zlatne djevojke" i "Hot in Cleveland", glumica s najdužom karijerom u povijesti američke zabavljačke industrije, poznata je i po britkim izjavama kojima je oduvijek oduševljavala javnost. Posljednji rođendan prije troznamenkastog proslavila je u svom domu.

Legendarna američka glumica Betty White proslavila je 99. rođendan u svojem domu u kalifornijskom gradu Carmelu, a za svoj slavljenički obrok izabrala je hot dog i pržene krumpiriće koje obožava. Njezin agent i prijatelj Jeff Witjas darovao joj je buket ruža, dok je na upite što je isplanirala za taj poseban dan odvratila kako se ovogodišnja proslava 17. siječnja ne razlikuje bitno od lanjske. Dodala je kako je nahranila patke koje joj dolaze na imanje, a odnosi se prema njima kao da su joj ljubimci i otkrila kako ju je pandemija koronavirusa nagnala da skrati uobičajeno trčanje od 1,6 milja (2,4 kilometra) - ne otkrivši da li detalj o zahtjevnoj tjelovježbi u poznim godinama jedna od šala kojima se proslavila. Kako god bilo, glumica je povodom obljetnice na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli podijelila recept za dug i sretan život te dala savjet mladima u zabavljačkoj branši.

image
Betty White s kolegicama Bea Arthur, Rue McClanahan, Estelle Getty snimljene 1992. godine.
PROFIMEDIA

- Uvijek gledam pozitivnu stranu života i ne zadržavam se na lošoj jer uzima previše energije.

Također je važno imati dobrog agenta. Moj me stalno drži zaposlenim - kaže Betty White čiji će se davni projekt, talk-show "The Pet Set” opet prikazati na streamingu Apple TV 23. veljače, povodom 50. obljetnice premijere. Uz to objavit će se i DVD obogaćen ekstra scenama iz emisija u kojima je ugostila kolege poput Doris Day, Burta Reynoldsa, Jimmyja Stewarta, Shirley Jones i Jamesa Brolina s njihovim ljubimcima. Prikazivanje je započelo 1971., a realizirala ju je s trećim suprugom, glumcem i voditeljem Allenom Luddenom.

image
Pse je uvijek obožavala i svoj utjecaj je rado koristila za podizanje svijesti o zaštiti životinja.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ne pomišlja na mirovinu

Serijom su prodefilirali i egzotični ljubimci poput tigrova, medvjeda, slonova, lavova, vukova, gorila, klokana, a njihov „nastup” začinile su dosjetke glumice iza koje je 82-godišnja televizijska karijera, najduža u povijesti američke zabavljačke industrije. Bila je među prvim producenticama televizijske serije "Life With Elizabeth" u kojoj je i glumila od 1953. do 1955. te prva dvostruka dobitnica Emmyja za istu ulogu u seriji "The Mary Tyler Moore Show" kojom se proslavila.

image
Osim kao glumica, Betty zarađuje i kao spisateljica. Knjigu "Ako me pitaš" objavila je posljednju, 2011. godine.
FOTOGRAFIJE: STARTRAKS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA STARTRAKS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najveću televizijski nagradu dobila je i za nezaboravnu ulogu Rose Nylund u "Zlatnim djevojkama" dok je za interpretaciju Poljakinje burne prošlosti i britkog jezika, Elke Ostrovsky, nominirana za još jedan Emmy. Pa ipak, glumica ne pomišlja na mirovinu. Preklani je posudila glas u četvrtom nastavku filma "Priča o igračkama" s Tomom Hanksom, Timom Allenom, Christinom Hendricks i Keanu Reevesom, a kako je tijekom 2020. morala pauzirati, propušteno želi nadoknaditi tijekom ove godine, ako joj prilike dopuste.

Udavala se triput. S prvim suprugom, pilotom Dickom Barkerom izdržala je nepunu godinu i razvela se 1945. S pokojnim glumcem Laneom Allenom vjenčala se 1947., a brak su okončali dvije godine kasnije. S trećim suprugom Allenom Luddenom provela je sretnih 18 godina, a nakon što je preminuo 1981. više se nije udavala. Kad ju je Larry King svojedobno pitao zašto se ponovno ne vjenča, odgovorila je: "Kad si imao najboljeg, što ti još treba?”

image
Za posljednjeg supruga, Allena Luddena, udala se 1963. godine. Sahranila ga je 1981. godine i od tada se nije više udavala.
PROFIMEDIA

Osim po ulogama, glumica je poznata i po duhovitim izjavama.

Kad su je svojedobno pitali koristi li Facebook, rekla je: "Kažu mi da je to izvrstan način da se povežem sa starim prijateljima. U mojim godinama za to mi treba ploča za prizivanje duhova.”

Otkrila je kako mrzi kuhati i najradije si naruči fast food, a po pitanju tjelovježbe "pomaže" joj dvokatnica u kojoj stanuje: "Često zaboravljam, a u kući nemam lift". Pa ipak, najupečatljivija je rečenica koju legendarna 99-godišnjakinja ponavlja kad se upita o životnim postignućima.

- Moj odgovor na pitanje: "Što još niste odradili u ovom poslu, a uvijek ste htjeli?" , uvijek glasi: "Robert Redford".

Linker
19. travanj 2024 20:08