VELIKA TEKSTOPISKINJA

Životni put jedne od najvećih: Posljednje godine života Marina Tucaković provela je noseći se s ogromnom tugom

Jedna od najvećih tekstopiskinja regije, Marina Tucaković, napustila nas je u 68. godini. Njezina životna priča splet je velikog uspjeha i teške tuge.

Iako se godinama borila s karcinomom dojke, cijelu je regiju preplavila tuga zbog odlaska jedne od najplodnijih tekstopiskinja na ovim prostorima, Marine Tucaković.

Glazbenici se teška srca opraštaju od Marine

"Draga Marina, hvala ti za Stranca. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima", napisao je glazbenik Massimo Savić, kojemu je Marina napisala pjesmu Stranac u noći.

"Počivajte u miru draga Marina i hvala vam za pjesme naših života", oprostila se od tekstopiskinje i Nina Badrić, dok je glazbenik Željko Joksimović uz zajedničku fotografiju s Marinom kratko napisao u opis: "Sele moja...".

Tuga piše najljepše stihove

Rođena je 4. studenog 1953. godine u Beogradu, a već je s 19 godina počela pisati tekstove od kojih će mnogi kasnije postati bezvremenski hitovi. Prvi uspjeh postigla je s pjesmom "Dodirni mi kolena" za pop grupu Zana 1982. godine, a koju je kasnije obradila i Severina.

Čitajte i: Preminula Marina Tucaković! Mukotrpnu borbu s opakom bolešću vodila je godinama

Potpisuje stihove i jednog od najvećih Oliverovih hitova "Što to bješe ljubav", a pisala je za brojna druga velika glazbena imena poput Miše Kovača, Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Lepe Brene, Tošeta Proeskog, Harisa Džinovića i mnogih drugih.

image
Napisala je preko 4 tisuće tekstova
PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX

Tragedija od koje se nikad nije oporavila

Najveća podrška kako u karijeri, tako i u životu bio joj je skladatelj i producent Aleksandar Futa Radulović s kojim je u skladnom braku dobila dva sina - Milana Radulovića Laću i mlađeg sina Miloša koji je preminuo 2008. godine.

Jedan od tekstova koji ima zaista veliko značenje je "Mišo moj", pjesma koju je opjevala srpska pjevačica Ana Nikolić, a koja je posvećena upravo njezinom sinu Milošu Raduloviću kojeg je prije 13 godina pronašla mrtvog u sobi obiteljske kuće u centru Beograda.

"Pjesmu sam pisala u svom najtežem životnom razdoblju. Kada sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala tko bi mogao ove snažne emocije prenijeti publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić", ispričala je Marina u intervjuu koji je prenio Blic.

Od te se tragedije nikada nije oporavila, a o najbolnijem danu u životu progovorila je samo jednom.

"Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi. Ode vam dijete na ekskurziju pa se bojite kako će tamo stići. Uvijek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć... On je bio toliko veseo, toliko smo se smijali, nisam zaista mogla imati loš predosjećaj, koliko sam ranije imala iz strahova. I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala. Taj dan sam trebala ići u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila", rekla je tada shrvana Marina.

Čitajte i: Teška borba s opakom bolešću autorice koja je pisala hitove za Severinu, Olivera, Mišu...

Isti je dan sa sinom uobičajeno pričala, a on je išao odmoriti i rekao joj je da ga probudi poslijepodne kako ne bi zakasnio kod frizera, no Marina ga nažalost nikada nije uspjela probuditi.

Prije tri godine dijagnosticiran joj je karcinom dojke

"Miloš se jednostavno nije probudio. U podne je bio zdrav, sve je bilo normalno. Ustao je da popije vode i rekao mi da ga probudim poslije četiri kako bi stigao otići kod frizera i spremiti se navečer za izlazak. Međutim, kada sam ušla u sobu da ga probudim, zatekla sam ga nepomičnog. Prsti su mu već bili modri. Ne znam što se dogodilo. Ne znam da li ima nešto gore nego kada zateknete svoje dijete kako nepomično leži u krevetu", ispričala je velika tekstopiskinja kojoj je 2018. godine dijagnosticiran karcinom dojke, zbog kojeg je ubrzo nakon i operirana, no njegovo širenje se nije uspjelo zaustaviti.

image
Marina Tucaković s Lepom Brenom
RONALD GORSIC/CROPIX

Posljednje godine života Marina je provela u mukotrpnoj borbi s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana naglo pogoršalo. Proteklog tjedna smještena je u beogradski KBC Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator. Uza sve zdravstvene probleme, Tucaković je oboljela od koronavirusa.

"Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odnijela i gripa, a posebno ovakvo nešto", izjavio je prije dva dana za srpske medije profesor Peđa Savić iz spomenutog KBC-a.

Iako nas je u 68. godini sinoć napustila, ime Marine Tucaković zauvijek će živjeti u hitovima koje svakodnevno slušamo.

Linker
16. travanj 2024 17:24