NOVI HIT

Zdenka Kovačiček o idealnom muškarcu: ‘Meni je bitna ta ljepota koja dolazi iznutra‘

Iza nje je već više od pola stoljeća karijere, ali zagrebačka glazbenica Zdenka Kovačiček ne prestaje oduševljavati svoje obožavatelje. Nakon što je u veljači objavila album ‘Konstatacija jedne mačke’, u izdanju Dancing Beara, sada se na top-liste vratila s novom pjesmom ‘Tvoje usne’, koju je otpjevala u duetu s Matijom Cvekom.

Kako je došlo do vaše suradnje?
- Na albumu sam htjela imati goste koje volim i posebno poštujem. Prva je bila Remi, koju izuzetno cijenim kao ženu sa stavom, zatim sam snimila pjesmu s Davorom Gopcem, kojega obožavam jer je autentičan, a za trećeg gosta sam odabrala Matiju Cveka, kojega smatram najboljim pjevačem mlade generacije, a savršeno je odgovarao za pjesmu ‘Tvoje usne’.

image

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek na snimanju spota za pjesmu 'Tvoje usne'

SANJIN KAŠTELAN

Kada vidite muškarca, primijetite li prvo na njemu usne ili nešto drugo?
- Meni je bitna ta ljepota koja dolazi iznutra. Nju možete vidjeti preko očiju kada osobu dobro pogledate, ali i kada čujete kako i o čemu taj muškarac priča. To je ta ljepota usana, riječi koje prelaze preko njih.

Jeste li uspjeli pjesmu uživo predstaviti s Cvekom?
- Nažalost, nismo. Korona nas je u tome potpuno omela, pa čak nismo imali ni pravu promociju albuma, na kojoj bi sigurno bio moj gost.

Kao glazbenici koja je gotovo cijeli život na sceni, kako se privikavate na pandemijsku situaciju gdje su koncerti, ako se uopće i održavaju, uvelike ograničeni?
- Jako teško. Starija sam generacija, ne mogu ja publici pjevati putem interneta. Publiku moram vidjeti ispred sebe, moram je osjetiti. Dosta je koncerata otkazano, na što mi nije lagano priviknuti se. Srećom, oko novog albuma imam dosta obveza pa nisam besposlena.

image

Zdenka Kovačiček u veljači je objavila album 'Konstatacija jedne mačke'

SANJIN KAŠTELAN
Linker
19. travanj 2024 17:44