Hedonist posti

Vrag je odnio šalu: Britanski premijer ozbiljno se udebljao zbog čega se i kraljica angažirala

Boris Johnson posljednjih je mjeseci "natukao" dosta kilograma viška te je bio prisiljen pripaziti što i koliko jede. Zbog svega mu je i vladarica Ujedinjenog kraljevstva dozvolila ono što mnogima prije njega nije uspjelo... A za to se vrijeme struka uglavnom zgraža zbog izbora načina prehrane kojeg se već neko vrijeme pridržava.

Nakon preležane korone, bucmasti britanski premijer Boris Johnson (56) počeo je ozbiljnije paziti na zdravlje, osobito na kilograme. Kad je prošlog travnja zbog virusa završio na intenzivnoj njezi, vaga je 177 centimetara visokom premijeru pokazivala čak 98,5 kilograma i zbog prekomjerne težine teško se nosio sa simptomima bolesti. Po izlasku iz bolnice uzeo je osobnog trenera te počeo redovito trčati u vrtovima Buckinghamske palače, za što je dobio posebno dopuštenje kraljice Elizabete.

Budući da mu ni pojačana tjelesna aktivnost nije smanjila naslage oko struka, počeo je preskakati obroke i sad je već gotovo godinu dana na režimu isprekidanog posta, trenutačno vrlo popularnog načina mršavljenja.

Za hedonista poput Johnsona svaki post je kao robija, no nema mu druge.

image
Kada ne trči parkovima Buckinghamske palače, Johnson pomoću posebnog režima prehrane resetira organizam. To, pak, tvrde stručnjaci, i nije najbolji izbor.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Upućeni kažu da mu zaručnica Carrie Symonds budno broji svaki zalogaj, a s njom nema labavo. Na preporuku svog osobnog trenera Harryja Jamesona britanski premijer prakticira 16:8 varijantu isprekidanog posta, što znači da u jednom danu ima samo osam sati za unošenje kalorija. Ta dijeta, tvrde njezini zagovornici, uspješno resetira metabolizam iako u početku loše utječe na raspoloženje. Kažu da Boris najčešće preskače ručak i katkad navečer mrzovoljno posrče nekakvu zdravu juhicu nimalo gurmanskog okusa. Ujutro smije popiti kavu ili čaj, a u razdoblju kad mu je dopušteno jesti, može u sebe unositi što god poželi, uključujući visokokalorične namirnice poput kruha i tjestenine. Za razliku od drugih dijeta, kod isprekidanog posta nije važno brojati kalorije, nego pridržavati se ritma gladovanja.

Premda ne ljubi to što mora činiti za svoje zdravlje, Boris Johnson u javnosti naveliko propagira borbu protiv pretilosti.

image
Otkako pazi što jede, upućeni kažu da Boris najčešće preskače ručak i katkad navečer mrzovoljno posrče nekakvu zdravu juhicu.
PETER MACDIARMID/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Oduvijek sam želio smršavjeti, ali to mi je uspjelo tek otkako sam se oporavio od koronavirusa. U prvom naletu izgubio sam više od šest kilograma i od tada neprestano gradim kondiciju. Dan započinjem trčanjem sa psom, prilično nježnim trčanjem, ali iz dana u dan postajem sve brži i brži. Ako dan počnete napornom tjelovježbom, ostatak dana osjećat ćete se lagano kao perce.

image
Premijer na trčanje vodi svog vjernog prijatelja, udomljenog terijera Dilyna.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Borisov sparing partner u trčanju po vrtovima Buckinghamske palače je trogodišnji pas Dilyn pasmine Jack Russell terijer, kojeg su premijer i njegova zaručnica spasili od eutanazije. U gladovanju nema partnera jer, koliko je poznato, Carrie Symonds nije na dijeti.

Premda neki liječnici upozoravaju da isprekidani post nije baš tako zdrav kao što se priča jer može smanjiti mišićnu masu, ta dijeta ima mnogo poklonika i nekoliko oblika.

Glumac Benedict Cumberbatch preferira 5:2 varijantu što znači da pet dana u tjednu jede normalno, a preostala dva dana minimalno. Kako ta dijeta djeluje na mišićnu masu, o tome ponešto mogu reći i holivudski akcijski junaci Hugh Jackman i Chris Hemsworth: kad se treba nabildati za ulogu u nekom akcijskom filmu, obojica prelaze na isprekidani post.

Linker
20. travanj 2024 01:16