Skandal trese Češku

Udovica slavnog Jirija Menzela nije dugo čekala: već je u novoj vezi, a nedavno je i rodila

Producentica Olga Menzelova prije godinu i pol rodila je dječaka Alberta. Njegov tata navodno je 50-godišnji egiptolog Miroslav Barta, s kojim je udovica Jirija Menzela već neko vrijeme u ljubavnoj vezi.

Netipična obiteljska priča pokojnog redatelja Jirija Menzela intrigira češku javnost i nakon njegove smrti, od koje je prošlo tek nešto više od dva mjeseca. Naime, tamošnji mediji spekuliraju o identitetu oca trećeg djeteta njegove udovice Olge Menzelove. Ni najmaštovitiji scenaristi ne bi smislili zavrzlame kakve okružju život kontroverzne producentice koja je nedavno objavila da je rodila prije nešto više od godinu dana. Dječak ima godinu i pol dana te se zove Albert.

Teško bi Olga objavila išta da se mediji nisu uhvatili teme njezinog ljubavnog i obiteljskog života. Stoga je odlučila putem društvene mreže poslati apel o poštivanju prava na privatnost, a svog je dječaka nazvala najtraženijim dječakom u Pragu - i šire. U vapaju upućenom medijima i javnost, Olga je potpisala i egiptologa Miroslava Bartu, navodnog Albertovog oca i svog novog partnera. Upitana da komentira prirodu svog odnosa s Bartom, Olga je medijima rekla tek da se radi o privatnoj temi te da na takva pitanja ne odgovara.

Na fotografijama dječaka, a koje je objavila na Instagramu, Olga je svijetu pokazala i zajedničku fotografiju malenog Alberta s Jirijem Menzelom.

Proteklih godinu i pol Olga nije novinarima spominjala da je postala majka, skrivala je njegovo postojanje uspješno i dugo.

Dječak je, podsjetimo, treće dijete Olge Menzelove. Prije toga, u braku s Jirijem Menzelom je dobila kćer Evu, a 11 godina ranije s redateljem Jaroslavom Brapcem dobila je djevojčicu Anu. Oba su redatelja stavila ego po strani i prema djevojčicama se odnosili s jednako ljubavi i pažnje, ignorirajući zamršene ljubavne i obiteljske odnose kojih je centar fatalna Olga. Tako je Jiri Anu gledao kao svoju kćer, a Brabec se s očinskom pažnjom odnosi prema Menzelovoj Evi.

image
Olga Menzelova s pokojnim redateljem imala je dugu i zamršenu vezu, koja se nije raskidala do njegove smrti.
GWUZD PAVEL/NIGHT STAR/PROFIMEDIA

Menzelove ostatke čuva u dvije urne, a dušebrižnicima se ne zamara - kao što to ni on nije radio

Neobičan način života, koji svakako izaziva komentare i poglede konzervativnijeg puka, Olgu u njezina četiri zida ispunjava. Nikad nije "išla niz struju" pa ne čudi što je u nizu njezinih neobičnih odluka i ova - posmrtne ostatke Jirija Menzela čuva u dva njihova doma. Jedna urna je u njihovom domu u Češkoj, a druga na Mallorci.

"Jirka je želio biti posut na Mallorci jer ju je jako volio, tamo smo provodili svako ljeto. Htio je biti uz nas stalno, a kako trenutno nisam sigurna koliko ćemo često tamo ići, odlučila sam da je najsigurnije da bude u dvije urne", ispričala je Merzelova časopisu Moje psychologie, u kojem je govorila o gubitku supruga i načinu na koji se nosi s njegovom smrti.

Inače, više nije tajna i kako je Olga malenog Alberta donijela na svijet daleko od Češke.

"Znala sam da ako želim mir prilikom poroda, da to neće biti ovdje. Isto tako, ako sam željela da ostane tajna, jedino mi je to preostalo pa sam odlučila roditi na Mallorci, u našem drugom domu. Kuma naše Ane živi tamo i puno dobrih prijatelja, pa je Mallorca bila logičan izbor" povjerila se Olga Blesku otkrivši kako je treće dijete rodila kod kuće.

I kao da sve navedeno nije dovoljno za pošteni filmski scenarij koji bi, sigurni smo, gledatelje držao u neizvjesnosti do samog kraja, lijepa Olga ima još životnih detalja kojima može "začiniti" svoju priču.

image
Za Miroslava Bartu i Olgu Menzelovu neki češki mediji navode da su već u braku.
GWUZD PAVEL/NIGHT STAR/PROFIMEDIA

Nakon što je rodila, Olga nije imala puno vremena kako bi ostala u Španjolskoj, jer je Jirijevo zdravstveno stanje bilo sve lošije. Zbog toga je novorođeno dijete prevela ilegalno preko granice pravdajući se kako nije imala vremena ishoditi mu putovnicu.

"Brinula sam se hoće li biti problema ako me zaustave. No, na njegovu bih putovnicu trebala čekati tri mjeseca, a to si nisam mogla priuštiti. Najviše me je bilo strah kad smo automobilom ulazili na trajekt, jer je kontrola na ulazu. Tada sam Alberta pokrila njegovom dekicom. Rekli su mi da će me smatrati otmičarkom ako me ulove, no nadala sam se da će mi potvrda o njegovu rođenju biti dovoljna ako me pitaju..." ispričala je Olga.

Podsjetimo, Jiri Menzel preminuo je u rujnu ove godine, u 82. godini života. Tužnu vijest o njegovom odlasku svijetu je objavila upravo Olga.

Čitajte i:

Šarmantni oskarovac obožavao je žene, no u brak je ušao tek u starosti, nakon ljubavnog trokuta

Žena koju je Menzel volio iznad svega... Ni godine ni bolest nisu ih obeshrabrili: 'Ništa ne završava smrću'

Linker
25. travanj 2024 14:22