Razotkrivanje zvijezde

U dokumentarcu ‘Poluvrijeme‘ Jennifer Lopez otkriva kako su je pokušali cenzurirati prije nastupa

Otkrila je da je pokazala srednji prst organizatorima Super Bowla 2020. koji su je htjeli cenzurirati i ‘opalila‘ šamar Donaldu Trumpu te oduševila gledatelje.

Brutalno iskren dokumentarac o životu i karijeri Jennifer Lopez "Poluvrijeme" od nedavno je dostupan za streaming na Netflixu, a ono što je otkrila o sebi zaprepastilo je javnost. Progovorila o ženskoj bolnoj točki, niskom samopoštovanju i sumnji u sebe priznajući kako se s problemima običnih žena nose i najveće zvijezde u (okrutnoj) zabavljačkoj industriji.

"Stvarno sam vjerovala u ono što su mi govorili, a to je da nisam bila dobra: nisam bila dobra pjevačica, nisam bila dobra glumica, nisam bila dobra plesačica, nisam bila dobra ni u čemu. Počela sam vjerovati da ne pripadam tom svijetu i da ću za njih ostati pridošlica iz bloka, koliko god se trudila. Pomišljala sam da bi mi bilo bolje da blok nikad nisam napustila", izjavila je pjevačica i glumica koja se oduvijek ponosila skromnom sredinom iz koje je potekla. Dokazuje to njezin hit "Jenny From the Block" iz 2002. na koji je osobito ponosna.

image
ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Veliki borac

Neočekivanom otvorenošću izazvala je čuđenje jer je u 36 godina dugoj karijeri (počela je 1986. kao glumica na setu biografskog filma "Selena", u kojem je tumačila naslovnu ulogu, dok je debitantski studijski album "On the 6" objavila 1999.) stekla reputaciju jedne od najmarljivijih i najsvestranijih zvijezda. Podjednako dobro pjeva, pleše i glumi. Uz to oduvijek prva dolazi na set ili u studio, a odlazi posljednja jer poštuje posao kojim se bavi, voli red i cijeni naporan rad.

image
ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Životna priča Jeniffer Lopez: Kaos u ljubavi, disciplina u poslu

Kad je riječ o tamnoj strani blještavog svijeta zvijezda, jako je pogađa činjenica da joj se u 52. godini, umjesto čestitki što je uspjela sve te godine ostati na vrhu, zamjera svaki nabor na koži, nesavršenost na tijelu i kilogrami viška. Potonje situacije mogle bi se nabrojati na prste jedne ruke jer ima prekrasno tijelo, no svejedno su je pogodile zlobne opaske na društvenim mrežama i u medijima "pogledajte kako se Jenn zaokruglila". Pitanje oblina u njenom slučaju je lako rješivo, no postoji mnogo veći problem koji je muči jer se protiv njega ne može boriti sama: rasizam.

Naime, na sad već čuvenom poluvremenu Super Bowlu 2020. kad su Ameriku prema želji organizatora najvećeg sportskog događaja zabavljale dvije "Latine", Shakira i Jennifer Lopez, isplanirala je potez kojim je htjela opaliti šamar tadašnjem predsjedniku Donaldu Trumpu zbog razdvajanja obitelji ilegalnih migranata iz Južne Amerike i zadržavanja djece u imigracijskim prihvatnim centrima.

image
WILLIAM NIKON /LONDON ENTERTAINMENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Srednji prst

Lopez je planirala usred Super Bowla postaviti stilizirane kaveze ili bolje rečeno, neku vrstu krletki u kojoj su bila djeca, piše portal unilad. Očekivano, NFL je predložio rezanje dijela njene izvedbe s mališanima u kavezima.

"Za mene se ovdje ne radi o politici, već o ljudskim pravima. Suočavam se s najvećim raskrižjem u životu, imam mogućnost nastupati na najvećoj pozornici u životu po njihovim uvjetima. Ali ako odustanem od kaveza žrtvovala bih sve u što vjerujem," izjavila je u dokumentarcu. Prkosno je pokazala srednji prst Nacionalnoj nogometnoj ligi i nastupila s mališanima kako je zamislila. Kad je u dokumentarcu otkrila pozadinu događaja, privukla je lavinu pozitivnih komentara. I shvatila da ju fanovi poštuju mnogo više nego što se nadala.

image
GABRIELE HOLTERMANN/UPI/PROFIMEDIA

Čitajte i: Jennifer Lopez na premijeri svog dokumentarca zasjala u kreaciji koja spaja seksipil i eleganciju

Jedan je prokomentirao dokumentarac riječima: "Moj respekt prema JLo još je veći". Drugi je rekao: "Njezin sam obožavatelj više od dva desetljeća i nakon što sam pogledao dokumentarni film, imam još dublje poštovanje prema njoj."

"Jennifer Lopez je više nego inspirativna, velik je borac, komentirao je treći. Ukratko, zahvaljujući najnovijem projektu kojim se potpuno razotkrila, glumica i pjevačica je na kraju dobila zadovoljštinu.

Linker
14. travanj 2024 06:06