Teška godina

Tužni dani u obitelji Kranjčar: Samo pola godine nakon Cice, otišao je i njegov brat Damir

Cicin dvije godine stariji brat u mladosti se bavio glazbom, a dobar komad život proveo je u Nizozemskoj. Otišao je nakon duge bolesti.

Tužna vijest pogodila je obitelj Kranjčar - pola godine nakon preranog odlaska Zlatka Cice Kranjčara, preminuo je i njegov brat Damir Kranjčar.

Nakon duge borbe s bolešću, preminuo je u 68. godini života, javlja Večernji list. Posljednji period života proveo je u ustanovi za starije i nemoćne u Adamovcu, a prije desetak godina amputirana mu je potkoljenica lijeve noge zbog začepljenja krvnih žila.

Brat našeg poznatog nogometaša i nogometnog trenera, u mladosti se bavio glazbom, svirao je s Rajkom Dujmićem i Vladom Kalemberom.

image
Damir Kranjčar na komemoraciji za preminulog brata Zlatka.
BORIS KOVACEV/CROPIX

"Od malih nogu bio je sklon umjetnosti, posebno glazbi te je, za razliku od mene, bio pravi boem. I upravo je ta boemština utjecala da Damirov život u jednom trenutku krene stranputicom", opisao je Damira brat Cico, u knjizi "Cico, od Maksimira do Ulice pjesnika", autora Nina Škrabe.

Dvije godine stariji brat, zbog ljubavi je život gradio u Nizozemskoj, s Nizozemkom Mary, dobio je prije 37 godina kćer Vanju. Bratova smrt u ožujku ove godine Damira je jako pogodila. Pogreb Zlatka Cice Kranjčara održan je 5. ožujka u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju.

Čitajte i: Nikin dirljivi oproštaj od oca: ‘Ti zapravo nisi otišao jer si u nama previše ostao, volimo te‘

Čitajte i: I nebo je proplakalo: uz obitelj, brojni Zagrepčani i proslavljeni sportaši oprostili se od najdražeg Dinamovca

Dan kada je i nebo plakalo

image
Obitelj na sprovodu Zlatka Cice Kranjčara
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Stotine Zagrepčana došlo je na Mirogoj ispratiti omiljenog Cicu na vječni počinak, iako su u tom periodu na snazi bile jake protupandemijske mjere, ljudi su ih ispoštovali, a posljednji ispraćaj se održao mirno i dostojanstveno, baš kako su članovi obitelji Kranjčar i molili.

Na komemoraciji koja je priređena u hotelu Westin nakon Cicinog odlaska, posebno emotivan govor održao je njegov sin Niko Kranjčar. "Sjedim jučer na balkonu ispod oltara koji su ti podignuli ispred našeg stana. Mene ne vidi nitko, ali vidim ja malu curicu koja dođe do tvoje slike i pita tata tko je ovaj striček? I onda je tata krenuo. Cicek moj ovih ti dana bake, djedovi objašnjavaju mladim generacijama tko je bio Cico. A ti si bio moj tata", dio je samo vrlo emotivnog govora Nike Kranjčara. Na Mirogoju govor je održala Cicina kći Lana. Zatim je krenula pjesma "Fala", jedna od najdražih pjesama preminulog Cice.

Linker
13. travanj 2024 03:28