Izgubio kile i našao ljubav

Transformirao se i zaljubio! Pobjednik ‘Života na vagi‘ otkrio u koji će posao uložiti novac

Nakon što je skinuo gotovo 70 kilograma i odnio pobjedu u petoj sezoni showa "Život na vagi" bivši rukometaš Matej Petrović otkriva kako održava dobru liniju, na što će potrošiti osvojeni novac i bi li radi voljene osobe napustio rodni Đurđenovac.

U Đurđenovcu su rođene ili dio života provele mnoge poznate osobe, poput književnice Julijane Matanović, glumice Helene Buljan, germanista Viktora Žmegača ili karikaturista i crtača stripova Krešimira Zimonića, no sada je zvijezda tog slavonskog gradića - Matej Petrović (26). Pobjednika pete sezone showa "Život na vagi", čiju je finalnu epizodu pratilo čak 700 tisuća gledatelja, sugrađani stalno zaustavljaju i pitaju kako mu je uspjelo skinuti čak 67,9 kilograma, što je 44,7 posto njegove tjelesne mase. Na prvom vaganju imao je 152, a četiri mjeseca poslije - 84,1 kilogram.

Pitaju me i što bi oni trebali prestati jesti, a moj odgovor je uvijek isti: hrane se, kako su nas učili u showu, ne morate bojati.

- Zato se nisam odrekao nijedne namirnice, već sam prilagodio količine i uveo obaveznu tjelesnu aktivnost. Za mene je ključna umjerenost u jelu i piću, a kad bih morao izdvojiti nešto što ne volim, to su iznutrice. Ako me kanite pozvati na ručak, molio bih da one ne budu na jelovniku - smije se simpatični Slavonac te dodaje da dnevno ima četiri do pet obroka, ali to više nisu puni nezdravi tanjuri kao nekad. Obrok je, kaže, i jedna jabuka, šaka orašastih plodova, čaša jogurta, a na dan kad smo razgovarali ručao je povrtnu juhu, pileća prsa i povrće iz woka.

image
U show je Matej ušao sa 152 kilograma.
MAJA BOTA/RTL

Ne voli se petljati u nešto što mu ne ide stoga je za pripremu hrane zadužena Vjera, zaručnica njegova godinu dana starijeg brata Ivana, koja je fenomenalna kuharica. Matej svakodnevno i vježba pa je nakon izlaska iz RTL-ova showa nabavio potrebne rekvizite - utege, čekić od pet kilograma, traktorske gume... - s kojima odradi kompletan trening u svojoj kući u Đurđenovcu.

Nisam želio da mi zatvorene teretane budu izgovor za nerad.

- Vjerujem da je moja idealna težina oko 95 kilograma, što znači da bih trebao poraditi na mišićnoj masi kako bih se popunio. Nije teško jer zdrav način života već mi je postao navika - govori Bubi, kako mu je nadimak, i napominje kako ne strahuje da će se udebljati za blagdane - iako jedva čeka francusku salatu.

image
Blažen među ženama: Matej se tijekom showa ‘prepolovio’ pa je u finalu, koji su vodile Sanja Žuljević i Marijana Batinić, bio neprepoznatljiv.
MAJA BOTA/RTL

Pred Matejem, koji je u Našicama završio srednju ekonomsku školu i igrao rukomet, sad su i poslovni izazovi. S glavnom nagradom od 170 tisuća kuna, za koju su se u finalu borili i Marica Korolija, Ante Miletić te Dominik Kračun, planira pokrenuti internetsku trgovinu. Dio novca potrošit će i na veliku feštu, no tek nakon što se smiri epidemiološka situacija. Volio bi ostati u Đurđenovcu, gdje je proveo prekrasno djetinjstvo, kakvo bi želio da ga jednog dana imaju i njegova djeca. No ne isključuje mogućnost da ga život, posao ili nešto treće odvede na drugu stranu, jer nije mu važno gdje je, nego s kim je. Možda misli baš na Anju Glavaš, asistenticu producenta "Života na vagi", s kojom se povezao tijekom snimanja showa, no o tome je vrlo diskretan.

Što nam je još Matej Petrović otkrio o svom životu, kojeg je dio proveo i u Njemačkoj, teškim trenucima i motivaciji u najtežim danima, pročitajte u novom broju magazina Gloria.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

SANDRA GROZDANOV, ANA KARAKAŠ I MARIJA KRŽELJ TORBARINA Dobre vile malih Riječana

ISKUSTVO ZLOSTAVLJANE ŽENE Posao me koštao psihičkog zdravlja

MOJA OAZA Lara Antić i Hrvoje Prskalo

KUHINJA: DOMAGOJ JAKOPOVIĆ RIBAFISH I KASANDRA DRAGANIĆ Zaljubljeni u fine okuse

PUTOVANJE: VANNA BOJOVIĆ Blogerica u avanturi u Pakistanu

FELJTON: BARACK OBAMA Dugi put do obećane zemlje

Linker
13. travanj 2024 14:58