Kraj karijere

Tragedija ju je potpuno paralizirala: Irska glazbenica odlučila je da više neće pjevati

Sinead O‘Connor vrlo se teško nosi s tragičnim gubitkom sina o čemu javno govori na svojim društvenim mrežama, a glazba koja joj je cijeli život bila utjeha sada je pala u neki drugi plan.

"Samo da vam kažem, bilo kakvi prijedlozi da bih pjevala ove, sljedeće ili bilo koje druge godine su pogrešni. Ja nemam više o čemu pjevati", napisala je na svojim društvenim mrežama irska glazbenica Sinead O'Connor kojoj se srce slomilo nakon što si je početkom siječnja njezin 17-godišnji sin Shane Lunny oduzeo život. Nesretni tinejdžer kojeg je dobila u vezi s irskim glazbenikom Donalom Lunnyjem, boravio je u bolnici zbog suicidalnih misli, no uspio je pobjeći i nakon dva dana potrage policija je pronašla njegovo beživotno tijelo.

image

Sinead O'Connor na sporovod sina došla je u ružičastoj trenirici

MARK DOYLE /SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Smrt sina koji joj je neobično nalikovao, osebujna glazbenica koja je 2018. promijenila ime u Shuhada Davitt, jako je teško podnijela pa je nakon njegovog tragičnog odlaska i sama hospitalizirana. Na svojim društvenim mrežama napisala je ''Odlučila sam slijediti svog sina. Život bez njega nema smisla. Sve što dotaknem - uništim. Ostala sam samo zbog njega, a njega više nema''.

image

Sinead O'Connor je i gorljiva politička aktivistica

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: On je svjetlo mog života‘: Sinéad O‘Connor zamolila fanove da mole za njenog sina

Bila je to poruka za uzbunu pa nakon što je na nekoliko dana završila u bolnici, ispričala se svojim obožavateljima na uznemirujućim porukama.

Dobitnica Grammyja koja je svjetsku slavu postigla 1990. obradom Princeove pjesme 'Nothing Compares 2 U', i sama ima problema s mentalnim zdravljem o čemu se nije libila javno govoriti. Depresiju, bipolaran poremećaj i suicidalne misli pripisala je nesretnom djetinjstvu, točnije zloj majci koja je nju i njezinu braću i sestre nakon razvoda od njihovog oca zlostavljala.

image

Pjevačica kao djevojčica i njezina majka koju je optužila za zlostavljanje

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Utjehu joj je pružila glazba, a ona je spas tražila u religijama, muškarcima i majčinstvu pa tako osim nesretnog Shanea kojeg je sahranila po hinduističkoj ceremoniji, ima još troje djece iz tri veze - Jakea Raynoldsa (34), Roisin Waters (25) i 15-godišnjeg Yeshuu Bonadia.

No ljudi koji su joj bliski tvrde da je za razliku od svoje majke, Sinead brižna i požrtvovna majka koja se i javno borila protiv zlostavljanja djece. No ovaj gubitak od kojeg strepi svaki roditelj izbacio ju je potpuno iz takta i poljuljao njezinu ionako fragilnu psihu, pa se njezini obožavatelji nadaju da odluka o prekidu koncertnih nastupa neće biti konačna.

Linker
24. travanj 2024 01:34