Glam baka

Tko je žena koja je stvorila mogula: Kad je ona pored njega i Elon Musk padne u drugi plan

Ona je model, autorica i dijetetičarka, a na Instagramu je prati više od pola milijuna ljudi. Upoznajte Maye Musk, ženu koja je izašla iz nasilnog braka i sama iz nule stvorila život o kojem je sanjala.

Pukom slučajnošću se prije nekoliko dana saznalo da su tehnološki mogul Elon Musk i pjevačica Grimes dobili drugo dijete, djevojčicu Exu Dark Sideræl i to kada je novinar Vanity Faira tijekom intervjua s Grimes začuo dječji plač. Iako isprva nije htjela otkriti da je ponovno rodila, Grimes je sve priznala.

Malena je tako postala 13. unuče Maye Musk, Elonove majke i doajenke svjetske modne scene, spisateljice i dijetetičarke. Maye iza sebe ima bogato životno iskustvo, a sve je postigla vlastitim naporom i radom.

image

Maye Musk odmalena se zanimala za modu

DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Život je nije mazio

Majka milijardera rođena je 1948. u mjestu Regina, Saskatchewan u Kanadi, ali se s obitelji 1950. preselila u Pretoriju u Južnoafričku Republiku. Elonovog oca, inženjera Errola Muska upoznala je još u srednjoj školi i vjenčali su se 1970. Osim Elona, dobili su još dvoje djece - sina Kimbala i kćer Toscu. Kimbal je danas vlasnik profitabilnog lanca restorana The Kitchen s jelima od organski uzgojenih namirnica, a Tosca uspješna filmašica i vlasnica streaming servisa Passionflix.

No, njezin život nije bio med i mlijeko jer je trpjela Errolovo zlostavljanje te ju je natjerao da prekine kontakt s obitelji. Tek kada se zakon o razvodu u Južnoj Africi promijenio, Maye se razvela od Errola.

Čitajte i: Nakon prekida - dijete: Tehnološki mogul i njegova bivša djevojka dobili su kćer

"Bila sam previše uplašena da bih ikome rekla o tome. Kao i svakoj zlostavljanoj ženi, bilo mi je neugodno", rekla je Maye jednom prilikom za Harper's Bazaar.

Radila i po pet poslova

Za Maye se može reći da je sve stvorila iz nule - da bi prehranila obitelj, radila je i po pet različitih poslova. Iz Južnoafričke Republike se 1989. preselila ponovno u Kanadu, gdje je živjela s djecom u unajmljenom, derutnom stanu bez namještaja. Morala je brojati svaki novčić, ali od prve plaće kupila je tepih kako ona i djeca ne bi sjedili na golom podu, a potom Elonu računalo.

image

Maye Musk sa sinom Elonom Muskom

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Radila sam kao istraživačica na Sveučilištu u Torontu. Predavala sam dvije večeri tjedno na nutricionističkom fakultetu i u manekenskoj agenciji, bila sam model, držala predavanja i držala sam privatnu praksu", ispričala je za Forbes.

Maye je već s 15 godina počela raditi kao model pa je taj posao imala u malom prstu, a 1969. ušla je u finale izbora za Miss Južnoafričke Republike.

Stresan život naveo ju je da se udeblja, no i onda je uspjela održati manekensku karijeru - postala je prvi i tada jedini plus-size model u Južnoafričkoj Republici.

Svestrana i kao baka

Danas ovu glamuroznu baku prati više od pola milijuna ljudi te željno iščekuju svaku njezinu objavu. I u poznijim godinama nosi revije i pozira za prestižne modne časopise, a 2011. je za Time magazine čak pozirala gola. Među svoje najveće uspjehe ubraja onaj kada je 2017. sa 69 godina postala najstarije zaštitno lice u povijesti beauty tvrtke CoverGirl, a pojavila se čak i u Beyonceinom spotu za pjesmu "Haunted".

image

Gdje god se pojavi i danas osvaja svojim modnim kombinacijama

LMJ/SILVERHUB/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Mama genijalnog Elona pokazala kako je izgledao njegov prvi dan na Zemlji: ‘Donio si mi veliku sreću‘

“Moji prijatelji mi kažu: bila sam poznata prije nego što je Elon postao poznat”., rekla je 2017. za Vanity Fair. Maye je u memoarima, koje je objavila 2019. pod nazivom "Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success" otkrila mnogo trikova kako biti uspješna žena i sigurna u sebe.

"Ne možete kontrolirati sve što se događa, ali život kakav želite možete stvoriti u bilo kojoj dobi; jedino je potrebno napraviti plan. Ne treba se pomiriti s nesretnim privatnim ili profesionalnim životom. Ja sam to radila predugo i prečesto, sve dok nisam počela planirati promjene", poručila se Maye.

Linker
20. travanj 2024 03:27