VIDEO ZA PJESMU "FADE"

Tko je ta žena o kojoj bruji cijeli svijet?

Kanye West je u nedjelju, 28. kolovoza ponovno uspio uskomešati cijeli svijet. Na dodjeli MTV Video Music Awards premijerno je prikazan njegov spot za pjesmu “Fade“ s posljednjeg albuma “Life of Pablo“. Kanye je dobio čak četiri minute slobodnog govora na sceni prije premijere, ali iz njega nismo zapamtili bogzna kakvu mudru misao. Nije čak bio ni naročito kontroverzan, što mu je inače zaštitni znak, i ustvari je nakon svega jedino važno pitanje bilo – tko je ta čudesna žena u njegovom novom spotu?

Njezino ime je Teyana Taylor, ima 25 godina i popriličan broj sljedbenika u Americi iako ju je većina publike u svijetu upoznala nakon nedjelje otkad screenshotovi njezinog savršeno utreniranog tijela putuju internetom. Ona je pjevačica, reperica, tekstopisac, a očito je da joj i ples ide jako dobro. Još jedan fantastičan podatak je da je ova Njujorčanka iz Harlema rodila prije samo 8 mjeseci, a njezin partner, košarkaš Iman Shumpert i igrač momčadi Cleveland Cavaliers, također se pojavljuje u spotu.

Iako mu redovito i marketinški mudro uspijeva privlačenje pozornosti na sebe, Kanye West nas je ovim spotom natjerao da obnovimo članske iskaznice za teretanu jer nakon što ovu vizualnu priču pogledate u jednom dahu, presispitat ćete načine kako da postignete to savršeno tijelo boginje. Oku ugodne scene, koje stilski silno podsjećaju na kultni film Flashdance u kombinaciji s koreografijama Janet Jackson iz njezinih uspješnih dana, prate plesne pokrete senzualne Teyane, nauljenog i zadihanog tijela, u teretani koju bismo mogli smjestiti tamo negdje u osamdesete. Nakon toga slijedi scena pod tušem u kojoj Teyana izmjenjuje nježnosti ili bolje rečeno strasti sa svojim stvarnim partnerom, a pravi vizualni udarac stiže petnaestak sekundi prije samog kraja. Spot završava scenom za koju više niste sigurni je li vam drago da ste ju vidjeli ili ne. Teyana se pojavljuje gola i zamaskirana u ženu-mačku, a među stadom ovaca ima ulogu zaštitnice svoje obitelji; malene kćerkice i partnera Imana. I taj nesvakidašnji seksualni portret obitelji ostavlja brojne upitnike. No, jedno je sigurno – Kanye je to učinio ponovno, a radi ove boginje krećemo u teretanu – danas!

Spot “Fade” je ekskluzivno dostupan putem kanala Tidal, a uz malo sreće možda uspijete uloviti neku ‘krekiranu’ verziju. Do tada uživajte u screenshotovima koji vam barem malo mogu dočarati zanimljivu seksualno nabijenu atmosferu majstora kontroverzi – Kanye Westa.

Linker
18. travanj 2024 06:10