RAZGLEDNICA HRVATSKE

Svjetska elita na Jadranu! Austrijski kancelar Sebastian Kurz nije odolio Rovinju, Federer Lošinju, a Ford i Bryantice Dubrovniku

Da smo poželjna turstička destinacija za brojne poznate, to smo već znali. No, da će ovo ljeto, unatoč pandemiji, toliko njih pohrliti u Hrvatsku, to nismo mogli ni naslutiti. Svjetske zvijezde Jadran biraju kao utočišta mira, ali i kao drevne destinacije u kojima se mogu kulturno uzdići.

Hrvatski Jadran popularno je odredište za ljetovanja brojnih poznatih, a ove godine pristiglo ih je više nego ikad. Najnovija "zvijezda" je austrijski kacelar Sebastian Kurz, koji je svoj godišnji odmor odlučio provesti nekoliko stotina kilometara od Beča, i to u istarskom Rovinju. Bez formalne odjeće, odnosno odijela, Kurz izgleda kao svaki drugi turist na Jadranu, no prepoznali su ga djelatnici restorana La Riva.

image
Sebastian Kurz s osobljem restorana Riva u Rovinju.
ISTRAIN

"Moram priznati da je Rovinj prekrasan grad, jako mi se sviđa, a i ljudi su me pozitivno iznenadili, svi su veoma simpatični", izjavio je Kurz tijekom ručka u restoranu La Riva vlasnika Zije Muratija, a prenosi portal IstraIN.

"Jednostavan čovjek, uopće nije komplicirao. Kada smo ga upitali za jednu fotografiju, mi smo imali zaštitne maske, no on nam je sam rekao da ih skinemo kako bi nam se vidjela lica i osmjesi", ispričali su iz restorana i dodali kako im je Kurz potvrdio da će se sigurno vratiti u istarski gradić.

Sportska elita na Lošinju

Osim političke, sjever hrvatskog Jadrana privlači i sportsku elitu. Prije nekoliko tjedana tamo su u isto vrijeme ljetovala tri velika sportska imena - teniska zvijezda Roger Federer sa suprugom Mirkom i blizankama Mylom i Charlene, bivši francuski nogometni reprezentativac Thierry Henry sa suprugom Andreom Rajačić te hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić sa suprugom Josipom i njihovo dvoje djece.

image
Ivan Perišić uhvaćen je kako uživa na plaži.
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Čitajte i: Raj u secesijskoj vili na Lošinju! Doznajemo detalje obiteljskog odmora Rogera Federera

Za svoj boravak i Federer i Henry odabrali su uvalu Čikat. Federer je odsjeo u luksuznoj Villi Rouge, a Henry u Villi Marisol. Dok za Villu Rouge nisu dostupne informacije osim toga da se nalazi u rajskoj uvali, na stranicama Ville Marisol piše kako secesijska vila nudi privatnog kuhara i batlera, ima plažu rezerviranu samo za goste, kinodvoranu, stol za karambol, knjižnicu te wellnes prostor sa saunama. U vrtu je jacuzzi, a vila ima i dvije terase.

image
Vila Marisol u kojoj je odsjeo Thierry Henry.
VILA MARISOL

Dubrovačka avantura Harrisona Forda

Nije poznato u kojoj je vili odsjeo, no proslavljeni američki glumac Harrison Ford bio je prava pojava na jugu Hrvatske ovih dana. Legendarni 'Indiana Jones' izabrao je aktivan odmor, bez skrivanja u raskoši luksuznog smještaja. Prolaznici su ga prvo primijetili u šetnji dubrovačkim Stradunom sa suprugom, glumicom Calistom Flockhart i njezinim sinom Liamom. Potom je plovio starim dubrovačkim brodom gdje se i sam prihvatio kormila, a na njemu ga je ‘ugostio‘ kapetan Fran Radošević. Poznati glumac spremno se sa svima fotografirao i pozirao baš kao da im je stari prijatelj.

image
Harrison Ford na starom dubrovačkom brodu.
DUBROVNIKNET.HR

Nije mogao pobjeći niti od vlastite profesije te je sudjelovao na filmskim radionicama za osnovnoškolce na otoku Šipanu. Dan prije odlaska otišao je na "čašicu razgovora" kod dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića, koji mu je poklonio Statut Dubrovačke Republike iz 1272. godine. Svi oni ustanovili su kako je glumac jednostavan i skroman čovjek.

image
Harrison Ford i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
MATO FRANKOVIC

Čitajte i: Kakav poticaj filmašima! Harrison Ford obratio se polaznicima hrvatske škole filma, a oni komentirali: 'Baš je jednostavan čovjek'

Ljetne radosti najljepših žena na svijetu

Ima li bolje razglednice Hrvatske nego fotografije i videa na Instagramu koje su podijelile Victorijine anđelice? Hrvatsku su prošle uzduž i poprijeko, odnosno početak ljetovanja bio je u Vili Orabelle u Dubrovniku, nastavile su krstarenjem na Hvaru, a završile su nazdravljajući domaćim istarskim vinima na sjeveru, u Vili Meneghetti u Balama.

Model Jasmine Tookes Hrvatsku je odabrala kao destinaciju za proslavu svoje djevojačke zabave, a sa sobom je povela Saru Sampaio, Shaninu Shaik, Kelsey Merritt i Laisu Ribeiro te prijateljice Rachel Scott, Denu Gallucci i Julianu Borrero. Jasmine se udaje za osnivača Snapchata Juana Davida Borrera.

"Divno europsko ljeto", napisala je manekenka Kelsey Meritt, a Josephine je dodala kako je sretna što je baš ovdje s prijateljicom Jasmine provela njezine posljednje "djevojačke" dane.

Čitajte i: Kakva razglednica Hrvatske! Victorijine anđelice odlično se zabavljaju u Dubrovniku, na Hvari i u Istri

Dame Bryant u Kraljevom Grudobranu

Kraljev Grudobran, odnosno stari Dubrovnik, posjetila je udovica prerano preminulog košarkaša Kobea Bryanta, Vanessa Bryant. Na ljetovanje u Hrvatsku povela je svoje tri kćeri, Capri, Biancu i Nataliju.

"Dovela sam djecu u Kraljev grudobran. Totalno Cersei/Khaleesi potez. Kobe je dozvolio Nataliji da ide na putovanje u Hrvatsku s njezinim razredom, ali nažalost putovanje je otkazano zbog Covida. Htjela sam osigurati da ga Natalija posjeti. Predivno je!", napisala je Vanessa na svom Instagramu, gdje je danima objavljivala fotografije iz Dubrovnika. Odsjele su u vili s bazenom, iz koje se pružao pogleda na okolne otoke, a brčkanje je posebno godilo najmlađim Bryanicima, Capri i Bianci.

Čitajte i: Vanessa Bryant odvela kćeri u Kraljev Grudobran, Dubrovnik ih je oduševio: 'Kobe joj je dao dozvolu, ali nije mogla ići'

Ljubavna idila Berniea Ecclestonea

Voljenu Hrvatsku ni ovo ljeto nije propustio posjetiti bivši čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone sa suprugom Fabianom Flossi. Prvo je odsjeo u najdražem mu Dubrovniku, potom je otišao za Trogir, a posljednje je viđen na otoku Korčuli. Ljetna jadranska idila Bernieu traje već tri tjedna, a s obzirom da mu je 90 godina, sigurno nema pametnijeg posla nego zasluženo odmarati. S njima je navodno i jednogodišnji sin Alexander Charles.

image
Bernie Ecclestone u Dubrovniku sa suprugom Fabianom Flossi.
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Čitajte i: Omiljeni Dubrovnik! Milijarder Bernie Ecclestone u opuštenoj šetnji Stradunom s 46 godina mlađom suprugom

Linker
16. travanj 2024 16:45