On je za sve ‘kriv‘

Suze Nike Turković ganule su mnoge: ‘Jednostavno nisam mogla kontrolirati emocije‘

Na 29. dodjeli diskografskih nagrada u Osijeku njezin dugogodišnji partner proglašen je dobitnikom prestižne nagrade u dvije kategorije, a mlada glazbenica nije mogla skriti emocije.

Nakon što je prvi stao na pozornicu i otpjevao hit singl Ptice, Matija Cvek nije mogao vjerovati kada su mu, nakon manje od sat vremena, dodijeljene čak dvije nagrade Porin, onaj za najbolji pop album godine - Izbirljivo i slučajno, i onaj u kategoriji najboljeg muškog vokala. Iako je Matija bio oduševljen već samom nominacijom, nagrade su ga iznenadile i razveselile. No, najemotivnija reakcija bila je ona njegove dugogodišnje djevojke, glazbenice Nike Turković.

Naime, brojni su preko svojih Instagram profila prenijeli Nikinu reakciju koja je izazvala pregršt pozitivnih komentara. Nakon što je dobio nagradu u kategoriji za najbolji album, Matija je zagrlio Niku koja je zatim zaplakala te dirnula publiku. Mlada nam je glazbenica otkrila kako se osjećala nakon što je njezin partner osvojio nagradu.

"Kada sam čula da je Matija nagrađen, nisam mogla kontrolirati emocije. Nakon što sam nešto kasnije pogledala snimku, moja mi je reakcija bila smiješna, ali što ću - tako sam se osjećala", kazala nam je Nika.

image

Nika i Matija par su gotovo pet godina

CROPIX

Podsjećamo, Nika i Matija upoznali su se nakon njezina povratka sa školovanja, kada se iz Londona preselila natrag u Zagreb, a zajedno su nešto kraće od pet godina te su poznati kao jedan od glazbenih parova koji se međusobno najviše podržava.

"Ako je netko zaslužio Porina, onda je to Matija. Još nije svjestan što se dogodilo, ali smo oboje presretni", iskreno će glazbenica.

Prilikom preuzimanja nagrade, Matija je, između ostalih, posebne zahvale uputio svojoj "ženi". Iako su se mnogi ponadali skorim svadbenim zvonima, Nika nam je kazala kako vjenčanje još uvijek nije u planu. Ipak, otkrila nam je kako je upravo Matija zaslužan za njezin povratak na domaću glazbenu scenu.

"Da nije bilo Matije, vjerojatno ne bih krenula u glazbene vode u kojima sam sada. On je taj koji me ohrabrivao, podržavao i poticao. Na tome sam mu nevjerojatno zahvalna", priznala je Nika.

image

Nika nije mogla suspregnuti emocije kad je čula da je Matija dobitnik čak dva Porina

VLADO KOS/CROPIX

Čitajte i: Osječki spektakl najviše će pamtiti Damir Urban, Matija Cvek, Porto Morto i Bad Daughter

"Najskromniji, najradišniji, najbolji, najponosnija na svijetu i DVA PORINA", napisala je Nika u opisu objavljene fotografije na kojoj su ona i Matija.

image

Prilikom preuzimanja nagrade, Matija je, između ostalih, posebne zahvale uputio svojoj "ženi"

VLADO KOS/CROPIX

Iako par ne planira zajedničke pjesme, glazbenica nam je otkrila kako nas očekuju čak dvije nove pjesme, a album bi trebao biti gotov do kraja godine. Na jednoj od pjesama koju ćemo uskoro moći čuti, Nika je imala priliku surađivati s jednom od omiljenih glazbenica iz inozemstva, no više će otkriti uskoro.

Linker
18. travanj 2024 17:58