DAVID MCGLYNN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Tajni muž Ghislaine Maxwell

Suđenje glavnoj pomagačici pedofila Epsteina otkrilo je njezin čudan intimni i imovinski odnos s američkim milijunašem

Čudno je i pomalo sumnjivo što Scott Borgerson, bivši časnik američke obalne straže, poriče da je s Maxwellovom ikad bio u intimnoj vezi, kamo li u braku.

Čudno je i pomalo sumnjivo što Scott Borgerson, bivši časnik američke obalne straže, poriče da je s Maxwellovom ikad bio u intimnoj vezi, kamo li u braku.

Mnoge su prljave tajne razotkrivene na suđenju Ghislainei Maxwell (59), desnoj ruci pedofila Jeffreyja Epsteina, ali je priroda njezinog braka s 14 godina mlađim milijunašem Scottom Borgersonom i dalje obavijena velom tajne. Koliko je poznato iz sudskih dokumenta, vjenčali su se 2016., a Ghislaine je nakon Epsteinova samoubojstva svu svoju imovinu prebacila u zakladu kojom upravlja Borgerson.

Prije nego što su je uhitili, podnijela je zahtjev za razvod. Kako je obrazložila, učinila je to jer je Scotta htjela poštedjeti od svega što je uslijedilo.

Čudno je i pomalo sumnjivo što Scott Borgerson, bivši časnik američke obalne straže, poriče da je s Maxwellovom ikad bio u intimnoj vezi, kamo li u braku. Ona mu je, kaže, samo ”divna i ljubavi puna” stara prijateljica. Viđati su se počeli prije osam godina, dok je Borgerson još bio u braku s bivšom suprugom Rebeccom, s kojom ima dvoje djece.

image

Scott Borgerson

TM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ghislaine Maxwell proglašena krivom: Prijeti joj dugogodišnji zatvor za seksualnu trgovinu maloljetnica za zloglasnog Epsteina

Razveli su se 2015. nakon što je Rebecca otkrila da je muž vara s Ghislaine. Osim toga, kako je navela u zahtjevu za raskid braka, Scott je previše pio, jednom ju je udario i pred djecom joj je prijetio da će je istući.

Godinu poslije razvoda Borgerson se s Ghislaine uselio u sedmerosobnu kuću na obali u gradu Manchester-by-the-Sea.

image

Zračna snimka privatnog posjeda Scotta Borgersona u mjestu Manchester by the Sea, MA gdje je, navodno, jedno vrijeme živjela i Maxwell.

PATRIOT PICS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: U vrijeme dok je ona zloglasnom Epsteinu podvodila maloljetnice, princ Andrew ju je uvodio u Palaču

On je šetao njezinog psa, a ona je kuhala njegovoj djeci i vozila ih u školu. Prethodno je Ghislaine prodala svoju kuću u New Yorku za 15 milijuna dolara. Očito je imala poprilično novca, ali ne toliko kao Borgerson. Osnovao je 2010. u Bostonu tvrtku CargoMetrics za analizu podataka u brodarstvu i pomorskoj trgovini, čija je tržišna vrijednost lani premašila 100 milijuna dolara. Pošto je izbio skandal s Epsteinom, Scott se povukao iz uprave svoje kompanije kako njezino poslovanje ne bi opterećivao negativnim publicitetom. Postoje indicije da je bio vrlo povezan s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom administracijom. Ghislaine ga je opisivala kao briljantnog i seksi muškarca, a nakon što je završila u zatvoru, Scott joj je pokušao pomoći da skupi 22,5 milijuna dolara za jamčevinu.

image

Ghislaine Maxwell optužena je po četiri od pet točaka optužnice.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Prva svjedokinja protiv Ghislaine Maxwell sa samo 14 godina imala seksualni kontakt s njom i zloglasnim Epsteinom

- Nikad nisam svjedočio da je Ghislaine povezana s nečim neprikladnim - napisao je u svojoj izjavi sudu. - Ghislaine koju poznajem je divna osoba puna ljubavi. Vjerujem da nije imala nikakve veze s Epsteinovim zločinima.

Tijekom suđenja Maxwellovoj ni jednom nije došao u sudnicu kako bi joj pružio podršku niti ju je posjećivao u zatvoru. Nedvano se otkrilo da ima novu ljubav, friško razvedenu novinarku Kris McGinn (49), majku dvoje djece. Što o tome misli osuđena zločinka Ghislaine Maxwell, i dalje je obavijeno velom tajne.

Linker
26. travanj 2024 00:02