VEDRAN PETEH/CROPIX
Od kuloara do ekrana

Što stoji iza navodnog sukoba Doris Pinčić i HRT-ove stilistice? Niti jedna ga nije demantirala: ‘Svi mi samo radimo svoj posao‘

Voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ gotovo stalno je pod povećanim zanimanjem javnosti, tako je i sada zbog izmjene u timu emisije, došlo do nagađanja što je do toga dovelo.

Voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ gotovo stalno je pod povećanim zanimanjem javnosti, tako je i sada zbog izmjene u timu emisije, došlo do nagađanja što je do toga dovelo.

Odjeća ništa ne znači dok netko ne živi u njoj - ove riječi američkog modnog dizajnera Marca Jacobsa sjajno opisuju koliko nam je svima, a osobito poznatim osobama važno u čemu se pojavljuju u javnosti. Da je tomu tako, svjedoči i aktualni "sukob” Doris Pinčić (33), voditeljice u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska” i televizijske stilistice koja odijeva i ekipu emisije Nataše Svekler (55).

Njihovo navodno "razmimoilaženje” te komentari gledatelja, slabih na atraktivnu i uvijek nasmiješenu plavušu, koja je u njihove domove i srca ušla još 2011., glumeći u sapunici "Larin izbor”, proteklih je dana preplavio medije. No Doris Pinčić svojom izjavom smiruje strasti i pojašnjava da sve i nije baš tako kako se čini.

"Otkako se pojavljujem na televiziji, stvarno sam mnogo gluposti pročitala o sebi. Najčešće na njih ne reagiram, ali ova najnovija me baš zasmetala. Pa sam odlučila progovoriti, jer ako se sama ne počnem braniti, nitko to umjesto mene neće napraviti", kazala je Doris Pinčić za Jutarnji, što je sve potvrdila i za Gloriju istaknuvši se ni kriva ni dužna našla u središtu iskonstruiranog novinskog skandala prema kojem je kostimografkinji Nataši Svekler, zbog svađe s njom, otkazana suradnja u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Sve je to, smatra, besmisleno, pitajući se tko je ona u HRT-ovoj hijerarhiji da bi se tako ponašala?

image

Doris tvrdi da nikad nije odbila nositi odjeću nekog kostimografa ili stilista.

MARKO TODOROV/CROPIX

"742. riba po redu, a pojedini novinari me opisuju kao nekakvu razmaženu divu. Dragi kolege, nije ovo Hollywood! Svi mi ovdje samo radimo svoj posao, što se nekom sviđa, a nekome ne, ali stalno potenciranje problema gdje ih nema dosta je naporno i nepotrebno. Zadnji put ću zato sada reći da u redakciji 'Dobro jutro, Hrvatska' sve funkcionira jako dobro", naglašava Doris dodajući da su najvažniji njihovi međusobni dobri odnosi. A da je ona osoba koja odlučuje s kim će na HTV-u raditi, a s kime ne, saznala je iz medija. I to ju je iznenadilo.

'Jesmo li mi u svađi?'

"Naravno, jasno mi je da, kad si u javnom prostoru, svatko ima pravo misliti što hoće i stvarati neke svoje slike koje nemaju veze s realnošću. Ali, raditi od toga novinsku priču, konstruirati je iz nekakvih tračeva po hodnicima i objaviti je bez ikakve provjere držim izrazito neprofesionalnim", kaže voditeljica i glumica. Bez obzira na to tko što misli o HRT-u, Doris Pinčić ističe da to prije svega ozbiljan sustav, u kojem su stvari malo kompleksnije od toga kako ih netko zamišlja s razine vrtićke igre. A u konkretnom slučaju nema baš nikakvih loših odnosa.

Čitajte i: Jednu od najpoželjnijih jesenskih frizura obožavaju i domaće dame: Ministrici Tramišak ovaj detalj daje poseban šarm

"Kada sam pročitala sporni tekst, nazvala sam Natašu Svekler i upitala je: 'Jesmo li mi u svađi?', a ona mi je rekla: 'Ja to nisam znala'", kaže Doris, pojasnivši i kako se bira odjeća za voditelje emisije "Dobro jutro, Hrvatska". U tom je kaže vrlo profesionalna i nikada nije nikog pitala da joj promjeni odjeću koju je odabrao stilist.

image

Ekipa HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"To dobro znaju svi koji sa mnom rade. Poštujem tuđi posao, a odjeća koju ću nositi u emisiji nije mi životno bitna jer je doživljavam isključivo kao kostim, kao radno odijelo. Vjerujte, više drugi raspravljaju o tome što ću nositi, nego ja sama. Dozvoljavam, možda bih trebala biti više zainteresirana za to, ali, eto, nisam. Uostalom, davnih dana sam naučila da, kad dođem na set, tamo postoji kostimograf koji radi svoj posao. Ponekad mi se, jasno, nešto što mi je odabrano, više sviđa, a ponekad i ne, no to je ljudski. Zbog toga nikad ne radim drame. Ako mi netko odabere da određenog dana na poslu nosim i vreću za smeće, nosit ću je jer je to kostim. Moda mi nije presudno važna u životu. Bitno mi je da sam čista, njegovana i uredna", kaže Doris Pinčić.

Svalila je tako cijeli sukob na novinare koji su, smatra, konstruirali "nepostojeću svađu” s Natašom Svekler. No, iako je dala izjavu za Jutarnji list, na upit da li je uopće došlo do ikakve svađe ili naprosto razmimoilaženja zbog odjeće, Doris Pinčić nam nije htjela jasno niti potvrditi niti demantirati, smatrajući da je iz njezine izjave sve kristalno jasno.

Loš stajling?

O izgledu svih voditelja emisije "Dobro jutro, Hrvatska” Nataša Svekler brine od siječnja. Angažirana je nakon što su društvene mreže i službenu Facebook stranicu emisije preplavile kritike gledatelja koji su se obrušili na račun lošeg stajlinga voditeljice Doris Pinčić.

"Bože sačuvaj ove Doris. Njene frizure i stajlinga. Ajme. Ne gledam 'Dobro jutro, Hrvatska' kad ona vodi, ali jutros sam pogledala minutu dok sam tražila druge programe. Doris, molim te promjeni i odjeću i frizuru. Tko te savjetuje za to? Loše. Inače sve ostalo super.”, samo je dio komentara gledatelja koji su svoju miljenicu svakog jutra željeli vidjeti u nekom drukčijem izdanju.

image

Na ovogodišnjoj Dori -Doris Pinčić i Jelena Glišić.

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Shvativši koliko je emisija gledana i koliko gledatelji Doris Pinčić žele vidjeti u najboljem izdanju, HRT je ubrzo za emisiju angažirati svoju dugogodišnju kostimografkinju. Rezultat nije izostao. Kritike su zamijenile brojne pohvale i komplimenti već nakon prve suradnje sa Svekler. Doris je zablistala u decentnoj crvenoj haljini, cipelama s visokom potpeticom boje kože te pažljivo oblikovanim uvojcima te zablistala upravo, a gledatelji nisu štedjeli komplimente, poput "Da vidimo tko će sad Doris prigovarati za outfit i frizuru. Doris, prelijepa si!”

Nataša Svekler u veljači ju je odjenula i za "Doru” održanu u Opatiji, koju je Doris vodila s Jelenom Glišić, Barbarom Kolar i Danielom Trbović.

"Usprkos glupim i zlobnim komentarima, njih četiri savršeno su funkcionirale zajedno i imale nevjerojatno pozitivnu energiju tijekom zajedničkih druženja. Nisam željela na pozornici neke ambiciozne večernje haljine s krinolinama, jer sam smatrala da ni vremena nisu takva, već sam željela da bliješte zbog crnila oko nas i da kroj bude moderan u skladu sa svjetskim trendovima, gdje je manje - više. Osim suludog komentara o remenčiću na cipeli, nisam naišla na negativne kritike. I opet ponavljam, one su na pozornici vodile program, a ne nosile haljine na modnoj pisti", rekla je Nataša Svekler u veljači za Gloriju.

image

HRT-ova stilistica Nataša Svekler

SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX

Prekid suradnje

No, iako je suradnja započela sjajno, angažman Nataše Svekler u jednom od najdugovječnijih projekata HRT-a završio je nakon nešto više od devet mjeseci. Po televizijskim se hodnicima priča da još od rujna nije u dobrim odnosima s Doris Pinčić, no nitko s Prisavlja nije želio javno potvrditi ili pojasniti o čemu je točno riječ, dodajući da je i sama Nataša željela otići iz emisije. No, činjenica je da Nataša Svekler više ne odijeva voditelje u "Dobro jutro, Hrvatska”, a o njezinu odlasku i prelasku na druge projekte stigla je i službena potvrda HRT-a.

Čitajte i: Glamur u Zadru: Crvena čipka kao stvorena je za Doris, a Natali je pažnju plijenila šljokicama i volanima

"Kolegica Nataša Svekler je od 1. listopada preuzela druge velike projekte Zabavnog programa, konkretno na 'A strani', te božićnom i novogodišnjem programu, a stajling voditelja 'Dobro jutro, Hrvatska' radi se u skladu s prethodno usvojenim moodboardom, neovisno o stilistu koji trenutno radi taj posao", stoji u priopćenju Komunikacija HRT-a, iz kojeg također nije jasno zašto je kostimografkinja otišla i hoće li se vraćati.

image

Doris Pinčić

LUKA GERLANC/CROPIX

Voditelje emisije ponovo odijeva kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan, koja je i prije bila zadužena za njihov izgled pred kamerama i na malim ekranima. U kolovozu ove godine Doris Pinčić na društvenim je mrežama objavila fotografiju u jednostavnoj plavoj haljini do koljena, koju joj je za festival Šibenske šansone odabrala upravo Vesna Šipušić Buljan.

Slučajno ili ne, kuloarske priče o neslaganju s Natašom Svekler krenule su prisavskim hodnicima odmah početkom rujna, a kulminirale nedavnom promjenom stilistice popularne emisije. Što se zapravo dogodilo između Nataše Svekler i Doris Pinčić i dalje je nepoznanica. Ni jedna ni druga o tome ne žele pričati za medije, a izjava Doris Pinčić, koju je dala Jutarnjem listu, također ne odgovara na pitanje što se i je li se uopće nešto dogodilo tijekom njihove suradnje. Premda za sve, u konačnici, optužuju medije, obje mogu biti zadovoljne, Nataša Svekler radi na novim projektima, a Doris Pinčić za svoj stajling prima samo komplimente.

Linker
26. travanj 2024 02:29