Vrijednost - milijun kuna

Što će dobiti nominirani? Nakon čekića i seks igračaka, u poklon vrećicama stiže hit dar

Svi oni koji se bore za zlatni kipić dobit će na dar nekoliko vrtoglavo skupocjenih, ali i neobičnih predmeta.

Iako se svi nominirani za nagradu Oscar neće vratiti kući sa zlatnim kipićem u ruci, nominacija će im se svakako isplatiti. Naime, svaka osoba koja je nominirana dobit će poklon vrećicu puno vrijednih darova, a čovjek koji se brine za sadržaj tih vrećica, Lash Fary, otkrio je za Indy100 da će vrijednost ovogodišnjih poklona iznositi gotovo milijun kuna. Ipak, čini se kako su se i sponzori našli u financijskoj krizi, s obzirom na to da je vrijednost prošlogodišnjega sadržaja iznosila milijun i četiristo tisuća kuna.

Naime, vrećica s poklonima dijeli se na prestižnoj dodjeli već dvadeset godina, a njezin sadržaj svakoga puta plijeni pažnju.

Jedan od neobičnijih darova svakako je bio čekić za hitne slučajeve za koji je zaslužna PETA. Riječ je o predmetu za razbijanje stakala na automobilima.

image

Iako se svi nominirani za nagradu Oscara neće vratiti kući sa zlatnim kipićem u ruci, nominacija će im se svakako isplatiti.

POOL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Lash Fary objasnio je zbog čega je vrijednost ovogodišnjih poklona niža nego inače. "Prošle smo godine dijelili poklon bon u vrijednosti od 75 tisuća dolara za slavne koji požele osnovati svoj brend. Ove godine toga poklona nema pa se čini da je vrijednost poklona drastično opala. No, nitko ga nije iskoristio pa nam se učinilo da nema potrebe", rekao je Fary.

Čitajte i: Korkut o 94. izdanju Oscara: Ovo su najveći favoriti i moguća iznenađenja u glavnim kategorijama!

Otkrio je i da prilikom odabira poklona ne razmišlja o vrijednosti, već o sadržaju vrećice, a kazao je kako nije teško pogoditi što je potrebno slavnima, s obzirom na to da imaju iste potrebe kao obični ljudi. Ipak, Fary preferira da se u vrećici nalazi nešto neobično pa će tako svi nominirani dobiti čast postati dio škotskoga plemstva.

Ipak, nisu svi bili oduševljeni neobičnim poklonima kakve su dobivali u vrećici, barem ne 2016. godine, kada su se u njoj našle seks igračke.

"Prije desetak godina sam pomislio kako je to odlična ideja. Mislim, slavni ne mogu samo tako otići u seks shop i kupovati seks igračke poput običnih ljudi", kazao je Fary. I bio je u pravu, jer su se na koncu i mediji više fokusirali na igračke nego na samu dodjelu nagrada pa su zaradili i tužbu Akademije.

S obzirom na to da se ove godine dijeli prestižna titula, za pretpostaviti je da ni Akademija ni holivudske face neće imati ništa protiv.

Linker
18. travanj 2024 00:02