Nova linija Gorana MIlića

Smršavio je zbog posla: Odrekao se svega ukusnog i slasnog te u tri mjeseca skinuo 20 kilograma

Kako bi se domogao SAD-a legendarni urednik sve je napravio kako bi se maknuo s liste rizične skupine, iako su se kilogrami istopili, nije mogao na put kojem se jako veselio nego radi iz Zagreba u dvije vremenske zone.

Tri se mjeseca dojen novinarstva Goran Milić patio držeći dijetu. Odrekao se, kaže, svega ukusnog i slasnog, sve u nadi da će mu liječnici reći da po kilaži više ne spada u rizičnu skupinu, te da će moći otputovati u Ameriku i na licu mjesta snimiti novu televizijsku poslasticu, serijal "What’s up America".

"Napravio sam nadljudski napor preko ljeta, smršavio 20 kilograma, spustio šećer na prosjek od 7,5, ali to nije bilo dovoljno da mi doktorica Gordana odobri put. U njenoj ordinaciji sve vrijednosti su skočile, tlak, šećer, a još mi je napomenula da me nitko ne bi želio osigurati za takav put", rekao je Milić za Jutarnji list. Iako neće moći osobno putovati u SAD, stao je na čelo ekipe koja radi na dva kontinenta i snima u različitim vremenskim zonama.

Cijeli projekt se vodi iz Zagreba, a u Americi snimateljska i novinarska ekipa sve pokrije po njihovim uputama. Razgovore vode preko Zooma...



image
Urednik i novinar Goran Milić fotografiran na setu dokumentarnog filma o budućnosti televizije.
Boris Kovačev/CROPIX

Urednik koji se proslavio kao voditelj Dnevnika i urednik putopisnih emisija ne može se oprostiti od televizije iako je još 2011. otišao od HTV-a i formalno otišao u mirovinu. Neko je vrijeme još radio u Sarajevu na televiziji Al Jazeera, a posljednje tri godine uglavnom je snimao po Hrvatskoj i regiji, a najviše mu odgovara jer je sam svoj šef.

image
Goran Milic, televizijski novinar, snimljen u Slanom sa suprugom...
Saša Burić/CROPIX

"Najviše mi odgovara profesionalna sloboda jer više nemam šefa. Ne kažem da sam imao loše šefove, dapače, svi su me uvažavali i cijenili, ali sada mogu raditi što želim i kad želim. Doduše, manje spavam nego dok sam radio. Dižem se oko 7 ujutro, a u krevet idem oko ponoći, jedan. Dok sam vodio Dnevnik, redovito sam kasnio na jutarnje kolegije zbog čega su me kolege zadirkivale. Smatrao sam da na to imam pravo jer sam radio i navečer.", rekao je svojevremeno za magazin Gloria Goran.

Milić se najradije odmara u Slanom kraj Dubrovnika, gdje uživa sa suprugom Anom, inače urednicom emisije "Dobro jutro, Hrvatska" te sa sinom Markom, glasnogovornikom Vlade RH i kćeri Lanom Marijom, zagrebačkom odvjetnicom.

Podsjetimo, nedavno se istom izgubljenom kilažom pohvalila i Martina Validžić. Urednica i voditeljica, napravila je transformaciju o kojoj se priča, izgubila je 20 kilograma u kombinaciji s vježbanjem i promjenom svojih prehrambenih navika. Što je bio okidač za promjenu, kako se danas osjeća i kako je prošao taj put, ispričala je samo za naše kamere.

Linker
09. travanj 2024 06:22