SRETAN 84. ROĐENDAN!

Sir Anthony Hopkins tjerao nam je strah u kosti, a 2021. bila je njegova najbolja godina: novi cilj mu je pobijediti glad!

Velški glumac je nezaustavljiv: snima filmove, osvaja nagrade, svira klavir i širi svoju kozmetičku liniju, a prihod donira gladnoj djeci.

Iza njega je šest desetljeća super uspješne karijere u kazalištu, na filmu i televiziji, uspješna borba s ovisnošću od nikotina i alkohola, te protiv debljine, a danas uživa u trećem braku sa suprugom Stellom Arroyave u čijem društvu će proslaviti 84. rođendan i 18. godišnjicu braka.

Riječ je dakako o legendarnom velškom glumcu Siru Anthonyju Hopkinsu koji je svjetsku slavu stekao ulogom serijskog ubojice Hannibala Lectera u psihološkom trileru "Kad jaganjci utihnu" redatelja Jonathana Demmea, za koju je 1992. nagrađen Oscarom.

Sin pekara i domaćice koji je odrastao u radničkoj obitelji na velškoj periferiji za glumu se odlučio jer ga škola i učenje apsolutno nisu zanimali, a sudbonosan je bio njegov susret s Velšaninom Richardom Burtonom koji ga je potaknuo da upiše studij glumce na Velškom kraljevskom koledžu u Cardiffu.

Ostalo je legenda, a iza njega su brojne kazališne predstave i 144 filmskih i televizijskih naslova: Sir Anthony Hopkins čak šest puta je bio nominiran za Oscara, a osvojio je dva zlatna kipića Američke akademije. Nakon Hannibala Lectera to najviše filmsko priznanje donijela mu je uloga oca u istoimenom filmu "The Father" francuskog redatelja Floriana Zellera. Hopkins igra ostarjelu glavu obitelj načetu demencijom, a njegova potresna unutarnja drama koju je glumački briljatno prikazao na velikom platnu jesenas mu je donijela i prestižnu nagradu Europske filmske akademije na svečanosti u Berinu.

Za svoj 84. rođendan je odlučio, pak, počastiti druge objavivši snimku svoje svirke na kućnom koncertnom klaviru, te pozivom milijunima svojih pratitelja na društvenim mrežama da za blagdane dragim osobama daruju neki miris iz kozmetičke palete mirisa Anthony Hopkins Fragrances, jer je dio prihoda od svake kupnje namijenjen borbi protiv gladi u svijetu.

Sir Anthony Hopkins je veliki filantrop koji značajne svote novca donira i za zaštitu prirode u rodnom Walesu, kulturne programe i umjetničke institucije, te za pomoć i rehabilitaciju zatvorskih osuđenika koji se liječe od ovisnosti.

Čitajte i: ZALJUBLJEN PREKO UŠIJU: DANIEL RADCLIFFE ZBOG KOLEGICE POŽALIO ŠTO SE NIJE RODIO BAREM DESET GODINA RANIJE

Baš kao s glumom i s time se namjerava baviti do svog posljednjeg daha.

Linker
23. travanj 2024 19:48