nema ljubavi

Šesti najbogatiji čovjek svijeta, težak 94 milijarde dolara, razvodi se nakon samo tri godine braka

Čini se da je šesti najbogatiji čoviek na svijetu dobro zaštitio svoje enormno bogatstvo pa će sa suprugom podijeliti samo ono što su zajedno stekli u braku te skrbništvo nad dvogodišnjom kćerkicom.

Tek je ovih dana isplivalo u javnost da je Sergey Brin, suosnivač Googlea, još u siječnju podnio zahtjev za razvod od supruge Nicole Shanahan, nakon samo tri godine braka. Cijeli proces vodi se u tajnosti jer se radi o šestom najbogatijem čovjeku na svijetu čije je bogatstvo procijenjeno na 94 milijarde dolara, no kako se čini oko podijele imovine neće biti pretjeranih problema jer je par navodno potpisao predbračni ugovor.

Samozatajni Sergey Brin koji je razlog za rastavu naveo ''nepomirljive razlike'', traži i zajedničko skrbništvo nad njihovom dvogodišnjom kćerkicom pa tako nitko ne bi plaćao alimentaciju.

image

Sergey Brin s prvom suprugom Anne Wojcicki bio je u braku osam godina

KEVORK DJANSEZIAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Ovaj samozatajni kompjuterski stručnjak, magistar znanosti s diplomom uglednog sveučilišta Stanford, iza sebe ima i brak s Anne E. Wojcicki, američkom poduzetnicom koja ima tvrtku 23andMe za genetičko testiranje, s kojom ima kćer Chloe (11) i sina Benjija (13).

Čitajte i: Uživaju sa svojom bebom: Kaja Vidmar konačno potvrdila da je u vezi sa Šimom Vrsaljkom

Sergey Brin ruski je migrant, rođen je u Moskvi od roditelja vrhunskih matematičara s kojima je kao šestogodišnjak stigao u SAD. Internetsku tražilicu Google osmislio je s Larryjem Pageom 1998., a 2019. obojica su odstupila sa svojih izvršnih funkcija iako su i dalje zadržali kontrolni udio u vlasništvu.

Linker
15. travanj 2024 09:10