DRŽIMO FIGE

Seksi ples uoči Snježne kraljice: naša najbolja skijašica na sljemenskoj utrci na Crvenom spustu lovi najbolji rezultat karijere i - boju

Mrkopljanka Leona Popović na Medvednicu stiže odlično raspoložena u formi života i nada se ostvarenja sna o pobjedničkom postolju.

U kakvom raspoloženju naša najbolja skijašica 24-godišnja Leona Popović stiže na sljemensku utrku Snježne kraljice 4. siječnja najbolje pokazuje video snimka objavljena na njezinom profilu na Instagramu. Na njemu hrvatska alpska reprezentativka u društvu kolegice odjevena u šareni životinjski kostim s kapuljačom i repićem u borovoj šumi pleše na legendarni hit Roda Stewarta "Da Ya Think I'm Sexy".

Razloga za slavlje je napretek, jer Leoni ove sezone baš sve ide od ruke: u četiri utrke lanjske Svjetskog kupa ušla je u drugu vožnju, a u austrijskom Lienzu osvojila je četrnaesto mjesto i tako izjednačila svoj najbolji rezultat.

Svoje odlične rezultate između ostalog može zahvaliti i zajedničkim treninzima sa Slovakinjom Petrom Vlhovom (26), jednom od najboljih skijašica u tehničkim disciplinama, keže Leona koja u slobodno vrijeme uživa prateći filmove i TV serijale na Netflixu, a najdraže skijalište joj je u finskom zimovalištu Leviju.

Za razliku od snježnih uvjeta na sjeveru Europe ili u Alpama, na Zagrebačkoj gori dočekalo ju je proljeće, pa će osim lova na nove bodove u bijelom cirkusu, kako mediji popularno nazivaju najjače svjetsko skijaško natjecanje, na Sljemenu loviti i boju zahvaljujući očekivanom sunčanom vremenu i najavljenoj temperaturi od desetak stupnjeva Celzijevih.

Nije odustala

Iako su je sportski stručnjaci smatrali iznimnim talentom koji može naslijediti našu najbolju skijašicu svih vremena Janicu Kostelić, Leona Popović muku je mučila s teškim ozljedama i dugotrajnim oporavkom od operacija kojima je bila podvrgnuta.

Prije pet godina pukla joj je potkoljenična kost, a najgoru ozljedu doživjela je 2018. na najvažnijem natjecanju, Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongjangu, kad su joj u drugoj vožnji stradali prednji križni i medijalni kolateralni ligamenti koljena.

Sve to za nju je sada daleka prošlost, baš kao i nogometni i rukometni treninzi, jer se paralelno sa skijanjem neko vrijeme bavila i tim momčadskim sportovima.

Čitajte i: POVRATAK NA STAZU NA KRILIMA LJUBAVI: ISTOK RODEŠ PRVI PUT POKAZAO BRINETU KOJA MU JE OSVOJILA SRCE

Nogomet je u Mrkoplju trenirala s dečkima s obzirom na to da u goranskom gradiću s 1200 stanovnika u kojem je odrasla nije bilo dovoljno djevojaka zainteresiranih za taj sport, a Leoni je trener dodijelio ulogu - vođe obrane.

No, uvijek joj je bilo potpuno jasno da je skijanje njezin sport broj jedan, pa je tako zahvaljujući iznimnom trudu i posvećenosti postala peta olimpijka iz Mrkoplja, gradića koji je proslavio njezin sumještanin, biatlonac Jakov Fak.

Premda će na Snježnoj kraljici zbog epidemioloških mjera vladati komorna atmosfera bez navijača i publike, Leona će i ovaj put dati sve od sebe, a unutarnji osjećaj joj govori da je napokon došlo vrijeme da na domaćem terenu pokaže sve što zna. Baš kao i njezine kolegice 17-godišnja Zrinka Ljutić i 25-godišnja Andrea Komšić.

Linker
18. travanj 2024 23:05