DVA ŽIVOTA

Saša Matić o jubilarnom albumu, dva desetljeća na estradi i posebnoj vezi s našom pjevačicom

Beogradski hitmejker svoj je deseti studijski album promovirao u Zagrebu i okupljene dirnuo do suza live izvedbom dueta ‘Ti i ja’ s Jelenom Rozgom.

Splitska pjevačica Jelena Rozga ne sjeća se kad je zadnji put pred publikom zapjevala u podne, ali je za svog dobrog prijatelja i kolegu, beogradskog pjevača Sašu Matića bila spremna i za tu iznimku.

Jelena je na Valentinovo stigla iz Splita u Zagreb, a u njezinu zagrebačkom stanu dočekala ju je ruža, kojom ju počastila nećakinja Lea, 21-godišnja studentica sociologije i komunikologije s kojom u hrvatskoj metropoli dijeli adresu.

image

Beogradski hitmejker deset godina je čekao duet s Jelenom Rozgom

DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

Čitajte i: Sve za prijatelje: Znamo tko će Petru Graši i Hani Huljić pjevati na svadbi, a biti će ih još

“Najdraža su mi takva iznenađenja”, kaže Jelena Rozga koja je poljupcem i brojnim komplimentima Saši Matiću sutradan u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade čestitala na desetom studijskom albumu “Dva života”. Na njemu je beogradski hitmejker objavio četrnaest pjesama među kojima je i duet “Ti i ja”. Otpjevao ga je s Jelenom Rozgom i objavio kao najavni singl albuma, a pjesma je u protekla dva mjeseca poharala top liste slušanosti u regiji.

“Naša zajednička pjesma je moja davna želja. Jelenu sam čekao deset godina, ali se isplatilo”, izjavio je Saša Matić koji svojim jubilarnim albumom obilježava dva desetljeća profesionalnog rada na estradi.

image

Desetim albumom 'Dva života' Saša Matić obilježava dva desetljeća profesionalnog rada na estradi

DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

Čitajte i: Jelena Rozga i Saša Matić u najiščekivanijem duetu godine svojoj publici podarili novi glazbeni užitak

Prvi put je, doduše, pred publikom zapjevao davne 1994., tri godine je bio stalni izvođač u klubu Španac koji se nalazi u sklopu Studentskog grada u Novom Beogradu, ali svojim pravim estradnim početkom Saša Matić smatra objavljivanje svog prvog studijskog albuma “Maskara” kojim je 2001. stekao široku popularnost.

“Saša me nazvao, pitao što radim i zamolio me da prije odlaska na gažu preslušam pjesmu koju mi je poslao. Odmah sam je pustila i nakon prvog slušanja bila sva u suzama, pa sam opet morala pred ogledalo da popravim šminku”, opisala je Rozga glazbenu suradnju s Matićem.

Pogledajte video


Njih dvoje su i privatno veliki prijatelji, često se čuju telefonom i brinu se jedan za drugog.

“Saša je veliki pjevač, ali još veće srce i duša od čovjeka, moj divan prijatelj”, kaže Jelena Rozga koja će Matiću biti draga gošća na njegovim velikim koncertima u zagrebačkoj Areni i splitskoj Spaladium Areni koje je najavio na druženju s medijima u Esplanadi.

“I moji planovi su veliki, prije svega moram završiti akustični album za koji mi je već pet do dvanaest, a nakon toga slijedi sve ostalo”, zaključuje Rozga.

Linker
12. travanj 2024 09:10