ususret splitskom festivalu

S Danijelom Martinović o ljepoti, glazbi i osjećajima: ‘Po prvome se sve ostalo mjeri‘

Splitska glazbenica će s novom pjesmom ‘Fortunata‘ nastupiti na splitskim Prokurativama, a s nama je razgovarala o počecima karijere, novoj strasti, beauty ritualima i željama za skorašnji rođendan.

Prošlo je već sedam godina otkako je Danijela Martinović nastupila na Splitskom festivalu, gdje je i započela svoju karijeru. Zato je povratak na Prokurative ove godine u njoj izazvao snažne emocije, posebice zbog toga što će na njima nastupiti s novom pjesmom "Fortunata" koja u sebi krije i važnu poruku.

"Fortunata je sreća koja je iznad sreće, to je neobjašnjivi tihi impuls u dubini nas koji zna da si uvijek tamo gdje trebaš biti i da je sve upravo onako kako treba biti. Naš doživljaj sreće najčešće dolazi iz glave pa nas zbunjuje i igra s nama igru vruće-hladno. Kad nam je ugodno kažemo sretna sam, kada nam je neugodno, odmah okrećemo sreću naglavačke i zovemo je nesrećom. Fortunata pak dolazi iz srca i nema svoju drugu stranu. Kako god da je okreneš, ona ostaje sreća", objasnila je Danijela.

image

Humanitarni koncert Danijele Martinović u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu u KD Lisinski

MARKO TODOROV/CROPIX

Glazbenica, iza koje je bogata karijera, otkrila je u razgovoru za Gloria.hr da Prokurative imaju počasno mjesto u njezinom životu.

"Kada sam sasvim slučajno kao djevojčica zakoračila na njih, nisam ni slutila da prolazim kroz vrata u, meni tada, nepoznatu budućnost. Nisam slutila da će pjevanje postati moj poziv. Dan danas pamtim svaki detalj, osjećaj, uzbuđenost, tremu, pripreme, susjede, rodbinu i prijatelje kako me bodre iz publike. Okolnosti se mijenjaju, ali neki osjećaji kao da ostaju zamrznuti, neprolazni. Jedva čekam ponovo zakoračiti na svoju prvu pozornicu. Prvo je uvijek prvo, po njemu se sve ostalo mjeri, od njega se sve ostalo računa, zato se prvo nikada ne zaboravlja", emotivna je bila Danijela.

Čitajte i: Veliki povratak Danijele Martinović: U svom gradu diva nastupa s pjesmom simboličnog imena

Slatko iščekivanje

Osim glazbe, Danijela ima i drugu strast - pisanje. Nakon serijala knjiga motivacijskih poetskih zapisa "Šalabahter života" i "Neopisivo" te slikovnice "Dama pleše na kiši", Danijela uskoro objavljuje roman s autobiografskim dijelovima na kojem je intenzivno radila dvije godine.

"Sada je roman u najljepšoj fazi. Knjiga je završena, lektoriranje i prvo poslagivanje najteži je dio posla na kojem se posvećeno radilo i taj je posao obavljen. Ovo nije roman u klasičnom smislu riječi, ovo je zapravo memorabilna literatura koja se sastoji od mnogo zasebnih tekstova koji su povezani mojim promišljanjima o životu i sjećanjima na trenutke moga života", rekla je glazbenica koja je svoju prvu pjesmu napisala u jednom dahu.

image

Danijela uz glazbu ima još jednu strast,a to je pisanje

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Imam osjećaj da sam pronašla škrinju s blagom koja je dugo bila zaključana na nekom tavanu unutar mene, a da o tome nisam imala pojma. Jedno jutro jednostavno sam zgrabila papir i u dahu napisala pjesmu 'Zaključana' - nalikovalo je nekom laganom bunilu. Ni sama nisam znala što mi se dogodilo, ali više nisam mogla stati, a kako stvari stoje, ni neću", ispričala nam je.

Posebna haljina za poseban trenutak

S obzirom na to da je riječ o njoj posebnom trenutku, Danijela će "Fortunatu" na festivalu otpjevati i u posebnom outfitu. Kako je istaknula na svom Instagram profilu, nosit će haljinu koju je oslikala modna kreatorica i slikarica Monika Hršak, ukrasivši je vizurama Danijelinog rodnog Splita koje, kako kaže, čuvaju neke od njezinih najljepših uspomena.

Već je poznato da je Danijela ljubiteljica mode i voli se prepustiti rukama svoje stilistice, a nama je otkrila da je "odlikašica" i kada je riječ o ljepoti. Ne propušta svoje omiljene beauty rituale, poput pilinga i hidratantne maske, a njezina svakodnevna njega kože započinje i završava luksuznim sastojkom - kavijarom.

U njezinoj torbi za plažu uvijek se može naći krema sa zaštitnim faktorom 50 i losion poslije sunčanja koji hidratizira kožu.

Progovorila je i o svojoj najslabijoj karici - kosi za koju kaže da je krhka i sklona pucanju te joj ponekad zadaje poprilične muke.

"Kad moj čuperak tvrdoglavo odluči stršati, nitko mu ništa ne može. Već neko vrijeme stavljam ekstenzije koje se lijepe i ne oštećuju kosu, daju joj punoću i mnogo mi je lakše s njom manevrirati", kaže Danijela koja redovito provodi i anti-aging tretmane, ali samo one neinvazivne poput radiovalova.

image

Za 51. rođendan pjevačica si želi samo mir

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Želja za kraj

Danijelu uskoro čeka još jedno slavlje. Naime, 15. srpnja proslavit će 51. rođendan za koji ima samo jednu želju.

"Još uvijek nisam odlučila gdje ću i kako proslaviti rođendan, ali svakako će biti u društvu mojih najdražih ljudi. Što se tiče želja, želim si samo duboki mir. To je onaj mir u dubinama mora koji, unatoč tome što bura bjesni i raznosi površinu, podiže valove i zapljuskuje obalu, on ostaje nepomućen, miran i svoj", objašnjava glazbenica.

Prijenos finalne večeri Splitskog festivala moći ćete pogledati u nedjelju 3. srpnja na prvom programu HRT-a.

Linker
17. travanj 2024 16:33