PRIČE USPJEŠNIH LJUDI

Rukometaš koji uljepšava osmijehe uspio zahvaljujući svom najvećem strahu

Zanimljivo je kako u životu ponekad možemo profitirati od naših najvećih strahova. Ivan Antolković danas je ponosan i uspješan vlasnik stomatološke ordinacije, a s nama je podijelio kako se kao dječak bojao panično bojao zubara, koji je prijelomni događaj po pitanju odabira njegove današnje karijere, ali i na koji se način odnosi prema pacijentima te općenito posluje.

Zahvalni, sretni, zdravi i nasmijani pacijenti danas su njegov najveći dar, no nekoć nije mogao ni zamisliti da će se baviti ovim pozivom. Redovni stomatološki pregled u osnovnoškolskom domu zdravlja na njega je ostavio loš dojam, a bol i nelagoda koju je kao dječak osjetio pratila ga je kroz cijeli život. Tek krajem srednje škole “okuražio” se na posjet stomatologu i shvatio kako zubarski zahvati nisu i ne moraju biti bolni i neugodni, a cijeli se proces može odvijati i u lijepom prostoru. Jedna od glavnih Ivanovih preokupacija u to je vrijeme bio izbor fakulteta. Dvoumeći se između FER-a i molekularne biologije, izbor je neočekivano i naglo pao na stomatologiju.

Njegova ordinacija Dental Centar 4Smile s radom je započela u travnju ove godine, i u nepunih pola godine stekla je vjerne pacijente koji se s povjerenjem prepuštaju kvalitetnim tretmanima koje Ivan i kolege izvode. Krećući od pretpostavke da je svaki pacijent poseban i zahtijeva apsolutnu brigu i njegu, stomatološki tim ove ordinacije svojim pacijentima nudi apsolutnu sigurnost. Uz svima nam neophodnu zdravstvenu sigurnost, Ivan Antolković i njegov tim trude se svojim pacijentima omogućiti i najnovije trendove iz svijeta stomatologije, oralnog zdravlja, ali i estetike lica. Ljuskice, izbjeljivanje i hijaluronski dermalni fileri najtraženiji su zahvati ove klinike, dok kao najčešće intervencije stomatolog navodi implantološko-protetske i estetske sanacije zubi.

I dok je posljednjih godina gotovo u potpunosti skinuta stigma da su stomatološki zahvati bolno i nužno zlo, neke su zablude o njezi zubiju i usne šupljine i dalje uvriježene. Stomatolog nam je tako otkrio da mnogi ljudi i dalje vjeruju u mit da jabuka prije spavanja vrijedi isto kao i pranje zubi. Stručnjak naglašava kako je to apsolutno netočno – velika količina prirodnog šećera i kiselina iz jabuke zapravo je izvrsna hrana za bakterije te posljedično nastanak karijesa. Kao dodatan mit izdvaja se i praksa o pranju zubiju do trenutka kad nam okus paste osvježi usnu šupljinu. Okus i miris paste za zube, kaže Antolković, najmanje su bitni u procesu pranja. Njegov je savjet da je važnije razmisliti o izboru kvalitetne četkice te samom načinu i dužini četkanja zubiju. Kad ne uljepšava osmijehe, a time i živote svojih pacijenata, mladi stomatolog posvećen je svojoj drugoj strasti - aktivno se bavi rukometom, pa kao najbolju nagradu za naporni radni dan izdvaja odlazak na večernji trening u sportsku dvoranu.

Linker
05. travanj 2024 16:27