Dobrodošla u klub!

Rihanna je najbogatija glazbenica na svijetu: Iza sebe je ostavila sve muške kolege!

Prema godišnjoj listi Forbesa za 2022., među novim milijarderima je pjevačica Rihanna. Glazbenica s Barbadosa u ovom trenutku drži prestižno prvo mjesto u glazbenoj industriji, s bogatstvom od 1,7 milijardi dolara.

Zelenooka pjevačica, poznata po pjesmi prigodnog naziva Dijamanti, najviše je zaradila unosnim poslovima "sa strane". Kako donosi Metro, Rihanna je u klub milijardera ušla ponajprije zahvaljujući njezinoj liniji kozmetike Fenty Beauty te donjeg rublja Savage X Fenty. Tvrtka Fenty Beauty, čiji je suvlasnik francuski proizvođač luksuznih roba LVMH, u 2020. ostvarila je više od 550 milijuna dolara, a milijune joj je donio i modni biznis. Rihanna je vlasnica 30% udjela u liniji donjeg rublja Savage x Fenty, koji je lani zaradio nevjerojatnih milijardu dolara.

image

Najveće bogatstvo Rihanni je donijela vlastita linija kozmetike.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Prebogata 36-godišnjakinja, koja čeka svoje prvo dijete s reperom ASAP Rockyjem, prva je milijarderka s Barbadosa. No, što je još zanimljivije, prešišala je najbogatije muške mogule u glazbenoj industriji.

Na Forbesovoj listi uz Rihannu su i Kanye West te Jay-Z, suprug njezine najveće rivalke Beyonce i navodno nekadašnji ljubavnik.

Sa svojih 1, 7 milijardu dolara trudna pjevačica nalazi na 1.729 mjestu na svjetskoj listi najbogatijih ljudi čiji primat drži izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, Elon Musk. Drugi je šef Amazona Jeff Bezos, koji vrijedi gotovo 50 milijardi dolara manje od Muska, odnosno "težak" je 171 milijardu dolara.

image

Pjevačica je bogatija i od glazbenog mogula Jay-Z.

MARION CURTIS/STARPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Od parfema do linije donjeg rublja, kako je Rihanna gradila svoje poslovno carstvo

Forbes ističe da im se pop zvijezda pridružila s redateljem Gospodara prstenova Peterom Jacksonom, koji je prije pola godine za 1,6 milijardi dolara prodao Unity Softwareu dio njegove tvrtke digitalnih filmskih efekata zaslužne za "oživljavanje" zlikovca Golluma.

Rihanna je izjavila da se njezin debi među milijarderima poklopio s novom fazom u životu.

"Otkako sam zatrudnjela spoznala sam nove razine ljubavi i poštovanja, a pogotovo prema mojoj majci koja je najvrjednija osoba u mom životu", kazala je nedavno planetarno poznata Rihanna, čija majka je početkom ovog tjedna slavila rođendan. Sretna trudnica tu je vijest podijelila na svom Instagramu uz fotografiju s majkom iz vremena kad je bila mala, a uz nju je napisala da je rođendan njezine kraljice.

Linker
14. travanj 2024 16:45