Ljubav je to!

Remi ‘omekšala‘ i otvorila vrata svog doma: ‘Nisam se htjela ni pomaknuti da je ne probudim‘

U 12 godina promijenila je šest podstanarskih stanova, a kada se krajem prošle godine uselila u vlastiti dom - sve se posložilo.

"Girls just wanna have fun. Volim ovu malu 'bonsai Šarplaninku'... Sad shvaćam zašto su mi svi govorili da uzmem kujicu. Privržena je, mazna, a još uvijek dovoljno zaigrana i luda da mi digne živac. Večeras mi je zaspala na nozi, koja je utrnula jer se nisam htjela pomaknuti - da je ne probudim. Eto. Postala sam softić", ponosno je novu članicu svog doma predstavila glazbenica Mirela Priselac Remi kojoj je stiglo društvo koje joj je nedostajalo.

"Dugo sam sanjarila o svojem krovu nad glavom, no kako sam umjetnica (i to umjetnica alternativnog muzičkog žanra), trebalo mi je mnogo vremena da prikupim svotu koja bi mogla biti dobar početak za kupnju nekretnine. Prije desetak godina htjela sam ući u veliki kredit, no to mi nije pošlo za rukom - cijelu sam situaciju opisala u pjesmi “U mojoj glavi’’ tako da sam barem uspjela to negativno iskustvo pretvoriti u nešto kreativno. Početkom prošle godine kupila sam stari stan koji je trebalo kompletno renovirati. Od izgradnje zgrade krajem 1950-ih, u njega nije uložena ni “ruka boje’’, kako bi se reklo. Zatečeno stanje bilo je više nego tragično. No, osjetila sam da prostor ima potencijal", rekla je, a u realizaciji tog potencijala uvelike joj je pomogao arhitekt, Lovro Koružnjak, koji je izvrsnim rješenjem od jednosobnog stana stvorio dvosobni.

image
Mireli Priselac Remi, pjevačici grupe Elemental ova godina donijela je puno lijepih stvari, ali i izazova i stresova.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Glazbenica koja kroz svoj bend Elemental djeluje već 22 godine, napravila je nedavno iskorak iz glazbe u književnost, objavila je svoju prvu zbirku poezije "Masarykova", a onda su joj rigorozne epidemiološke mjere i borba protiv koronavirusa dale vremena da se odluči za ono što je dugo priželjkivala - spasila je kujicu iz azila.

"Nitko od mene tužniji što nema okupljanja i svirki... Za razliku od vas koji radite od doma ili skraćeno, moj život i životi mojih kolega promijenili su se 100%. Naprosto, mog života koji je trajao do veljače 2020. više nema. Mog posla nema. Ne postoji.", požalila se Remi.

Čitajte i:

Mirela Priselac Remi u novoj, važnoj ulozi: 'Objeručke sam prihvatila, ženska pitanja su mi bliska'

Prva zbirka Remi ima veliku novost: 'Drago mi je da u životu opet postoji nešto zbog čega drhtim'

Mirela Priselac Remi: 'Javila mi se djevojka i rekla što je učinila zbog naših pjesama, rasplakala sam se'

Linker
21. ožujak 2024 14:30