Boris Kovačev / Hanza Media
KULMINACIJA ŠTRAJKA

Prosvjed podržali brojni poznati Hrvati: Pogledajte tko se sve pridružio učiteljima

Štrajk prosvjetara danas je doživio kulminaciju velikim prosvjedom održanim u Zagrebu na kojem se okupilo više od 20 tisuća ljudi, a podršku učiteljima i svim prosvjetnim radnicima dale su i brojne poznate osobe, među kojima prednjači Remi sa svojim bendom koji je u rekordnom roku snimio himnu prosvjeda.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu se okupilo prema procjenama oko 20 tisuća učitelja i drugih građana. Iza podneva je počeo prosvjed pod geslom "Hrvatska mora bolje" sa zahtjevom da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto.

--> Učitelji s naše estrade otkrivaju zašto su stali na stranu štrajkaša: 'Vrijeđaju nas laži koje vidimo u medijima'

Štrajkom se želi poručiti da se u obrazovanje treba više ulagati, a čelnici sindikata obrazovanja poručili su kako se štrajk na kraju pretvorio u pokret za bolje obrazovanje i njegov status. I ta borba ujedinila je građane pa je na ulicu s njima izašao veliki broj ljudi, među kojima i brojni poznati Hrvati koji su svoju podršku izrazili i na društvenim mrežama.

ANTONIJA BLAĆE

View this post on Instagram

JE, PRIJATELJU!!! PUN JE!

A post shared by Antonija Blaće (@antonijablace) on

JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ

View this post on Instagram

#strajk #prosvjeta #borbazadostojanstvo

A post shared by Janko Popović Volarić (@janko_popovic_volaric) on

BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ

Instagram

SARA RENAR

LARISA LIPOVAC NAVOJEC

Instagram

LEJLA FILIPOVIĆ

Instagram

MARKO TOLJA

Instagram

Jedni od najglasnijih u podršci prosvjetarima bili su članovi grupe Elemental koji su podržali prosvjednike i s pjesmom "Solidarnost", koja je nastala u samo nekoliko dana.

"Solidarnost je pjesma podrške prosvjetnim radnicima napisana, snimljena, miksana i masterirana unutar 12 sati - otkrila je Remi i zahvalila svima koji su sudjelovali.

Linker
19. travanj 2024 08:14