NIJE USPIO IZBJEĆI

Princ Andrew ipak mora pred sud zbog optužbi za seks s maloljetnicom

U godini kada njegova majka slavi platinasti jubilej na britanskom tronu, vojvoda od Yorka treba se spremiti za suđenje koje ga uskoro očekuje u New Yorku.

Unatoč grčevitoj borbi skupocjenog odvjetničkog tima, princ Andrew ipak mora pred lice pravde. I to u vrijeme kada se njegova majka, kraljica Elizabeta II. sprema za veliku proslavu 96. rođendana i 70. godina na britanskom tronu. Posrnuli princ, koliko god se trudio odbaciti optužbe, sada će se ipak morati naći lice u lice s 38-godišnjom Virginijom Roberts koja tvrdi da ju je seksualno iskorištavao kao maloljetnicu.

Njezina tužba naime, u Velikoj Britaniji je odbačena u listopadu prošle godine, a uporna Virginija koja se nije dala zastrašiti, ali niti nagoditi, dignula je civilnu tužbu u New Yorku.

image

Princu Andrewu uskoro neće biti do smijeha

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Američki sudac Lewis A. Kaplan, odbacio je sve pritužbe prinčevih odvjetnika i njegova odluka o suđenju je konačna. Tako će se princ uskoro naći pred američkim sudom gdje će se ipak morati prisjetiti događanja na raskošnom imanju američkog biznismena i osvjedočenog pedofila Jeffreya Epsteina koji si je 2019. presudio u zatvorskoj ćeliji ne dočekavši šest optužbi za seksualno trgovanje, podvođenje i iskorištavanje maloljetnica.

Prinčev tim, naime, tvrdi da se ništa od toga nije dogodilo te da se Virginia Roberts dobrovoljno družila s muškarcima za što ju je Epstein nagradi s pozamašnom svotom od 500 tisuća dolara. No čini se da Virginia Roberts, danas udana Giuffre, ima puno jače adute u rukavu, a osim toga godinama je strastvena aktivistica za prava žrtava seksualnog nasilja.

image

Nepotkupljiva Virginia Roberts Giuffre princa optužuje za seksulano napastovanje kada je imala 17 godina

BARRY WILLIAMS/ NEWSCOM/PROFIMEDIA

Kako bilo, princa Andrewa čeka žestoka sudska bitka u kojoj će ostati sam, bar što se tiče financija. Vremešna, ali vrlo bistra kraljica Elizabeta II., maknula ga je sa svih javnih i obiteljskih događanja, odbila je financirati njegove odvjetničke troškove pa se pokušava nekako snaći.

Prošli mjesec na prodaju je stavio svoje raskošno imanje u mondenom švicarskom zimovalištu Verbier, za koje traži 18 milijuna eura, no pitanje je hoće li dobiti tolike novce i hoće li mu to biti dovoljno za skupe odvjetnike i prekooceanske letove.

Čitajte i : Odzvonilo mu zbog optužbi za seks s maloljetnicom: Princ Andrew mogao bi ostati bez svih titula i ovlasti

U prilog mu nikako ne ide da je Ghislaine Maxwell, Epsteinova desna ruka i ljubavnica, krajem godine na saveznom sudu u New Yorku optužena za pomaganje u podvođenju i iskorištavanju maloljetnica.

image

Za velebnu drvenu kuću u Verbieru tarži 18 milijuna eura

MARK LARGE/DMG MEDIA/PROFIMEDIA

Američki državni odvjetnik, nakon što joj je potvrđena presuda, izjavio je da pozdravlja hrabrost žena koje su izašle iz sjene i ušle u sudnicu te da se radi o jednom od najgorih zločina koji se mogu zamisliti.

Pravda je spora, ali dostižna, dodao je. Ghislaine Maxwell očekuje nekoliko desetljeća zatvora, a treba vidjeti kako će se princ Andrew pokušati izvući iz kaljuže u koju se sam uvaljao. Jer naime, jača javni pritisak na tužitelje da pred lice pravde dovedu sve pomagače ovog dijaboličnog para, ali i konzumente njihovih usluga.

Linker
20. travanj 2024 03:26