Ako ste i sami solo na Valentinovo, poklonite pažnju onome tko je najviše zaslužuje - sebi.
 Getty Images
Možda se prepoznate...

Pričali smo s ljudima koji ne mogu smisliti Valentinovo: 'Čemu? Postao je mali Black Friday kad je sve na sniženju'

Nisu svi od Valentinova iliti Dana zaljubljenih. Štoviše, koliko god nam sladunjavost podmeću trgovački lanci, čini se ipak da je više onih koju su od anti-Valentinova. I baš smo njih pitali zašto govore da "ne mogu smisliti ovaj dan".

Muškarci i žene podjednako zaziru od Valentinova - ne, naravno svi, ali osobito oni koji su solo tvrde da im je taj dan svojevrsna noćna mora u budnom stanju. Pa pročitajte što o tome kažu naši sugovornici... Oni koji su solo, naravno.

Ne mislim da nešto propuštam

Ivan, (32)

"Nisam neki ljubitelj Valentinova, ni u vezi ni bez veze. Ali hajde, obilježili bismo, ako ništa kroz zezanciju, i neki sitni poklon. Prošle sam godine prekinuo dosta dugu vezu tako da ću ovo Valentinovo provesti sam, odnosno ne u vezi. Ne mislim da nešto propuštam, jer veza u kojoj sam bio pokazala se kao totalni fijasko, na početku sve super, a onda su krenuli problemi. Nisam pobornik ostanka u vezi samo da ne bih bio sam. Premda poznajem jako puno ljudi koji su upravo u takvim vezama. I svi takvi će na ovo Valentinovo uživati na romantičnim večerama, zabavama, a zapravo duboko u sebi žele nešto novo, ali kalkulacija je ipak jača od njih. Ne osuđujem ih, svako radi kako zna i umije. Ili ne zna. Baš sad uoči Valentinova spajam se opet sa samim sobom, prolazim onaj dio post prekida koji nije baš jednostavan i vraćam se iskonskom sebi. Kada si s nekim, naravno da se podrediš na neki način i izgubiš veliku većinu sebe, pa ću ja ove Valentinovske dane iskoristiti da dovršim taj proces. A ostali koji istinski slave ljubav na taj dan - neka se super provedu. A ostali s početka ove priče, kad tad će morati proći procese o kojima sam vam pisao pa kome opanci kome obojci. Sretno!"


Više bih se veselila da me frajer u PMS-u obraduje slatkišima

Sandra (29)

"Prvo, Valentinovo neću provesti solo jer je petak, a petak je dan za metak (smijeh). Izaći ću s prijateljicama kao i svaki drugi vikend i odlično se provesti. Nisam fan Valentinova niti Dana zaljubljenih. Vjerujem samo u znakove pažnje na najbanalnije dane. Više bih se, primjerice, veselila činjenici da me frajer u PMS-u obraduje slatkišima, da mi kupi parfem kad vidi da je stari pri kraju ili da me izvede na večer jer... eto, poželio me, a ne zato što je Valentinovo mali Black Friday i sve je na sniženju."

Pitali smo vas koji je najgori poklon koji ste dobili za Valentinovo: lonac, kuharica i bižuterija - zvuči kao loša pjesma


Tko još slavi Valentinovo?

Dunja, (27)

"Valentinovo? Tko još slavi Valentinovo? Ja sigurno ne. Ali znam što ću raditi na taj dan - posvetit ću ga jedino sebi, namjerno, zato što mogu. Prvo, spavat ću do 11 jer ionako se nemam radi koga buditi ujutro, osim zbog svojih dragih mačaka. Da, kad bolje razmislim, one su moje najveće ljubavi. Trenutno. Potom, napravit ću si, ili još bolje - otići ću na doručak koji ću platiti više od svih ručkova koje pojedem u tjednu, ali nema veze. Ipak je Valentinovo, je'l. Zatim, kava. Draga, mila, fina kava s najboljim pogledom na grad, a možda mi se pridruži i prijateljica koja također ne slavi Valentinovo. Ostatak dana provest ću na poslu, razmišljajući kako bi najbolje bilo da dam otkaz i preselim se negdje daleko, po mogućnosti u trope, gdje ću prodavati kokose na plaži i gdje me nitko više neće pitati za to glupo Valentinovo (možda upoznam i nekog zanimljivog?!). Nakon maštanja i nešto posla, provest ću večer sa svojim mačkama kojima sam već kupila grickalice u obliku srčeka jer jedino one cijene takve poklone. I da, čaša tonika s ružičastim ginom je obavezna. Već sljedeći dan ću zaboraviti da je Valentinovo uopće i bilo."


Zatvorit ću se doma i predozirati se gledanjem Umorstava u Midsomera ili ciničnim Dr. Houseom

Tara, (35)

"Valentinovo - Žvalentinovo, rekla bih ja. Koga briga za to? Ne znam jesam li postala srca tvrda, ali ne padam više na plišane igračke i ruže. Pogotovo ne na one koje ne mirišu, radije mi ukradi ružu iz susjedovog vrta... Sjećam se da sam znala dobiti koji cvjetić, čokoladu, pismo od simpatije i rastopila sam se skroz. Ali eto, dolazi taj dan, a ja sam solo i još sam starija od Bridget Jones. Ona u filmu ima 32, ja uglavnom više. Moj plan je sljedeći: zatvorit ću se doma i predozirat ću se gledanjem Umorstava u Midsomera ili gledati ciničnog Dr. Housea. Briga me... I možda ću napokon staviti sve maske svijeta za lice koje čuvam za posebne prilike i na reapeatu slušati pjesmu "Zaljubila sam se u sebe"... Eto, bye, bye plišanci... "


Nisam za klasičnu romantiku, ali sam romantična

Vanja, (37)

"S obzirom na to da volim darivanja i kupovanje jedva čekam bilo kakvu priliku da to učinim, sebi, dečku, mački, prijateljima, opet sebi... Tako da je i Valentinovo jedan zgodan razlog da se jedva oporavljeni budžet nakon prosinačkog shopping ludila opet malo optereti potpuno nepotrebnim stvarima. Onih godina kada sam solo onda sama sebi kupim nešto što bi mi inače bilo apsolutno nepotrebno i malo skuplje. A kada imam dečka, onda je on objekt mog darivanja. Moram priznati da sam jako dobra u odabiru i planiranju izrade poklona svim svojim bližnjima tako da nije bilo razočaranih. Inače ne volim klasičnu romantiku, latice, srca, ljigava muzika... ali to ne znači da nisam romantična."

'Devet i pol minuta naježenosti': Mrle iz Let 3 nas je dobro nasmijao dok je pričao o snimanju pjesme s Terezom Kesovijom

Poznati stilisti otkrivaju kako zablistati na Dan zaljubljenih: Senzualnost se dakako najviše cijeni!

Linker
19. travanj 2024 20:18