Tužna vijest

Preminuo je veliki Diego Maradona: Zauvijek će ostati upamćen kao čarobnjak s loptom

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena - Diego Maradona (60) preminuo je od srčanog udara, objavili su argentinski mediji.

Kako navodi Clarin,slavna desetka - Maradona pretrpio je kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

image
Portret velikog igrača Argentine 1986.
AFP/AFP/PROFIMEDIA

Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena.

S reprezentacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Povijesni posjet Hrvatskoj...

"Hrvatska je prelijepa zemlja. Voli Davis Cup kao i mi Argentinci. Čestitam hrvatskoj publici jer me dočekala s predivnim poštovanjem", kazao je Maradona nakon dolaska u Zagreb 2016. kada je došao gledati finale s Hrvatskom.

Za nogometnog maestra nitko nije ni morao birati riječi, o njemu je u superlativima oduvijek govorio i veliki Messi.

"Da igram milijun godina ne bi došao ni blizu Maradone igre. Ne bi mogao ni da to želim. On je najveći", rekao je Lionel.

U bolnici je proslavio 60. rođendan...

"Moj otac je hospitaliziran jer prolazi kroz niz emotivnih problema. Ne postoji fizička bolest zbog koje je u bolnici. Napravio je puno pogrešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Suočava se s onime što se dogodilo. Njegov glavni cilj je zadržati obitelj na okupu. Po prvi puta svi smo ujedinjeni oko toga da njemu bude dobro. Stvari se popravljaju, ali to se sve događa polako. Moj otac je u bolnici jer je pokleknuo pred poviješću i to je jedina istina'', objavio je njegov sin Diego Sinagra nakon što mu je otac završio u bolnici.

"Nisam svetac, znao je reći Diego kad su ga ispitivali o porocima... "Nisam ponosan na sve u životu, ali ja sam samo čovjek".

Društvene mreže već su zatrpane objavama povodom iznenadnog odlaska nogometnog virtuoza. Opraštaju se od njega tamošnji mediji, nogometni klubovi, navijači, nogometne organizacije, ali i svijet. Bez obzira na njegov buran život, činjenica je da je ovo veliki gubitak za svjetsku nogometnu scenu, jer je riječ o osobi koja se smatra nogometnom ikonom - s razlogom.

Linker
18. travanj 2024 09:43