Nova životna stranica

Poznata Splićanka čeka drugo dijete! Trudnoću provodi u selu u Dalmatinskoj zagori, odakle se doselila iz Amerike

Nekoć omiljena televizijska voditeljica a danas producentica Petra Nižetić Mastelić u devetom je mjesecu trudnoće. Kako doznajemo sretna se mama osjeća super, a ovoga puta rodit će u Hrvatskoj. Naime, Petra i njezin suprug Frane Mastelić lani su se s dvogodišnjim sinčićem Jozom vratili iz San Francisca koji im je bio dom zadnjih nekoliko godina. Malena obitelj od tada živi u selu Brnaze u Sinju, gdje svi željno iščekuju dolazak prinove.

Trebalo bi ovo biti proljeće za pamćenje za bivšu televizijsku voditeljicu iz Splita. Krajem ožujka napunit će okruglih 40 godina, potom bi u travnju trebala na svijet roditi drugo dijete, a u svibnju će njezin sinčić Jozo proslaviti drugi rođendan. Prijatelji Petre Nižetić daju naslutiti da će dječak "na dar" dobiti bracu, no sretni roditelji za sada o svemu šute.

Petra i njezin suprug Frane Mastelić slatku su vijest podijelili samo s najbližim prijateljima i članovima obitelji, a kako od lani vode miran seoski život, za njihovu malu tajnu sve do nedavno se nije ni znalo. Da su pred njima novi roditeljski izazovi otkrila je presretna baka Tamara Nižetić koja se svojim prijateljima pohvalila da su svi u obitelji uzbuđeni zbog novog člana. Prema riječima Petrine mame, sve je spremno za bebin dolazak, a osim roditelja i njihovog sinčića Joze, najnestrpljiviji je pjevač Luka Nižetić koji će uskoro po drugi put postati „barba”.

image
Petrina majka Tamara puca od ponosa i jedva čeka dočekati drugo unuče.
VOJKO BASIC/CROPIX

Čitajte i: EKSKLUZIVNO Poznata Splićanka i njezin suprug pucaju od sreće: Stigao je sin kojem su odabrali dalmatinsko 'retro' ime

Petrina želja da svoju trudnoću što dulje zadrži samo za uzak krug ljudi nikoga od njezinih prijatelja osobito nije začudilo.

Otkako se prošlog proljeća s obitelji vratila iz San Francisca plavokosa Splićanka potpuno se povukla iz javnog života. Prvo se oprostila od društvenih mreža na kojima je do tada bila vrlo aktivna, štoviše, neko je vrijeme i zarađivala kao blogerica, a potom je napravila najradikalniji potez dosad i preselila se na selo. Sinjske Brnaze rodno su mjesto njezinog supruga Frane, godinu dana mlađeg poduzetnika koji se u mladosti bavio košarkom, a zahvaljujući sportu studirao je na višem američkom sveučilištu za menadžment. Kad se u ljeto 2015. na Visu zaljubio u Petru, već je u San Franciscu imao dobro uhodanu građevinsku tvrtku.

image
Bračni par Mastelić odlučio je život u San Franciscu zamijeniti onim u Dalmatinskoj zagori.
JOSKO PONOS/ CROPIX

Čitajte i: Petra Nižetić donijela veliku odluku: 'Sad sam sigurna da je to jedini ispravni put'

Iz ljubavi prema stasitom Sinjaninu za kojeg se dvaput udala – 2016. pred matičarem u San Franciscu, te dvije godine kasnije kada su bračne zavjete izmjenili u splitskoj crkvi svetog Križa u društvu rodbine i prijatelja - Petra je već nekoliko puta okretala nove stranice.

Prvo se zbog njega prije pet godina preselila u San Francisco, a sada se nakon svjetla velegrada odlučila na pomalo samački seoski život. No, Petrine prijateljice kažu da nikada nije bila sretnija. Dobro se slaže s Franinom obitelji, uživa u prirodi, a Split je od Sinja udaljen tek 30-tak kilometara. Dok je živjela u Americi, stalno ju je, kažu, mučila nostalgija za domom, što je i sama priznala prošlog proljeća, nakon potresa u Zagrebu.

image
Petra i Frane nikad nisu bili sretniji, a okruženje puno mira i prirode savršeno im odgovara.
JOSKO PONOS/ CROPIX

- Tužna sam zbog Zagreba, grad u kojem sam provela predivnih 10 godina svog života i gdje žive moj brat, prijatelji i pas, pogođen je jakim potresom i to sve u jeku ove strašne pandemije. U ovim trenucima, kada sam odvojena od svoje obitelji u Hrvatskoj, čežnja za domom je još veća – napisala je lani na svom Instagramu.

Ubrzo nakon toga Petra i njezina dva dečka vratili se u Hrvatsku, što su uvijek i imali u planu. Kad je ostala trudna sa sinom Jozom, koji je rođen u Americi, otkrila nam je da ona i Frane žele svoju djecu odgajati u Dalmaciji. S novom bebom, ta će im se želja i ostvariti.

Linker
06. ožujak 2024 02:42