NAJBOLJE ODJEVENA

Povratak sa stilom: Pogledajte sve detalje nagrađene korzet haljine Tine Vukov

Riječka glazbenica za svoj je peti nastup na Dori 2022. dobila nagradu Looksy za kreaciju dizajnera Juraja Zigmana.

Na estradnu scenu se nakon petnaestogodišnje stanke vratila sa stilom i na Dori 2022. u Opatiji uvjerljivo trijumfirala kao najbolje odjevena izvođačica. Riječka glazbenica Tina Vukov (33) izvela je pjesmu "Hideout", a na pozornicu Sportske dvorane Marino Cvetković izašla je u crnoj korzet haljini sirena kroja dizajnera Juraja Zigmana.

image

Tina Vukov zablisatla je u haljini Juraja Zigmana

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Za njenu je frizuru bio zadužen Ivan Bošnjak, a za make-up Maja Zatezalo, zahvaljujući čemu je na kraju osvojila najveći broj bodova po glasovima stručnog žirija, modnih urednika i publike koja je u izravnom televizijskom prijenosu pratila izbor hrvatskog predstavnika za nastup na Eurosongu 2022. u talijanskom Torinu u svibnju. Članovi stručnog žirija bili su Matea Frajsberger, YouTuberica koja se na tom kanalu predstavlja nadimkom Click4Chic, radijska voditeljica Monika Lelas Halambek, stilist Stefan Orlić, modni dizajner Ivan Alduk, vlogerica Mariana Borozan, urednik i novinar Bojan Petrović, te pjevačica Albina Grčić, dobitnica lanjskog Looksyja.

"Uz par iznimaka, očekivala sam puno više hrabrosti i kreativnosti kod izvodača i odabira stylinga! Puno njih je igralo na sigurno, čak i previše casual za nastup ovakvog tipa. No, stvarno mi je bilo zadovoljstvo biti dijelom ove priče i dati svoj doprinos u izboru najbolje odjevene", rekla je Matea Frajsberger.

Monika Lelas Halambek ukratko je obrazložila svoje izbor.

Čitajte i: Vječna modna inspiracija: Severina održala modnu lekciju na premijeri poznatog baleta u zagrebačkom HNK

"Čini se kako su izvođači ovogodišnje Dore išli na ‘manje je više’. Jednostavnost, minimalizam i crnina, tako bih opisala modne kombinacije koje možda i najbolje pristaju uz balade kakvih je bilo najviše. Neki su poput Erica Vidovića pokazali znatan modni napredak u odnosu na lanjsku godinu, a najljepše kreacije ove su večeri nosile Mia Negovetić i Tina Vukov. Mia je zablistala u raskošnoj crnoj dugoj večernjoj haljini Katarine Mamić, a Tina u sirena kroju crne korzet haljine s twistom u vidu rogova na vrhu dekoltea Juraja Zigmana. Goli torzo Marka Bošnjaka sa stajlingom Klisaba i Ane Nikačević također je iskorak u modnom smislu. Pamtljiva je i Tija u haljini Igora Djuge, a zapažena je i potpuna promjena stila Mije Dimšić koju su Elfsi zamislili u crnoj kombinaciji. Istaknula bih još i električno plavi kaput legendarne Zdenka Kovačiček", prokomentirala je urednica Hrvatskog radija.

image

Zdenka Kovačiček oduševila je hrabrim modnim odabirom

MATIJA DJANJESIC/CROPIX
image

Mia Negovetić modno je natjecanje završila na drugom mjestu

MATIJA DJANJESIC/CROPIX
image

Marko Bošnjak nastupio je u odijelu predimenzioniranog kroja

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Ivan Alduk osobito je pohvalio odjevnu kombinaciju dobitnice Looksyja.

"U vizualnom pogledu smo uglavnom svjedočili miksu modnih pokušaja koji se nisu nimalo slagali s pjesmom i vibrom nastupa. No, bilo je i nekoliko divnih izdanja. Tina Vukov u totalno netipičnoj opravi za baladu je izgledala apsolutno predivno i svjetski, baš kao i mlađahni Marko u oversized odjelu. Osobno ga nisam zamislio u tom izdanju, ali podzdravljam novu energiju i estetiku. Elis Lovrić je imala izuzetno moćan nastup i energiju te je vizualno izgledala besprijekorno iako odjeću nismo ni vidjeli", kaže modni dizajner.

image

Modna nagrada Looksy dodijeljuje se za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori

EUROSONG.HR
Linker
25. travanj 2024 12:09