ŽENSKA SNAGA HRVATSKOG BIZNISA

Poslovna žena godine proglašena na Gloria Business Talku: ‘Nit vodilja nam je da nemoguće ne postoji‘

Vodeći hrvatski ženski magazin i ovoga je puta odgovorio na važna društvena pitanja. Kolike su šanse da žena ostvari karijeru u visokom biznisu, imaju li jednaku priliku kao i muškarci? O tome smo razgovarali s najuspješnijim ženama hrvatskog biznisa - Anitom Leticom, Ladom Tedeschi Fiorio i Renatom Matusinović.

- Ova nagrada se dodjeljuje na osnovi rezultata kompanije, a to mi znači jako puno jer je to rezultat rada cijelog mog tima. Nit vodilja nam je da nemoguće ne postoji - rekla je poslovna žena godine po izboru Glorije, predsjednica Uprave Phillip Morris, Anita Letica. Na panelu Gloria Business Talk&Party ponovno smo otvorili jednu od najbitnijih tema u društvu, a to je neravnopravnost žena i muškaraca na radnom mjestu, u smislu jednakih plaća, jednake mogućnosti napredovanja i jednake mogućnosti zapošljavanja.

Statistika nažalost, ne ide u korist žena, znatno ih je manje na vodećim pozicijama, a u prosjeku imaju 23 posto manju plaću na istim pozicijama kao muškarci. Zbog toga smo najjače žene hrvatskog biznisa, predane liderice, pozvali da o toj tematici govore na panelu Gloria Business Talk&Party. Uz Janu i ostala osvježavajuća pića, najveća imena domaćeg biznisa govorila su na iznimno zanimljivom panelu.

image
Gloria Bussines Talk&Party
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Anita Letica, uz Ladu Tedeschi Fiorio, članicu Uprave Atlantic grupe i Renatu Matusinović, izvršnu direktoricu kategorije hrane i članicu upravljačkog tima Nestle za tržište jugoistočne Europe, otkrile su na koji su način prilagodile posao u novim pandemijskim uvjetima i što smatraju najbitnijim za uspješnost tima. Također, komentirale su i poražavajuću statistiku te ohrabrile sve mlade žene da nikako ne posustaju, jer njihovi primjeri dokazuju da se itekako - može!

image
Lada Tedeschi Fiorio, Renata Matusinović, Anita Letica i Ivan Vukušić
MARKO TODOROV/CROPIX
image
Glavni urednik gospodarskog sadržaja u Hanza Mediji Marko Biočina, Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb d.o.o., i Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja
MARKO TODOROV/CROPIX

"Na prvom je mjestu voljeti ono što radite. Važno je biti autentičan, fokusirati se na rezultate, ali i što ostvarujemo i kako ostvarujemo. A to kako ostvarujemo se odnosi na našu brigu o ljudima, timovima, našim obiteljima...", rekla je Matusinović. Tedeschi Fiorio smatra kako na radnom mjestu rukovodeći moraju stvarati pozitivnu atmosferu koja je prije svega motivirajuća, a za nju je to posebno izazovno u pandemijsko doba. Kaže kako joj nedostaje svakodnevni ljudski kontakt.

image
Gloria Business Talk&Party panel - Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije hrane i članicu upravljačkog tima Nestle za tržište jugoistočne Europe
MARKO TODOROV/CROPIX
image
Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb d.o.o., dobitnica je nagrade za poslovnu ženu godine
MARKO TODOROV/CROPIX
image
Gloria Business Talk&Party
MARKO TODOROV/CROPIX

"Važno je stvarati tim, vjerovati u ljude, važno im je pružiti podršku kako bi svatko dao svoj maksimum jer to je ono što na kraju i želimo. Naravno, ako zaposleniku damo pravi vjetar u leđa i pravi smjer", rekla je Tedeschi Fiorio. Na panel su stigle i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak, koja je govorila o svojem iskustvu u svijetu biznisa.

image
Gloria Business Talk&Party panel - Lada Tedeschi Fiorio, članica uprave Atlantic grupe
MARKO TODOROV/CROPIX

"Nužno je da svi imaju jednaku plaću na jednakom radnom mjestu. U cijelom svom poslovnom vijeku uvijek sam osobe vrednovala po rezultatima", rekla je Nataša Tramišak.

image
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Panelistice i gošće našeg panela otkrile su nam i koji su njihovi rituali od oslobađanja od svakodnevnog stresa, što zbog poslovnih, što zbog privatnih obaveza, a što kažu u tome, ne propustite pogledati u videu!

Čitajte i: Gloria business talk s hrvatskim lidericama: 'U tvrtki ne radimo razliku između žena i muškaraca. Plaćamo osobu, a ne spol'

image
Ivana Ivančić, članica Uprave PPD-a, Antonija Glavaš, članica Uprave PPD-a, Sanja Burić, predsjednica Uprave tvrtke Enna Fruit d.o.o., Dorotea Lazanin Jelenc, voditeljica korporativnih komunikacija u PPD-u
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke d.d.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Saborska zastupnica Ivana Kekin
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Sandra Vranješ, vlasnica agencije Conor komunikacije
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
HRT-ova novinarka i urednica Zrnika Grancaric i Nataša Pavić, glasnogovornica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Martina Babić, članica Uprave Pet Centra
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Marjeta Kessler, direktorica korporativnih projekata u Hrvatskoj pošti
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Članica Uprave Fine, Vinka Ilak.
MARKO TODOROV/CROPIX
image
Hrvatska odbojkašica Senna Ušić
MARKO TODOROV/CROPIX
image
Odvjetnica Dora Hanžeković Žuža i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image
Članica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković Krznarić i odvjetnica Dora Hanžeković Žuža
TOMISLAV KRISTO/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 14:22