Sve zbog njenog mladog prijatelja

Posljednja bitka legendarne dive: Gina Lollobrigida završila na sudu s vlastitim sinom: ‘Nisam to zaslužila!‘

Legendarna talijanska glumica angažirala je prokušanog borca protiv mafije kako bi svog sina i unuka spriječila da preuzmu kontrolu nad njezinom imovinom vrijednom 41 milijun eura

Umjesto da pod stare dane mirno uživa u plodovima prohujale slave, 94-godišnja doajenka talijanskog glumišta Gina Lollobrigida upustila se u sudsku bitku sa svojim otuđenim sinom Milkom Skoficem (64) koji je sudskim putem ishodio blokadu njezine 41 milijun eura vrijedne imovine. Milko je Gininog osobnog tajnika Andreu Piazzollu (34) optužio da potkrada njegovu majku i dok se taj spor ne okonča, Lollobrigida ne može slobodno raspolagati svojim novcem. Dopušteno joj je trošiti tek toliko da pokrije dnevne izdatke.

Takvu odluku suda Gina smatra ponižavajućom.

- Nisam ovo zaslužila - pojadala se lijepo dotjerana i uplakana Lollobrigida u intervjuu vodećoj talijanskoj tv-postaji Rai 1. - Iako nisam ništa skrivila, moja obitelj bjesni na mene i ne žele me pustiti na miru. U svojim bih godinama trebala imati mir, ali još ga nemam. Moje je pravo živjeti i umrijeti u miru.

image

Gina Lollobrigida snimljena na proslavi 90. rođendana.

VINCENZO LANDI/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Gina je sina Milka dobila u braku sa slovenskim liječnikom, kasnije glumcem i producentom Milkom Škofičem. U braku su bili od 1949. do 1971. godine. Andrea Piazzolla postao je Ginin čovjek od povjerenja prije desetak godina, prvo kao njezin vozač, zatim domar, onda menadžer, na koncu osobni tajnik i opunomoćenik. Budući da žive pod istim krovom i često se zajedno pojavljuju na raznim događanjima, talijansku javnost već dugo intrigira dokud seže granica njihove bliskosti. Piazzolla je svoju kći nazvao Gina, po svojoj poslodavki, a Lollobrigida kaže da ga doživljava kao sina. Presretna je, veli, što se Andrea pojavio u njezinom životu nakon što se otuđila od vlastitog sina, pomogavši joj da prebrodi tu obiteljsku dramu. A na događanja je prati zato što zna engleski i služi joj kao prevoditelj.

Sumnje u Piazzollijeve namjere i poštenje krenule su 2015. kad je preuzeo kontrolu nad tvrtkom Vissi D‘arte, koja upravlja Gininom imovinom, te preko nje kupio tri luksuzne nekretnine i skupocjeni Ferrari.

image

Talijanska filmska diva sina je dobila u braku sa slovenskim liječnikom, kasnije glumcem i producentom Milkom Škofičem.

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Otkrilo se i da je Piazzolla s Ginina računa na račune svojih roditelja prebacivao na tisuće eura. Nova tužba što ju je Milko Skofic podigao protiv majčina osobnog tajnika temelji se na sumnji da je Piazzolla bez Ginina znanja prodao 350 njezinih umjetnina i antikviteta ukupo vrijednih oko 300.000 eura. Kako bi se zaustavila ta pljačka, Milko je zatražio da sud blokira Gininu imovinu i sud je u listopadu donio takvu odluku, zaključivši da Lollobrigida ima oslabljen osjećaj za stvarnost pa je stoga podložna iskorištavanju.

Čak i ako je zaista "odlijepila" od stvarnosti, Gina Lollobrigida još uvijek zna odabrati dobrog odvjetnika. Kako bi povratila kontrolu nad svojom imovinom, angažirala je Antonija Ingroiju, bivšeg javnog tužitelja u Palermu, koji se proslavio u procesima protiv mafije.

- Godinama sam se borio protiv mafije i tu istom duhu borbe za slobodu činim to zajedno s Ginom Lollobrigidom - veli signore Ingroia, uvjeren da je briga Milka Skofica za majčino zdravlje i dobrobit čisto licemjerje; jedino što ga zaista zanima njezin je novac. Skoficevu tužbu supotpisao je i Ginin unuk Dimitrije.

image

Gina Lollobrigida i njezin štićenik Andrea Piazzolla koji je kćer nazvao njenim imenom.

MARCO PROVVISIONATO/IPA/IPA/PROFIMEDIA

- Ovo je moj život i ja odlučujem što ću s njim. To što darujem Andreu i njegovu obitelj tiče se samo mene i nikog drugog - odlučna je Gina Lollobrigida, koja je već imala ružna iskustva s muškarcima željnim njezine imovine. Dvadeset godina bila je u vezi s 36 godina mlađim španjolskim biznismenom Javierom Rigau y Rafolsom, planirali su čak i vjenčanje, no 2007. Gina ga je otjerala iz svog života. Pohlepnom Javieru vrag nije dao mira pa je organizirao podvalu vrijednu filmskog scenarija. U Barceloni se 2010. u crkvi San Vicente vjenčao sa ženom koja se lažno predstavila kao Gina Lollobrigida, a trik im je uspio zato što je priložio dokument s originalnim potpisom Gine Lollobrigide. Prava je Gina prevaru otkrila tek 2013. i tužila Javiera zbog obmane i krivotvorenja. Taj je spor dobila, a vrijeme će pokazati kakav će biti ishod njezine sudske bitke s vlastitim sinom i unukom.

Linker
15. travanj 2024 04:15