NOVI PROJEKT

Posebna zahvala kćerki Hani: Tončić Huljić najavio premijeru njegove Mise Mediterana

Najpoznatiji domaći hit mejker ne skriva uzbuđenje zbog skorašnjeg predstavljanja njegovog monumentalnog djela. Dvije izvedbe održat će se 5. i 6. kolovoza u Galeriji Meštrović u Splitu.

- Baš se pitam biste li se okupili u ovako velikom broju da je misu skladao netko drugi – našalio se Tonči Huljić na početku press konferencije održane danas u prekrasnom ambijentu splitske galerije Meštrović, koja će za dva tjedna ugostiti njegovu pop misu Mediterana. Prema najavi splitskog glazbenika i skladatelja bit će to pravi koncertni spektakl na kojem sudjeluje 40-tak glazbenika. Za scenografiju je, pak, zadužen čuveni hrvatski kipar Nikola Vudrag.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

- Ovo je zapravo sakralna koncertna misa, a nadam se da će zaživjeti kao čista orkestralna verzija koja će se pjevati i za Božić i druge slične prigode, kao i iz čistog gušta – uzbuđeno je kazao Tonči, čija će se misa izvesti uz orkestar, zbor i soliste.

Uz popularnog Splićanina, najveću ulogu u ovoj prvoj pop misi na svijetu ima njegova kći Hana koja je jedan dio osobno napisala i orkestrirala, a uz mlade pjevače Lorenu Bućan i Karla Vudića, jedna je i od solista.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Čitajte i: Objavio singl koji izaziva ‘estremne emocije‘: Tonči Huljić najavljuje kreativno bogatu godinu

- Hana je odradila sjajan posao – ponosno je izjavio Tonči, dok je ona istaknula kako je zahvalna ocu na ukazanom povjerenju te je sve pozvala da svakako poslušaju njihovo glazbeno djelo. Premijera mise Mediterana, koju je u cijelosti orkestrirao Splićanin Nenad Šiškov, održava se u koprodukciji Splitskog HNK te će i biti izvedena u sklopu Splitskog ljeta, a poklopila se i s četrdeset godina Huljićeve glazbene karijere.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

- Prvi put u svom radnom vijeku jedno ovakvo djelo predstavljam u svom rodnom Splitu zbog čega sam također jako sretan. Mediterana je autohtoni splitski projekt – zaključio je Tonči, čiji današnji susret s medijima nije propustila ni njegova supruga Vjekoslava.

Linker
24. travanj 2024 07:02