INTERVJU

Pobjednica Supertalenta Anatacha preplavljena emocijama: ‘I roditelji su me nazvali da mi čestitaju‘

Osamnaestogodišnja Drnišanka u audicijskoj emisiji dobila je zlatni gumb Martine Tomčić, a već je tada bilo jasno kako će daleko dogurati. Iskrenost i izniman talent doveli su je do pobjede.

Pobjednica osme sezone Supertalenta Anatacha Filimone trenutno živi u Kaštel Štafiliću u učeničkom domu srednje škole Braće Radić, a tamo je pratila i veliko finale showa. Da je superfinalistica znala je i ranije, no morala je čekati tu nedjelju jer su o pobjednici odlučivali glasovi gledatelja ispred malih ekrana. Posljednjih nekoliko mjeseci u medijima je otvoreno govorila o vršnjačkom nasilju koje je doživjela zbog toga što je drugačija, prvenstveno zbog boje kože, a otvorila se i oko odnosa s roditeljima za koji je priznala kako smatra da se nikad neće popraviti. Osebujna tinejdžerica koja je glasom osvojila publiku i žiri već u audicijskoj emisiji, u razgovoru za Gloriju otkrila je kakvi su joj planovi dalje, što su joj rekli roditelji nakon proglašenja te s kime se u showu najviše sprijateljila.

image

Anatacha Filimone

SCREENSHOT/NOVA TV

Do nedjelje u ponoć nisi znala tko je pobjednica budući da se emisija zbog pandemije snimila unaprijed, kako je bilo iščekivati to proglašenje?

U finalu je žiri odabrao tri superfinalistice, a iščekivanje proglašenja pobjednice bilo je uistinu napeto i neizvjesno jer su presudnu odluku imali gledatelji i do zadnjeg trenutka nisam imala pojma kojoj će od nas dati najviše glasova. Još uvijek sam pod dojmom da su uz ovakvu konkurenciju i uz još dvije supertalentirane žene gledatelji svojim glasovima odabrali upravo mene i na tome sam im neizmjerno zahvalna.

S kime si gledala finale i kako si proslavila pobjedu?

Budući da se proglašenje odvijalo prilično kasno, sve sam pratila pred malim ekranima s prijateljima iz doma i odgajateljima koji su mi bili podrška dok sam s nestrpljenjem čekala čije će ime voditelji izgovoriti.

Velika podrška tijekom showa bila ti je članica žirija Martina Tomčić, koliko ti je to značilo kao mladoj glazbenici? Jeste li nastavile s druženjem i nakon showa?

Martina Tomčić mi je najdraži član žirija i njezina mi podrška zbilja puno zznači. Ozbiljno sam shvatila svaki savjet koji mi je dosad uputila i mislim da od tako mudre i iskrene žene mogu puno naučiti, a druženje nakon showa bih svakako voljela nastaviti.

image

Anatacha Filimone u zagrljaju Martine Tomčić

SCREENSHOT/NOVA TV

Koji ti je od tri nastupa na Supertalentu najdraži i zašto?

Da budem iskrena, ne mogu se odlučiti. Zadovoljna sam sa sva tri nastupa jer sam zaista dala sve od sebe, pa se nadam da se to vidjelo.

Jesi li u showu stekla nove prijatelje?

U showu sam stekla brojna poznanstva i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg će mi Supertalent ostati u lijepom sjećanju. Jako sam se zbližila s pjevačicom i violončelisticom Shashom Cui i bilo mi je jako žao što nije nastavila natjecanje jer smo jedna drugoj bile velika podrška. Sprijateljila sam se i s trbušnom plesačicom Azrom Grljević s kojom sam u finalu dijelila pozornicu, a s njom sam puno pričala i smijala se, što nas je jako povezalo.

Jesu li ti se javili roditelji, obzirom da si u audicijskoj emisiji rekla kako ti i nisu prevelika podrška u životu?

Roditelji su me odmah nakon proglašenja nazvali da mi čestitaju i da me podrže. Obitelj je pred malim ekranima s nestrpljenjem pratila emisiju i njihove su reakcije bile prve koje sam dobila nakon što su me proglasili pobjednicom Supertalenta.

image

Anatacha Filimone u finalu

NOVA TV/SCREENSHOT

Nagrada je i 200.000 kuna, na što planiraš potrošiti te novce?

U pitanju je velika nagrada na kojoj sam jako zahvalna. Još sam uvijek pod dojmom, pa nisam stigla razraditi plan kako ću potrošiti taj novac. Definitivno ću uložiti u sebe i svoju budućnost, ali ne želim brzati, pa mi je prije svega važno da odgovorno i pametno postupam s novčanom nagradom koju sam osvojila.

Čitajte i: Ženska dominacija u u finalu 'Supertalenta'! Pobijedila je Anatacha, djevojka koja je sve dirnula svojom životnom pričom

Želja ti je upisati fakultet, u kojem smjeru se planiraš razvijati? A što se tiče glazbe, koji su ti daljnji koraci?

Nakon što završim srednju školu, planiram upisati fakultet, a paralelno ću raditi i na svojoj pjevačkoj karijeri jer mi je to oduvijek bio veliki san, a mislim da je pobjeda u Supertalentu odličan početak za mladu osobu s velikim ambicijama poput mene.

image

Nastup u polufinalu

NOVA TV
Linker
18. travanj 2024 23:41