pobjednik plesa sa zvijezdama

Pedro Soltz s 23 je godine preokrenuo svoj život: ‘Nisam se htio jednog dana pitati što bi bilo kad bi bilo‘

Iako se kaže da je svakom Bra­­­zilcu samba u krvi, Pedro je to shvatio poprilično kasno. I to ne u rodnom Brazilu, već u Hrvatskoj.

Pedro Soltz i Valentina Walme odnijeli su pobjedu u završnici Plesa sa zvijezdama, prepunoj suza, smijeha i emocija. U finalu su se natjecala četiri plesna para, a u samu završnicu ušli su Pedro i Valentina te Sandi i Helena.

Iako se kaže da je svakom Bra­­­zilcu samba u krvi, Pedro je to shvatio poprilično kasno. Pritom je zanimljivo da se nije osvijestio u svojoj domovini, već u Hrvatskoj - sudjelujući u showu Ples sa zvijezdama. Na probama je čak nosio majicu s natpisom “mrzim sambu”, no zahvaljujući napornim treninzima sa svojom mentoricom Valentinom Walme toliko se usavršio da je oduševio i žiri i gledatelje. Manekenu i glumcu rođenom u gradu Belo Horizonte, što u prijevodu s portugalskog znači “lijep obzor”, sa­­­da su se vidici proširili pa više ne govori da ima “dvije lijeve noge”.

Čitaj i: Pedro i Valentina pobjednici su Plesa sa zvijezdama!

Sve o novootkrivenoj ljubavi prema plesu Pedro je rekao Glorijinom novinaru Damiru Leljaku u ožujku, kad je tek otkrivao sve čari te umjetnosti.

image

Pedro Soltz i Valentina Walme

LUKA DUBROJA

"Plesanje u ovakvom showu za mene je zapravo bila nemoguća misija, pobjeda nad samim sobom i totalni izlazak iz zone komfora. Moje prijašnje plesačko iskustvo bilo je nikakvo. Ako ne računamo pokušaje plesa po klubovima. Nisam znao ni sambu, jer ona je u Brazilu zabava i ples na cesti, a ovo u showu je ozbiljna priča i nema nikakve veze s onom sambom koju ja poznajem. Dok mi je paso doble bio najdraži ples, ona mi je definitivno bila najteža. Pokreti koje zahtijeva jednostavno mi nisu prirodni i trebalo mi je jako puno vremena da se opustim u odrađivanju nekih elemenata", otkrio je Pedro, kojeg je u našu zemlju prije sedam godina dovela ljubav prema zagrebačkoj manekenki i TV voditeljici Iris Cekuš (37).

Upravo su mu supruga i desetogodišnja kći Lara bile najveća podrška, ali i najveća kritika. Iris je znala da ima ritma, ali je ipak bila iznenađena kako je Tina Walme uspjela postići da njegovo plesanje izgleda tako profesionalno.

"Lari je pak bilo jako bitno da je ne osramotim pred prijateljima iz škole. No, priznala mi je kako me u njenoj školi zovu "plesna legenda" pa je sretna i ponosna", rekao je Pedro i dodao da prije nastupa nema vremena za tremu jer previše razmišlja o pokretima i koracima.

image

Pedro Soltz i Valentina Walme

LUKA DUBROJA

Rekao je da tome pridonosi i prezabavna atmosfera na snimanju. Vježbao je skoro svaki dan - od tri do pet sati - a zbog nekih ranijih ozljeda već je na samom početku imao problema. Prije prve emisije uživo koljeno mu se zakočilo i otkazalo poslušnost.

"Stoga sam prije samog snimanja "trčao" kod fizioterapeuta da to popravimo i osposobimo me za show. Svaki ples nosi svoje. Paso doble, primjerice, udara na donji dio leđa jer se stalno mora držati položaj prema naprijed. Kod sambe su pak jako bitni kukovi pa nakon takvih treninga ne osjećam cijeli donji dio tijela", priznao je Pedro koji nije talentiran samo za ples, nego i za jezike.

Uz portugalski, španjolski, engleski i talijanski govori i hrvatski, premda skromno tvrdi da će ga tek u nekom drugom životu naučiti u potpunosti. U šali kaže da mu je najdraža riječ - "jebiga". Njegova supruga jako dobro govori i portugalski, a kći je već malo zaboravila. Lara se, naime, rodila u Milanu pa s njom pričaju talijanski koji im je jedini zajednički jezik.

Iris i Pedro su se u europskoj prijestolnici mode 2010. i upoznali, jer su ondje oboje gradili manekensku karijeru, a zaiskrilo je na snimanju jedne kampanje. Zato je Pedru, koji je snimao za reklame za mnoge svjetski poznate marke kao što su Armani, Dolce & Gabbana, Cavalli i Versace, to i danas najdraži angažman. Atraktivna Zagrepčanka, koja je s holivudskom glumicom Evom Longorijom nedavno snimila reklamu za L\'Oréal Paris, šarmantnog je Brazilca privukla energijom.

image

Pedro Soltz i Valentina Walme

LUKA DUBROJA

"Bila je to ljubav na prvi pogled. Poseban je osjećaj kad nekoga ugledate i odmah znate da je to - to", rekao je Pedro, koji se s Iris oženio 2016. u Zagrebu. Ne odbacuje mogućnost da se u nekom periodu života presele i negdje drugdje, no sada mu je ovdje lijepo. Uživa u ljepoti krajolika i finoj hrani, sretan je što Lara odrasta u zemlji gdje su joj obitelj i prijatelji, a priznaje i da mu je drago što se negdje napokon zadržao na dulje vrijeme. Tijekom godina je, naime, živio u desetak država - od europskih i afričkih do SAD-a - a proputovao je skoro cijeli svijet.

Manekenstvom se počeo baviti iz hobija

Djetinjstvo je proveo na farmama u brazilskoj državi Minas Gerais, okružen životinjama, očaravajućom prirodom, vrhunskom hranom i predivnom obitelji. Pedrov otac je imao građevinsku tvrtku i uz to se bavio ekonomijom i financijama, a majka je radila poslove vezane uz kavu jer dolazi iz grada Tres Pontas poznatom po njenoj proizvodnji. Manekenstvom se počeo baviti s petnaest godina iz hobija, a stvari su postale ozbiljnije četiri godine kasnije - nakon prve međunarodne kampanje. Na početku manekenske karijere je na sveučilištu u Belo Horizonteu slušao predavanja o inženjerstvu i ekonomiji, no s 23 godine je sve ostavio iza sebe i odlučio se ozbiljno posvetiti karijeri modela.

image

Pedro Soltz i Valentina Walme

LUKA DUBROJA

"Jednostavno se nisam htio jednog dana probuditi i pitati se što bi bilo kad bi bilo. Tako je sve krenulo i moram priznati da je bilo i još uvijek je nevjerojatno uzbudljivo", priznao je Pedro, čija su snimanja često bila vrlo nepredvidiva - pa i opasna. U Izraelu je radio baš u vrijeme oružanog sukoba između Izraelaca i Palestinaca, u Indiji su mu za tijelo zavezali nešto poput stadionske baklje pa mu se zapalila jakna, na Karibima je plivao s morskim psima... Pamti i kako je po noći s ekipom zaglavio na planini Mont Blanc jer im je pobjegla zadnja žičara (u brvnari gdje su spavali si je nakon degustiranja domaćeg alkoholnog pića još i razbio čelo), a nikad neće zaboraviti ni snimanje na glečerima u Patagoniji te penjanje na vulkan u čileanskoj pustinji Atacami gdje je dobio visinsku bolest i morao žvakati listove koke da dođe k sebi.

Najteži posao ikad

"Posebno je bilo izazovno u Beču snimati kampanju za jedno alkoholno piće. Odradio sam ga na dnu bazena, na tri-četiri metara dubine, u odijelu i s utezima oko gležnjeva. Zadatak mi je bio da poziram držeći dah, a onda bi mi ronilac dao kisik u usta. Nakon toga bih otišao dok ne odradim novu rundu poziranja pa se ponovno vratio. I tako osam sati. Bio mi je to najteži posao ikad, ali su fotografije bile super", prisjetio se i dodao da se modelingom planira baviti dok god postoji interes klijenata i brendova. U odličnoj je kondiciji jer uz intenzivne treninge za "Ples sa zvijezdama" dvaput tjedno odlazi u teretanu. Inače je vježbao tri do četiri puta tjedno po sat vremena i povremeno trčao.

image

Pedro Soltz i Valentina Walme

LUKA DUBROJA

Pedro se u budućnosti planira posvetiti i televizijskoj karijeri, a zanima ga i gluma. Osim što ga je Severina angažirala da glumi u videospotu za njenu pjesmu "Tutorial", prije šest godina je tumačio lik brazilskog nogometaša Jesusa Tita u hit-serijalu "Kud puklo da puklo".

"Ova priča je zapravo vrlo zanimljiva jer je sve počelo dok smo Irisina baka i ja gledali neku brazilsku sapunicu. Usred gledanja mi je zazvonio telefon, nazvali su iz produkcije serije Kud puklo da puklo i pitali želim li se pridružiti glumačkom timu. Mislio sam da me zafrkava suprugina sestra i okrenuo cijeli razgovor na zezanciju, što baš i nije dobro sjelo osobi s druge strane koja je mislila ozbiljno. Tek nakon nekoliko minuta objašnjavanja ljubazne gospođe shvatio sam da nije nikakva psina i dogovorili smo suradnju. Snimanje mi je ostalo u divnom sjećanju i zato bih novu ponudu prihvatio iste sekunde", rekao je Pedro, čija je najdraža brazilska serija "Naša zemlja", koja se prikazivala i u Hrvatskoj.

Mnogi mu kažu da čak i nalikuje glavnom glumcu Thiagu Lacerdi. Sa suprugom i kćeri barem dvaput godišnje ode u Brazil, najradije u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, i smatra da je to za sve njih posebno iskustvo.

"Volimo putovanja, a pogotovo ona koja nas odvedu doma. Mislim da su i Hrvati i Brazilci jako temperamentni. Kad smo sretni, sretni smo do maksimuma, a kad smo tužni - to svi znaju. Hrvati možda ne idu u takve ekstreme, no vrlo su blizu toga", zaključio je zaključuje.

Linker
19. travanj 2024 05:48