Medicinska dokumentacija

Ozbiljno je bolesna: Konačno se zna prava dijagnoza najtužnije princeze zbog koje i izgleda umorno i ispijeno

Svjetski mediji pišu da Charlene od Monaca ima epilepsiju. Prvi napadaj doživjela je prošlog ljeta, kad su i počeli njezini obiteljski problemi.

Nakon godinu dana nagađanja zbog čega je princeza Charlene polovicu tog vremena izbivala s monegaškog dvora, mnogi su uvjereni su da je otkriven pravi razlog. Prema pisanjima magazina You, supruga princa Alberta, s kojim ima sedmogodišnje blizance Jaxuesa i Gabrielle, boluje od epilepsije. Autor članka ne navodi o kojoj se vrsti točno radi, no prema dosadašnjim simptomima, situacija je vrlo ozbiljna.

image

Princeza se zadnji put u javnosti pojavila početkom svibnja kad su mnogi primjetili njezin ispijeni izgled.

OLIVIER HUITEL/POOL MONACO/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Charlene je do sada imala nekoliko epileptičkih napadaja od koji su neki završavali nesvjesticom.

Izvor za You potvrdio je da joj je epilepsija dijagnosticirana prošlog ljeta, dok je boravila u rodnoj Južnoafričkoj republici gdje se podvrgnula operaciji sinusa. Očito je da je to za nju bilo jako stresno jer je nekoliko tjedna kasnije iznenada pala u nesvijest te je hitno prebačena u bolnicu u grad Durban gdje su joj napravljene pretrage i postavljena dijagnoza.

"Nakon te operacije princeza je trebala strogo mirovati. No, nije se držala liječničkih uputa te je dobila tešku infekciju popraćenu visokom temperaturom. I to je bio okidač za epileptički napadaj", tvrdi osoba bliska princezi, koja je i potvrdila kako se princeza zbog svega silno preplašila.

image

Charlene i Albert 2019., dok još nisu počeli njezini zdravstveni problemi.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Navodno se i teško miri s činjenicom da će ostatak života morati uzimati terapiju kako bi bolest držala pod kontrolom. Otkako je otkrivena princezina bolna tajna, mediji se pitaju zbog čega je monegaški dvor šutio o tome i pustio da se misli kako Charlene ima psihički slom jer se ne može nositi s Albertovim ljubavnim aferama.

Neki pretpostavljaju da je princeza ta koja ne želi da se o njezinoj bolesti javno raspravlja. A koliko zbog svega pati vidjelo se početkom svibnja, kad se prvi put pojavila u javnosti nakon povratka svojoj obitelji. Unatoč tome što se trudila biti nasmiješena, svi su primijetili da izgleda ispijenije i umornije nego ikada prije.

Čitajte: ONA JE VEĆ POBIJEDILA: GINA DAMJANOVIĆ O BORBI S EPILEPSIJOM S KOJOM SE BORI VEĆ PET GODINA

Linker
06. travanj 2024 18:24