Rat nevjesta

Okršaj do posljednjeg konfeta: Bogate nasljednice Ivy Getty i Paris Hilton svoja su multimilijunska vjenčanja zakazale u istom mjesecu

Nasljednice dviju bogatih i slavnih američkih obitelji odlučile su zapečatiti ovu godinu najraskošnijim vjenčanjima i to u razmaku od tjedan dana jer se nadmeću čiji će obred biti raskošniji. No, vjenčanje godine može biti samo jedno!

U životu bogatih nasljednica zacijelo postoje trenuci kad požele biti anonimne i skromne, ali vjenčanje nije jedno od njih. Potreba da se na taj poseban dan pokažu u najboljem i najraskošnijem izdanju još je izraženija u situaciji kad se vjenčanja dviju mladenki iz vrlo imućnih i poznatih obitelji gotovo poklope: prvo od drugog dijeli tek sedam dana. To znači samo jedno: bespoštedni dvoboj do posljednjeg konfeta. Jedna je Paris Hilton (40), nasljednica hotelskog lanca koja se udala u Los Angelesu, a druga Ivy Getty (26), nasljednica naftnog imperija čije je raskošno vjenčanje održano prošlog vikenda u San Franciscu.

Filmska priča sa sličnom tematikom "Rat među nevjestama" čije glavne uloge tumače Kate Hudson i Annom Hathaway, mačji je kašalj u usporedbi s ovim okršajem u bijelom. Iskusnija i starija Paris Hilton mogla bi nadmašiti 26-godišnju suparnicu iz tabora Getty jer je umjesto trodnevnog svadbenog slavlja isplanirala nevjerojatno raskošan svadbeni tjedan.

Pomaže joj mama Kathy Hilton (62), zvijezda popularnog američkog reality showa „The Real Housewives of Beverly Hills: zajedno su pripremile spektakl tijekom kojeg će mladenka promijeniti 11 vjenčanica, a pripreme za obred godine pratile su i televizijske kamere.

Paris je za sada na svom Instagramu objavila samo jednu svadbenu fotografiju, no sigurno možemo očekivati još više u narednim satima i danima. Na njoj vidimo i dio čipkane vjenčanice koju potpisuje Oscar de la Renta kao i elegantni veo iz kojeg skriva pogled.

image

Paris Hilton i Carter Reum.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rezultat je reality serija “Zaljubljena Paris” koja je prikazana na dan vjenčanja, 11. studenog, na streaming platformi NBC Universal, Peacock.

U nedavno objavljenom teaseru, Paris Hilton svom odabraniku Carteru Reumu (40) pokazuje nekadašnju rezidenciju Hiltonovih u Bel Airu, Los Angeles, mjesto na kojem će stupiti u brak. Pripadala je njezinom pradjedu Conradu Hiltonu, osnivaču lanca luksuznih hotela koji ju je kupio 1950. i prozvao je Casa Encantada (Začarana kuća). Živio je ondje gotovo 30 godina, do svoje smrti, 1979. Imanje danas pripada izvršnom direktoru Googlea, Ericu Schmidtu. Jasno je da nije mogao odbiti Paris: zacijelo se i on, uz plejadu poznatih, poput Kim Kardashian, nalazi na popisu uzvanika.

Čitajte i: Paris Hilton i zaručnik očekuju bebu: U slučaju da je djevojčica, već imaju spremno i ime!

Svadbeni okršaj

Ni suparnički svadbeni tabor Getty ne može se požaliti da je na vjenčanju njihove nasljednice manjkalo poznatih. Slikaricu i manekenku Ivy s njezinim je odabranikom, fotografom britanskog podrijetla Tobiasom Engelom (20), u gradskoj vijećnici u San Franciscu vjenčala Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma.

Kuma joj je bila Anya Taylor-Joy, zvijezda Netflixove hit serije „Damin gambit”, a među uzvanicima su viđeni kalifornijski guverner Gavin Newsom, gradonačelnik San Francisca London Breed, princeza Olympija od Grčke te redatelj Christian Coppola, rođak Fransisa Forda Coppole.

Mladenkinu nesvakidašnju vjenčanicu po mjeri od četiri sloja šifona, ukrašenu „listićima” od kristalnog stakla, potpisuje John Galliano za modnu kuću Maison Margiela, piše američki Vogue. Njezin ručno rađen veo, kakvog se ne bi posramila ni mladenka iz kraljevske obitelji, krase motivi oraha te gitare.

Čitajte i: Cure detalji vjenčanja godine: Slavna američka nasljednica za svadbeno slavlje pripremila čak 11 odjevnih kombinacija

- Moja baka obožavala je nositi kreacije Johna Galliana. Uvijek se divila njegovom radu pa sam noseći taj veo osjećala kao da je cijelo vrijeme bila uz mene - rekla je mladenka za Vogue.

Riječ je o Ann Getty, supruzi Gordon Peter Gettyja, lani preminulog četvrtog sina naftnog tajkuna J. Paula Gettyja, svojedobno najbogatijeg stanovnika Zemlje ovjekovječenog u filmu „Sav novac svijeta” o otmici njegovog unuka, Johna Paula Gettyja III.

Škrt, hladan i nemilosrdan tajkun (u svoju rezidenciju Sutton Place, u engleskoj grofofiji Surrey, dao je dopremiti telefonske govornice da mu gosti ne nabijaju račun) godine 1973., kad se dogodila otmica, doista imao gotovo sav novac svijeta od kojeg se nerado odvajao. Kako god bilo, baka Ivy Getty nije bila iz imućne obitelji: rođena je na farmi oraha, sama se izborila za akademski status (bila je paleoantropologinja) i obožavala je modu. Otac Ivy Getty, John Gilbert, unuk tajkuna J. Paula Gettyja, bio je, pak, glazbenik. Preminuo je lani od predoziranja fentanilom i srčanih komplikacija.

image

Ivy Getty i Toby Engel.

STEPHEN COKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rukavica je bačena

Vjenčano prstenje Ivy Getty, čija obitelj posjeduje 5 milijardi dolara i Tobiasa Engela, mladog poduzetnika u području tehnologije čija se imovina procjenjuje na 1 milijun dolara, nosio je njezin ljubimac, pas kojeg je mladenka udomila. Zadaću je izveo besprijekorno, bez skretanja kako bi ponjušio prisutne.

Efektan obred na stepenicama gradske vijećnice popratio je kostimirani party s temom 60-tih godina u Palači likovnih umjetnosti u San Franciscu: prisutne su zabavljali DJ i producent Mark Ronson te bend „Earth, Wind & Fire”.

image

Zaručnički prsten Paris Hilton nemoguće je ne primijetiti.

BELLOCQIMAGES/BAUERGRIFFIN.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Imajući sve to u vidu, obitelj Hilton pred sobom je imala veliki svadbeni izazov. Za razliku od zaručničkog prstena od krupnog safira i deset malih dijamanata Ivy Getty, čija obitelj nije dojavila medijima koliko je vrijedan, zaručnički prsten Paris Hilton, krupan dijamant rezan emerald cutom (u pravokutnik) koji je dizajnirao Jean Dousset, pra-praunuk francuskog draguljara Louisa Cartiera, vrijedan je oko milijun dolara.

Njime ju je Carter Reum isprosio u veljači, poslije godinu dana veze, izvješćuje magazin People. Paris je to već treći zaručnički prsten u životu. Prvi joj je darovao američki glumac i model Chris Zylka, a drugi je dobila od Parisa Kassidokostas-Latsisa, nasljednika grčke btodograditeljske obitelji, međutim nisu je uspjeli oženiti.

Kad se njezina obitelj već pomirila da Paris neće naći odgovarajućeg ženika, za nju se zagrijao financijaš Carter Reum. A i ona za njega. Poznaju se već 15 godina jer se Carterova obitelj druži s Hiltonovima: on je, čini se, godinama bio zaljubljen u nju. Otac mu je bio sad već pokojni je Bob Reum, većinski vlasnik i izvršni direktor korporacije Amsted Industries vrijedne oko 4 milijarde dolara, dok se osobno bogatstvo Cartera Reuma procjenjuje na 40 milijuna dolara.

Čitajte i: Grčki princ vjenčao se s bogatom nasljednicom već treći put: Na slavlju su bile i njegove britanske kraljevske rođakinje

Tko ima više?

Usporedbe radi, imetak njezine (uže) obitelji iznosi oko 400 milijuna dolara. Osim toga, mladenkini roditelji Kathy i Richard Hilton vlasnici su tvrtke za nekretnine Hilton & Hyland te globalne liniju ženske odjeće. Šira obitelj sveukupno je „teška” oko 26 milijardi dolara. Toliko je, naime, korporacija Blackstone 2007. platila lanac hotela Hilton sa 4000 luksuznih zdanja diljem svijeta čiji je osnivač Conrad Hilton. Bio je poznat i kao jedan od muževa Zse Zse Gabor, a njegov najstariji sin Nicky Hilton bio je u braku sa Elizabeth Taylor. Razveli su se 1951. poslije jedne godine braka jer je navodno bio alkoholičar i ovisnik o drogi.

image

Paris Hilton na LACMA's Art+Film gala večeri.

JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

Kao početak sedmodnevnog vjenčanja, glamuroznog para računa se njihovo pojavljivanje na gala večeri LACMA (Los Angeles County Museum of Art ). Paris je tom prigodom pokazala haljinu boje bjelokosti dizajnerice Pamelle Roland ukrašenu dijamantima: pretpostavlja se da će joj biti jedna od 11 vjenčanica.

image

Tema njezine djevojačke večeri bila je 'Alisa u zemlji čudesa'

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK ED

Darivanje mladenke, zvijezde kuharskog showa „Cooking with Paris” te entuzijastične DJ-ice, organizirala je u svojoj vili njezina mama Kathy. Tema partyja bila je „Alisa u zemlji čudesa”, a osim mladenke, počasne gošće bile su mlađa sestra Nicky Hilton Rothschild (udala se u glasovitu bankarsku obitelj), i teta Kyle Richards, zvijezda reality showa „The Real Housewives of Beverly Hills”. Jela su bila inspirirana slavnom knjigom Lewisa Carrolla, a točio se šampanjac rose, u omiljenoj mladenkinoj boji.

Čitajte i: Paris Hilton ne prestaje slaviti pred svoje vjenčanje: Prijateljice joj napravile vjenčanicu od toalet papira

Provod u Las Vegasu

Paris i Carter odradili su intenzivnu momačku i djevojačku večer u Las Vegasu: do prijestolnice kocke letjeli su privatnim zrakoplovom sa svojim uzvanicima, najbližim članovima obitelji i prijateljima. U grad su stigli u crvenim Rolls Royceima, a zabava je održana u luksuznom “Resort Worldu LV” te u noćnom klubu “Zouk”. Tko je htio, mogao se u lasvegaškom resortu spustiti i ziplineom.

image

Paris se udaje na imanju svoj pokojnog djeda Barrona Hiltona.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Poznati su neki detalji s vjenčanja. Ogromni, ružičasti cvjetni aranžmani oblikovani su u inicijale mladenaca (dobili su snimke iz zraka). Zna se da je par uzvanicima poslao pozivnice u otmjenim, plavim kutijama nalik na Tiffanyjeve, a vjenčanje se trenutno održava na Bel-Air imanju Parisinog pokojnog djeda Barrona.

Sama mladenka je u „The Tonight Showu” voditelju Jimmyju Fallonu rekla da će se često presvlačiti te da će njezina vjenčanica nalikovati na opravu od čipke koju je na svojem najvažnijem danu nosila njezina sestra Nicky, kad se prije šest godina udala drugi put, za bankarskog nasljednika Jamesa Rothschilda.

- U toj vjenčanoj haljini za Paris dala sam ušiti nešto osobito. Otkrit će to kad se uda. Budući da smo vrlo tradicionalni kad je riječ o vjenčanju, mladenka će noć prije nego što kaže „da” provesti sa svojom obitelji – rekla je mama mladenke. Vidjelo se da uživa u svakom detalju opsežnih priprema koje pomalo nalikuju na svadbenu „ratnu operaciju”, kao da želi poručiti suparničkom svadbenom timu da je obitelj Hilton nenadmašiva.

Linker
24. travanj 2024 07:29