Bajka sa stola

Od novinarke do food influencerice: ‘Druge žene sakrivaju cipele, a ja posuđe‘

Iako se godinama bavila modnim temama, Slavica Šagolj se prije nekoliko godina odlučila okrenuti svojoj prvoj ljubavi te od tad ne prestaje oduševljavati nevjerojatnim kreacijama.

Zagrepčanka Slavica Šagolj dugi je niz godina radila kao novinarka, a od te je karijere odustala kako bi se posvetila svojoj prvoj ljubavi: food influencingu. Danas uživa radeći ono što voli, svakodnevno oduševljava svojim objavama na Instagramu i osmišlja dekoracije za razna snimanja. Naime, Slavica je prvo radila kao modna novinarka, potom se počela baviti pisanjem o interijerima te osmišljati kompozicije za fotografiranje hrane, a prije tri godine odlučila je krenuti u vlastitu pustolovinu i osmišljavati koncepte food editoriala.

image

Slavica danas uživa radeći ono što voli.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Njezina se ljubav prema kuhanju rodila još u djetinjstvu, a sve zahvaljujući majci koja je vrsna kuharica. Kasnije je razvila svoje kulinarske sposobnosti do, mnogi će reći, profesionalne razine, a uz posvećenost hrani, razvijala je i estetsku prezentaciju svojih jela. Osim što se time počela baviti profesionalno, svoje stilske vještine svakodnevno primjenjuje u pripremi i onih najjednostavnijih jela.

image

Slavica je prije tri godine odlučila krenuti u vlastitu pustolovinu i osmišljavati koncepte food editoriala.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Slavica se svakodnevno posvećuje onome što možemo nazvati kultura stola.

Drugim riječima, ona nevjerojatnom pažnjom pristupa pripremi svakoga jela, prezentaciji i dekoraciji, a za sve što kreira zaslužni su istančan smisao za estetiku, izvanredne kulinarske sposobnosti i ljubav koju ulaže u čitav proces kako bi razveselila sve one koji se nađu za njezinim stolom.

Čitajte i: Kad stol procvjeta: Šalice koje prizivaju proljeće morate imati na stolu ove sezone

image

Njezina se ljubav prema kuhanju izrodila još u djetinjstvu, a sve zahvaljujući majci koja je vrsna kuharica.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

"Iako se najviše potrudim kada su u pitanju obiteljska okupljanja i tematska druženja koja oduševljavaju sve moje goste, važno mi je da je svako jelo koje pripremim ukusno i lijepo dekorirano, pa tako i ono koje jedem sama", kaže nam Slavica koju prilikom kuhanja i dekoracije najčešće inspiriraju godišnja doba, odnosno sezonske namirnice i cvijeće kao neizostavni detalji na pomno osmišljenom stolu.

image

Za sve što kreira zaslužni su istančan smisao za estetiku, izvanredne kulinarske sposobnosti i ljubav koju ulaže u čitav proces

BERISLAVA PICEK/CROPIX

"Kada je preda mnom neki novi poslovni zadatak ili okupljanje, polazim od slike koju imam u glavi, a kao bazu uvijek koristim neutralan stolnjak - u bijeloj ili pastelnoj boji i neutralno posuđe", govori Slavica.

image

Slavicu prilikom kuhanja i dekoracije najčešće inspiriraju godišnja doba, odnosno sezonske namirnice i cvijeće.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

I dok mnoge žene muči problem viška robe i cipela koje nemaju gdje staviti, Slavičin problem predstavlja posuđe, a priznala nam je kako ga većinski skladišti u suprugovoj radionici. Ova zanimljiva kreativka tvrdi kako su njezine kreacije svojevrsna manifestacija svega onoga što ona jest. Iako su svi koji je poznaju već navikli na nevjerojatna jela i prezentacije, Slavica ih i dalje uspije iznenaditi.

image

Ova zanimljiva kreativka tvrdi kako su njezine kreacije svojevrsna manifestacija svega onoga što ona jest.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

"Rado kombiniram posuđe u raznim bojama. Jednom mi je prilikom kćer prilikom kupnje fotografirala lijepo posuđe, a ja sam je zamolila da mi kupi nekoliko različitih komada, a njezinom prijatelju s kojim je tada bilo u trgovini nije bilo jasno zašto bi netko kupio različito posuđe", ispričala nam je kroz smijeh te poručila kako smatra da hranu nije dovoljno samo lijepo prezentirati, već uložiti ljubav i u pripremu kako bi svako jelo, pa i ono najjednostavnije, bilo ukusno.

Pogledajte prekrasne fotografije Berislave Picek i još ljepšu dekoraciju stola Slavice Šagolj!

Linker
17. travanj 2024 03:16