SRCE ZA UKRAJINU

Oči pune suza! Pogledajte potresan spot Eda Sheerana i ukrajinskog benda Antytila

Britanski kantautor i frontmen ukrajinskog rock-pop benda, koji je trenutačno bolničar na harkovskoj fronti, snimili su remiks pjesme ‘2Step‘ i spot u ratom razorenoj zemlji.

Britanski kantautor Ed Sheeran (31) objavio je remiks svog hita 2Step s ukrajinskim bendom Antytila, čiji članovi mu se zbog rata u svojoj domovini nisu mogli pridružiti na pozornici na humanitarnom koncertu za Ukrajinu. Pjesma je objavljena početkom tjedna s video spotom snimljenim u Kijevu i u sjeveroistočnoj Ukrajini, gdje frontmen benda Taras Topolia radi kao bolničar.

Pogledajte video

Album Millennial ukrajinskog rock-pop benda objavljen je svega nekoliko dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, a Taras Topolia se bez razmišljanja već prvih dana dragovoljno uključio u obranu svoje zemlje.

"Odluka je bila jednostavna, zapravo nisam imao o čemu razmišljati: kad vas napadaju morate se braniti", objasnio je Topolia svoju odluku.

Čitajte i: VEŽITE SE, POLIJEĆEMO! LADY GAGA IZNIMNO PONOSNA NA SVOJU PJESMU ZA ‘TOP GUN: MAVERICK‘

Otac troje djece, od kojih je najstariji sin rođen u Sjedinjenim Državama i ima američko državljanstvo, otkrio je da je u obranu svoje zemlje odlučio stati upravo zbog budućnosti svoje djece, supruge i obitelji.

S početkom ofenzive na Kijev njegova je obitelj izbjegla u zapadnu Ukrajinu, a nakon toga sigurnost je pronašla u New Jerseyju, američkom gradu u kojem žive Topolijina majka i očuh.

"Pao mi je kamen sa srca kad su mi javili da su na sigurnom, jer u mojoj zemlji sigurna mjesta više ne postoje. Svaki grad, svako selo, svaka cesta, željeznička pruga, pa čak i bolnice, škole i dječji vrtići bez iznimke moguće su mete ruskih napada", izjavio je.

image

Ukrajinski bend Antytila

ANDREI MAXIMOV/ANTYTILA PRESS

Eda Sheerana upoznao je nakon što je na TikToku zamolio svjetske glazbenike da se pridruže humanitarnim akcijama za Ukrajinu. Ed Sheeran, Camila Cabello, Snow Patrol, Emeli Sande i mnogi drugi prihvatili su poziv da nastupe na humanitarnom koncertu, a Ed Sheeran se odlučio i dodatno angažirati.

"Jedva čekam da vidim što vi momci radite, volim vas", napisao je u prvoj poruci Ed Sheeran i ubrzo Tarasa i ekipu pozvao da mu se pridruže u obradi pjesme 2Step s albuma Equals.

"Obradu smo napravili u podrumima i skloništima, dok su u predgrađu Kijeva bjesnile borbe. Najteže je bilo pronaći prave riječi kojima bismo opisali što se događa i doprijeli do srca ljudi. Zemlja se ne brani samo na fronti i u pozadini, nego i umjetnošću", izjavio je Topolia.

Čitajte i: GLUMAČKA DINASTIJA IZ ŠPANJOLSKE: JAVIER BARDEM PONOSNO UZ BRATA KOJI MU NEVJEROJATNO NALIKUJE

Vidio je snimio njegov prijatelj Dmytro Shmurak, a koncept spota je odobrio Sheeranov tim. U njemu se prizori svakodnevnog života u ukrajinskoj metropoli miješaju se sa scenama destrukcije i uništenja, te bijegom majke i njezine kćeri u nepoznato. U videu se pojavljuje i Topolia, u vojnoj odori, i to na lokacijama u okolici Harkiva gdje trenutačno skrbi o ranjenim vojnicima.

"Naježili smo se kad smo ga prvi put vidjeli, a reakcije su fenomenalne", kaže Topolia i dodaje da će svi tantijemi od izvedbe pjesme u idućih godinu dana biti donirani organizaciji Music Saves UA (Glazbom spašavamo Ukrajinu).

image

Ed Sheeran je lani boravio u Ukrajini

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Nada se da će jednog dana i uživo upoznati Eda Sheerana, koji je spot za tu pjesmu s reperom Lilom Babyjem snimio lani u Kijevu.

"Ukrajinci su mi bili sjajni domaćini: njihovu dobrodošlicu, gostoprimstvo i veliko srce osjećao sam na svakom koraku. Zato je sad moje srce uz Ukrajinu i učinit ću sve da toj zemlji pomognem", kaže Ed Sheeran.

Linker
18. travanj 2024 08:50