#prirodnažena

O tome se šuti! Glumica progovorila o drugoj strani ženske ‘podrške‘: ‘Nabijamo jedna drugoj komplekse‘

Marijana Mikulić progovorila je o tome da nije dovoljno samo virtualno pružiti riječi podrške, bitnije je svojim djelima i ponašanjem u životu pružiti stvarnu podršku drugim ženama.

Posljednjih dana pokrenuta je prava mala revolucija na društvenim mrežama, brojne poznate žene prigrlile su inicijativu da pod oznakom #prirodnazena objavljuju svoje fotografije bez trunke šminke, profesionalnog svjetla i obrade u Photoshopu. Hvalevrijedna je to reakcija na pogrdne komentare koji su zadesili pjevačicu i kompozitoricu Kristinu Kovač, koju su dežurni dušobrižnici stavili u kategoriju žene koja više ne brine o svom izgledu.

Među brojnim poznatim damama koje su odlučile uz #prirodnažena oznaku pokazati kako zaista izgledaju bez virtualnih i make-up pomagala - javila se i glumica Marijana Mikulić - koja se dotakla i malo dubljih slojeva tog problema. Glumica poznata po otvorenosti i britkom jeziku, već dulje vrijeme objavljuje svoje fotografije bez šminke ili stanjivanja u Photoshopu. Stoga si je dala za pravo adresirati i jedan dio problema, koji ovom Instagram akcijom nije zahvaćen.

"Sve smo mi tu jedne za druge, sve do onda dok nismo!

Sve furamo furku - samo prirodno, lijepe smo kakve jesmo.. a nabijamo jedna drugoj komplekse - Dal‘ treniramo i ako da KAKO nađemo vrijeme, a ako ne - kako ne nađemo vrijeme za to?! Prirodna sam najljepša, ali reklamiram sto i jedan tretman na koji idem da bih bila tako ‘khm‘ prirodna. Podrška žena ženi i sijedoj i sa celulitom i mršavoj i debeloj (da napisala sam točno te riječi) ali reklamiram kako da smršaš kako da izgledaš top, koju robu da furaš da izgledaš top jer inače si seljanka bez ukusa", istaknula je Mikulić kontradiktornosti na koje se svakoga dana nailazi kako u svijetu društvenih mreža tako i u stvarnom. Jer ‘hype‘ oko ove oznake i Instagram akcije će proći, a nabijanje osjećaja krivnje drugim ženama - ostaje.

Čitajte i: Dosta im je filtera i straha od starenja! Nevena, Ida, Karmela i brojne druge pokazuju se bez šminke: ‘Ovo sam ja!‘

Marijana je nastavila dalje, jer izazivanje krivice kod drugih ne ostaje samo na izgledu - ono se prelijeva i na primjerice djecu, od njihova odgoja pa do toga ima li netko djecu uopće. "Do toga bavimo li se i koliko djecom, uz posao i sve kućanske poslove koje imaju SVE žene i majke, radile one još i van kuće ili ne", kazala je glumica, majka trojice sinova.

Podrška bez osobnog interesa

"Žene su podrška ženama samo kada su ostvarene i nemaju vlastite komplekse, a takvih je malo. Žene su ženama podrška samo kada ne zavide jedna drugoj, a takvih je malo.

Žene su glasne za druge žene samo kada im se sviđa to za što su glasne, a kada nekoj ženi treba podrška, makar nemamo vlastiti interes u tome - baš nas i nije briga", kako u svemu tako i u ženskoj podršci, rijetki su oni koji to misle iskreno, a mnogo više je onih koji u svemu nađu vlastitu korist. Također, osjećaj srama za svakog je individualan, tako je glumica otkrila što nju (jedino) može pogoditi.

"Ja osobno nemam kompleksa ni od sijedih ni od celulita, ali od trbušine imam i sredit ću ja njega prehranom i vježbom ne zvala se ja Marijana (Osobno me zato komentari na račun mog trbuha jedini i pogode). Svak‘ se češe di ga svrbi. Nego žene drage same sebe zavolite, j**e vam se što druge žene misle o vama, ionako će vas rijetke iskreno voljeti i podržavati", zaključila je na kraju Marijana Mikulić. Brojni komentari podrške koje je dobila od pratiteljica govore u prilog tome da je Mare opet pogodila u srž problema.

Linker
20. travanj 2024 02:03