prilika koja se ne propušta

Novi život Ljiljane Vinković! Uskoro odlazi na drugi kraj svijeta: ‘Nije bilo lako donijeti ovakvu odluku‘

Poznata televizijska voditeljica i urednica veseli se zbog odlazka u Maleziju i povratka u diplomatske vode. Ljiljana Vinković nije lako donijela takvu odluku, no sretna je što je dobila priliku za još jedan izazov i novi početak.

Još samo nekoliko dana Ljiljanu Vinković, voditeljicu i urednicu na HRT-u, dijeli od odlaska u Maleziju. Tu je vijest priopćila gledateljima u emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska‘ gdje je četvrtkom vodila prilog ‘Stranci u Hrvatskoj‘. A posljednja gošća bila joj je Sharmini Devi Gopal, privremena savjetnica i otpravnica poslova u Veleposlanstvu Malezije u Zagrebu s kojom će, kako je najavila, u budućnosti i surađivati jer odlazi u hrvatsko veleposlanstvo u Kuala Lumpur, pa će joj Devi Gopal bez sumnje biti podrška.

Ljiljana Vinković već ima diplomatskog iskustva jer je radila u našim veleposlanstvima u SAD-u i Kanadi, pa joj novi posao i neće biti prevelika promjena.

Posljednji dan na HRT-u bio joj je posebno emotivan, kaže kako joj zbog ljubavi prema novinarskom poslu nije bilo lako donijeti ovu odluku. No, život je jedna velika avantura puna izazova, a ovaj je Ljiljani Vinković jedan od ljepših. Odlazi već 8. svibnja, u velikoj je gužvi oko sređivanja posljednjih sitnica i oproštaja sa svojim najmilijima, pa nam je kratko ispričala o tome što planira u dalekoj Maleziji i kako se odlučila na ovaj veliki korak.

Čitajte i: Ljiljana Vinković odlazi s HRT-a nakon gotovo trideset godina, a kamere će zamijeniti nečim posve uzbudljivim

image
Vinković nije olako donijela odluku, no, raduje se novim izazovima koji je čekaju u Maleziji.
LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

- Vjerujem da sreća prati hrabre. U Americi su me učili da svakih nekoliko godina u životu treba napraviti promjenu i prihvatiti nove poslovne izazove. Još 2019. sam aplicirala u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vezano za potrebe predsjedanja Hrvatske Europskom unijom. No, dogodila se pandemija i sve što nas je snašlo protekle godine, a sada sam sasvim slučajno dobila ponudu za odlazak u Maleziju i prihvatila. Moj mandat će trajati četiri godine, a tremu zbog odlaska nemam, jer imam iskustvo života izvan Hrvatske kao i u diplomaciji. U New Yorku sam bila diplomatski predstavnik RH u poslovima kulture, medija i informiranja, a u Kanadi sam uz kulturu, radila i gospodarstvo. Sada me očekuje i novi zadatak, obnašat ću funkciju Savjetnice za politička, gospodarska i druga pitanja u Veleposlanstvu RH u Kuala Lumpuru, u Maleziji. Nadam se da ćemo i iduće godine uspješno proslaviti 30 godina diplomatskih i prijateljskih odnosa naše dvije zemlje te da ćemo uspjeti ostvariti širu suradnju turizmu te na gospodarskom i kulturnom planu. A bila bih presretna kada bi uspjeli Zagreb i Kuala Lumpur ponovo povezati direktnim avionskim letovima - ispričala je Vinković u razgovoru za Gloria.hr.

image
Ljiljani ovo nije prvi put da odlazi na privremeni rad u inozemstvu, već je boravila u SAD-u i Kanadi.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

S HRT-om ostaje u statusu mirovanja - plan je nastaviti suradnju

Na HRT-u do daljnjeg ostajem u statusu mirovanja i planiramo nastaviti suradnju. Ovi pandemijski uvjeti čovjeka stavljaju u situacije brzih odluka. To mi priznajem, nije bilo lako, samim time što je to jedna velika promjena. No, svejedno se veselim svom novom početku. Ja svoju strast prema životu i profesiji nikada ne gasim. U Kuala Lumpuru još nisam bila, ali po iskustvima ljudi koji su tamo boravili, mislim da me čeka jako puno lijepoga. A raditi za svoju zemlju za mene je velika čast i profesionalni izazov i nadam se da ću opravdati ukazano mi povjerenje.

Linker
11. travanj 2024 06:17