DUBROVKINJA S MISIJOM

Nova Miss Universe Hrvatske: ‘Znam da nisam pobijedila jer sam bila najljepša‘

Izbor za Miss za Oru Antoniju koja je preuzela titulu je više od ljepote. Mlada Dubrovkinja otkrila nam je koja joj je misija te kakvi su joj daljnji planovi.

"Izbor za Miss Universe puno je više od izbora ljepote i tijekom svog ‘mandata’ pokazat ću što ta titula uistinu predstavlja. Znam da nisam pobijedila jer sam bila najljepša, nego zato što sam se dugo spremala za sve što me na izboru čeka. Želim dokazati mladim curama da su, bez obzira na izgled, edukacija i samopouzdanje među najvažnijim stvarima u životu žene", kaže Ora Antonia Ivanišević, 20-godišnja brineta iz Dubrovnika, koja je krunu Miss Universe Hrvatske ponijela na izboru održanom u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Na studiju managementa u turizmu na američkom sveučilištu Rochester Institute of Technology u Dubrovniku jedna je od najboljih studentica, no uz taj će fakultet iskoristiti i svoju glavnu nagradu - stipendiju Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM).

Čitajte i: Uoči svadbe s Goranom Vlaovićem! Ivana Mišura pokazala besprijekornu liniju pet mjeseci nakon poroda

"ZŠEM ima odličan smjer za postdiplomski, srodan ovom što već studiram", kaže 185 centimetara visoka Ora, kći hrvatske odbojkašice Slavice Kuzmanić, od koje je naslijedila ljubav prema odbojci.

image
Ora Antonia kći je hrvatske odbojkašice Slavice Kuzmanić.
BOZO RADIC/CROPIX

"Odbojku sam profesionalno igrala 12 godina, puno sam putovala. No, osim na sport, roditelji su i brata i moje dvije sestre poticali na različite aktivnosti, na čemu sam im beskrajno zahvalna. Zahvaljujući tome govorim engleski i ruski, postala sam vješta vizažistica, a najviše me raduje slikanje tehnikom akrila na platnu. No, to su slike samo za osobe s kojima se družim jer je tema svake od njih vezana uz nešto što je određenoj osobi važno u životu", kaže Ora Antonia Ivanišević, dodajući da su je emocije svladale na proglašenju, ali i kad je iz Zagreba sletjela u rodni Dubrovnik.

Tamo ju je dočekala obitelj i bliski prijatelji i u tom se trenutku osjećala kao prava pobjednica jer ih nije razočarala. Među njima je bila i Marija Pocrnjić, Orina asistentica.

"Tijekom priprema, a pogotovo kad sam ponijela krunu, shvatila sam da mi treba pomoć želim li sve odraditi kako treba i bez greške. Marija i ja vrlo smo bliske, toliko da je smatram članom obitelji, partnericom koja će mi pomoći da kvalitetno odradim sve što sam zacrtala", kaže Miss Universe Hrvatske.

Linker
20. travanj 2024 01:59