ZBOGOM, KILOGRAMI!

Nina Martina Korbar: ‘Emocije sam rješavala hranom dok vaga nije pokazala 150, tad sam rekla - dosta! Danas sam 63 kile lakša‘

Otkrivamo tajne vitke linije osoba iz javnog života, koje su zahvaljujući radikalnoj reorganizaciji svakodnevice u 2022. ušle znatno lakše i pune samopouzdanja. Jedna od njih je i zagrebačka ekonomistica i vlasnica teretane Nina Martina Korbar.

"Običan izlazak iz kuće stvarao mi je strah jer nisam znala hoću li stati u stolicu gdje god da dođem. U Brazilu me nisu pustili na zip line zbog prevelike kilaže. Ali najveći teret od svega bila je nesigurnost koju sam osjećala. Iako sam obrazovana, imam obitelj i prijatelje kao podršku, smatrala sam da nisam dovoljno vrijedna za uspjeh i sreću. S emocijama sam se nosila uz hranu, kao i većina pretilih osoba. Ne postoji dijeta koju nisam probala, no kile bi se uvijek vratile. A onda su se dogodila dva velika okidača: prvi je bio kad sam na fotografijama od maturalne zabave vidjela svoje lice koje je iz svih kuteva izgledalo debelo. Stala sam na vagu koja je pokazala 149,5 kilograma." priča nam 29-godišnja Nina Martina Korbar, zagrebačka ekonomistica i vlasnica teretane koja se odlučila na životni zaokret.

image

Nina Martina Korbar danas kada pogleda fotografije kada je imala 150 kila, sretna je što više nije ta osoba.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Zbogom, kilogrami: Od Kristine Ercegović do Jadranke Kosor - slavne osobe otkrivaju recept za vitku liniju

"To je za mene bila potpuna katastrofa. Tad sam krenula u pravu borbu i uspjela sam smršavjeti do 107 kila. Drugi okidač bio je prije četiri godine, kad sam se prijavila u reality show “Život na vagi”, odlučna da mijenjam život na bolje zauvijek." govori nam.

'U show sam ušla sa 124 kile, a izašla s 84. Danas na visinu od 169 centimetara imam 87 kilograma, nekada sam nosila konfekcijski broj 56, a sada - 42.'

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

MOJ RECEPT ZA NOVU LINIJU:

  • Izbacila sam bijelo brašno, sol i bijeli šećer, smanjila ugljikohidrate i sokove;
  • Za doručak jedem šunku, skyr jogurt, pirov kruh ili jaje;
  • Za ručak se izmjenjuju meso i riba s prilogom, poput integralne riže, tjestenine, bulgura;
  • Često večeram variva;
  • Uz sve obroke jedem puno salate.

"I dalje imam višak kilograma, ali drugačije gledam na sebe, prihvaćam se. Bio je to mukotrpan proces koji je, osim promjena u razmišljanju, uključivao i promjene u prehrani te načinu života. Izbacila sam bijelo brašno, bijelu sol i bijeli šećer, znatno sam smanjila ugljikohidrate te sokove. Jedino čemu ne odolijevam tijekom ljeta je sladoled. Prošle sam godine otvorila teretanu s prijateljem Marijem Mandićem. Upoznali smo se tijekom “Života na vagi” i odlučili nastaviti zdravo živjeti. Pet puta tjedno treniram funkcionalne i treninge snage te puno hodam" ispričala nam je Martina dodajući kako su zajedno osmislili jedinstveni program mršavljenja u trajanju od tri mjeseca gdje klijentima nude kompletno vodstvo i savjetovanje.

image

Nina Martina Korbar u svojoj tereani

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"U svemu tome obitelj mi je uvijek bila najveća podrška. Zahvaljujući samopouzdanju koje sam vratila napokon sam ostvarila dugogodišnju želju i ove sezone sudjelovala na “Supertalentu” gdje sam za svoje pjevanje dobila same pohvale. To mi je bio vjetar u leđa jer se planiram posvetiti glazbi" otkriva nam na kraju mlada zagrebačka poduzetnica.

Linker
23. travanj 2024 00:48