Pravomoćna presuda

Nije se mogao izvući: Seksualni tamničar koji je volio repati, iza rešetaka će provesti 30 godina

Američka javnost zadovoljna je presudom koja je čak viša od one koje su tužitelji tražili za nekoć veliku R&B zvijezdu.

Glazbenik R. Kelly, pravim imenom Robert Sylvester Kelly, u zatvoru će dočekati duboku starost. Tako je odredio savezni sud u Brooklynu koji je ovog 55-godišnjaka lišio slobode na 30 godina što znači da će Kelly, ako dočeka taj dan, imati 85 kad odsluži kaznu.

Pravomoćna presuda na snagu je stupila deset mjeseci nakon što je R&B glazbenika porota u New Yorku proglasila krivim po svih devet točaka optužnice za seksualni zločin protiv više žena, muškaraca i djece, a na zadovoljstvo njegovih žrtava sud mu je odredio i višu kaznu od tražene.

image

R. Kellyju bi zatvorska ćelija trebala biti dom do njegove 85. godine života

SHUTTERSTOCK

Doduše, svjetski mediji konstatiraju da je Kellyja kazna sustigla 26 godina prekasno budući da ga je još 1996. u to vrijeme maloljetna djevojka Tiffany Hawkins prijavila policiji za silovanje. Taj slučaj nikada nije procesuiran, no zato američko pravosuđe nije moglo ignorirati optužbe koje su uslijedile šest godina kasnije, kada se prvi put pred sudom morao braniti za umiješanost u pedofilski skandal.

Podsjetimo, R. Kelly je tada prošao nekažnjeno, međutim njegovo se ime u zadnjih dvadeset godina permanentno vezivalo uz razne seksualne prijestupe. Prije pet godina internetska stranica BuzzFeed tvrdila je da Kelly vodi "zlostavljački, represivni" kult sastavljen od mladih žena i glazbenica željnih slave. Naravno, Kelly je sve optužbe odbacio, kao što se i tijekom ovog suđenja izjašnjavao nevinim. Udarac mu je zadao i dokumentarac BBC-a naslovljen "R. Kelly: Sex, Girls & Videotapes" iz 2018. u kojem ga je njegova bivša djevojka Kitti Jones prikazala kao seksualnog grabežljivca. Jones je izjavila da je bila prisiljena seksati se s njim i ostalim muškarcima i ženama, a period veze s Kellyjem opisala je kao "seksualnu tamnicu".

image

Žrtve monstruoznog glazbenika zadovoljne su presudom

JOHN NACION/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Ovo inače nije kraj sudskim procesima koji se vode protiv nekada popularnog glazbenika. Još uvijek mu predstoji suđenje u Chicagu zbog optužbi za dječju pornografiju i ometanje pravde.

Čitajte i: R. Kelly: Kako je pjevač i autor najljepših balada istovremeno bio jedan od najvećih seksualnih predatora

Linker
19. travanj 2024 20:15