AFP
Feljton

Nekad je čistila kuće i konobarila da bi pomogla obitelji, a danas je Australka na vrhu Hollywooda

Najbolje plaćena glumica na svijetu žena je s tisuću lica - jedno od njih će pokazati u ženskoj verziji ‘Pirata s Kariba’ - no, privatno je i dalje jednostavna djevojka kojoj uspjeh nije udario u glavu. Margot Robbie je na vrhu.

Uglavnom dobro informirani magazin Hollywood Reporter ovih je dana objavio da se snima nova, ženska verzija filma “Pirati s Kariba”, u kojem će glavnu ulogu tumačiti Australka Margot Robbie.

Glumica koja je prošli tjedan proslavila trideseti rođendan, jedna od najzaposlenijih, a i najbolje plaćenih u Hollywoodu posljednjih nekoliko godina, tako će prvi put pred kamerama odjenuti gusarsku odoru. Nije to čudno za nju, jer je već pokazala da može glumiti najrazličitije uloge - od strip-junakinje Harley Quinn do engleske kraljice, ratne reporterke i plaćenog ubojice.

BIRDS OF PREY ET LA FANTABULEUSE HISTOIRE DE HARLEY QUINN 
BIRDS OF PREY, AND THE FANTABULOUS EMANCIPATION OF ONE HARLEY QUINN
2020
de Cathy Yan
teaser americain
Margot Robbie.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros. - DC Entertainment - Clubhouse Pictures - Kroll & Co. Entertainment - LuckyChap Entertainment
Collection Christophel via AFP
Posljednji film: ‘Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn’.

Scenarij za novu verziju “Pirata s Kariba”, filmskog serijala u kojem su glavne uloge tumačili Johnny Depp, Orlando Bloom i Keira Knightley, napisala je Christina Hodson, koja je već surađivala s Margot Robbie - autorica je scenarija za njezin posljednji film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn”.

'Prije snimanja nagih scena u filmu ‘Vuk s wall streeta’ za hrabrost sam strusila jednu za drugom tri tekile'.

Nije to jedino što planira raditi sljedećih mjeseci. Osim što je nedavno završila snimanje novog dijela “Odreda otpisanih”, filma u kojem je prvi put glumila otkačenu strip-junakinju Harley Quinn, priprema se i za snimanje drame s Christianom Baleom, u planu je i film o nacističkom zločincu koji se u poslijeratnoj Njemačkoj želi iskupiti za svoja nedjela tako što će ubiti bivše pripadnike svojeg odreda smrti...

Financijski pomagala obitelj

Zna se i da će snimati film “Marian” u kojem će pripovijest o Robinu Hoodu biti prikazana iz perspektive njegove ljubavi Marian, zatim “Barbie” s redateljicom Gretom Gerwig, gdje će glumiti djevojku izbačenu iz fiktivnog svijeta barbika jer nije dovoljno savršena, a priprema se i produkcija još dva filma o Harley Quinn, od kojih će se jedan zvati “Sirene Gotham Cityja”.

Margot Robbie rođena je 2. srpnja 1990. u Dalbyju, gradiću na sjeveroistoku Australije. Odrasla je s majkom Sarie Kessler, fizioterapeutkinjom, braćom Lachlanom i Cameronom te sestrom Anyom. Otac Doug Robbie napustio je obitelj nedugo nakon njezina rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Kako bi pomogla obiteljskom budžetu i imala džeparac, Margot je već sa 16 godina uz školu honorarno radila kao konobarica, slagala sendviče u Subwayu i čistila kuće. Već tada ju je privlačila gluma pa je upisala dramsku umjetnost na koledžu Somerset u Mudgeerabi, gradiću u blizini Gold Coasta. Otamo je otišla u Melbourne, na drugi kraj Australije, gdje je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Margot Robbie (left) and Mother Sarie Kessler arriving at the Vanity Fair Oscar Party held in Beverly Hills, Los Angeles, USA.,Image: 365105801, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: PA / PA Images / Profimedia
PA / PA Images / Profimedia
Na dodjeli Oscara s majkom Sarie Kessler, 2018.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susjedima”, najpopularnijem i najdugovječnijem australskom televizijskom serijalu, u kojem su se prije nje probili i Nicole Kidman te mnoge druge buduće holivudske zvijezde.

Na audiciji nije briljirala pa je očekivala da će ulogu dobiti netko drugi. Zato nije ni čekala rezultat, nego je iskoristila priliku kad je vidjela reklamu za jeftino skijanje u Kanadi i otišla onamo s društvom. No, zimski je odmor morala neočekivano prekinuti nakon samo nekoliko dana - jer su joj javili da je ipak dobila ulogu i da snimanje počinje sljedeći tjedan.

U serijalu je glumila Donu Freedman, djevojku koju osim muškaraca zanimaju i žene, a iako je isprva bilo zamišljeno da se pojavi u samo nekoliko epizoda, njezin se lik toliko svidio australskoj publici da je postala stalni član ekipe. Prva epizoda s njom u ulozi Donne emitirana je u lipnju 2008., a već sljedeće godine Margot Robbie nominirana je za najbolju debitanticu na dodjeli australskih glumačkih nagrada Logie.

EDITORIAL USE ONLY / NO MERCHANDISING

Neighbours, A new hair do, Margot Robbie as Donna Freedman
'Neighbours' TV Programme, Australia. - 2008
Ep 5485 Tx 18/09/2008 UK,Image: 236725954, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY / NO MERCHANDISING, Model Release: no, Credit line: FremantleMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia
FremantleMedia / Shutterstock Ed
Na početku karijere, u australskoj seriji ‘Susjedi’, 2008.

U tom je serijalu glumila tri godine; njena zadnja epizoda emitirana je 2011., a iste godine Robbie je bila nominirana za najpopularniju australsku glumicu. No, njoj uspjeh u domovini nije bio dovoljan - odlučila je otići u Ameriku. O tome je već dugo razmišljala, stoga je neko vrijeme sve slobodno vrijeme koristila da bi vježbala američki naglasak, želeći doći spremna u Hollywood.

Pohod na Hollywood

- Nisam si mogla dopustiti da u Americi dobivam samo uloge Australki. Znala sam što producenti traže: da dobro izgledam, da znam glumiti i da mogu tumačiti uloge Amerikanki.

U prvo vrijeme živjela je u New Yorku i odlazila na audicije u Los Angeles. Javila se za ulogu u “Charliejevim anđelima”. Nije je dobila, ali su joj producenti ponudili nešto drugo - ulogu u serijalu “Pan Am” u kojem je glumila i Christina Ricci. Margot je u njemu bila jednu sezonu, dok nije ukinut zbog slabe gledanosti, no i tih 14 epizoda, koliko ih je dotad snimila, bilo je dovoljno da mladu Australku zapaze holivudski producenti.

PAN AM, (from left): Karine Vanasse, Margot Robbie, Christina Ricci, Kelli Garner, 'Truth or Dare', (Season 1, ep. 107, aired Nov. 6, 2011), 2011-.,Image: 112267345, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ABC / Everett / Profimedia
ABC / Everett / Profimedia
U TV seriji ‘Pan Am’ s Christinom Ricci, 2011.

Već godinu nakon ukidanja serijala “Pan Am” glumila je u filmu “Pravi trenutak”, a 2013. zabljesnula je u filmu “Vuk s Wall Streeta” redatelja Martina Scorsesea, u kojem je bila partnerica holivudskoj zvijezdi Leonardu DiCapriju. U filmu ima i scena u kojima se pojavljuje naga, što joj nije bilo lako snimiti.

- Ako se već moraš skinuti pred kamerama, onda je najbolje da to učiniš u filmu koji režira Martin Scorsese - rekao mi je moj agent. Zaista, Scorsese je bio sjajan. U jednoj sceni čak mi je ponudio da se prekrijem ogrtačem, ali shvatila sam da je u njoj golotinja zaista potrebna pa sam odbila. No, prije nego što smo je počeli snimati strusila sam jednu za drugom tri tekile da se okuražim - ispričala je poslije glumica.

Film je postigao nevjerojatan uspjeh, a Margot Robbie postala je nova holivudska zvijezda. Međutim, uspjeh joj nije udario u glavu.

- Sve mi je to bilo vrlo čudno. Prije “Vuka s Wall Streeta” zapravo nisam poznavala nijednu slavnu osobu. Nisam imala pojma kako zapravo funkcionira ovaj posao na tako visokoj razini - rekla je.

Los Angeles. Margot Robbie as Naomi Lapaglia in a scene from the ©Paramount Pictures film The Wolf of Wall Street (2013).,Image: 188388873, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
Supplied by LMK / Landmark / Pro
Fatalna zavodnica u filmu ‘Vuk s Wall Streeta’, 2013.

Vrlo brzo nakon “Vuka s Wall Streeta” snimila je britanski niskobudžetni film “Francuska suita” i nakon njega ostala živjeti u Londonu s društvom koje je upoznala na setu. Iako je već dobivala izdašne honorare i mogla si je priuštiti luksuzni način života, ona je novac od “Wall Streeta” dala majci da otplati hipoteku na kuću, a sama je u Londonu živjela u unajmljenoj ruševnoj kući u četvrti Clapham u predgrađu, koju je dijelila s još pet mladih filmaša. Među njima je bio i Tom Ackerley, treći pomoćnik redatelja u filmu “Francuska suita”.

Veselo društvo u Claphamu dobro se zabavljalo, obilazilo pubove u susjedstvu i kovalo planove o zvjezdanim karijerama. Vikendom su često odlazili na izlet u Amsterdam gdje su spavali u hostelu, posjećivali glazbene festivale, spavali u šatoru...

- Ponašali smo se kao da smo u studentskom domu - opisala je to razdoblje u svom životu Margot Robbie, koja se u to doba i zaljubila - u Toma Ackerleyja.

Exclusive pics of Australian actress Margot Robbie out in the park with new boyfriend Tom Ackerley. Margot who is currently filming her role as Jane in the upcoming Tarzan movie took time out from her busy schedule to enjoy her day off with her new boyfriend. They were also highly amused by seeing a pet ferret in the park 
EXCLUSIVE  August 31st 2014
Job: 140831NE2  London, England,Image: 204040306, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: RADCLIFFE / Bauer Griffin / Profimedia
RADCLIFFE / Bauer Griffin / Prof
Od 2016. u braku je s redateljem i producentom Tomom Ackerleyjem.

- Bilo mi je čudno to što mi se događa. Nisam vje­­rovala u veze, bila mi je muka od ideje da bih tre­­bala živjeti s nekim i mislila sam da se nikada neću udati. A onda se dogodilo. Bili smo jako dugo prijatelji. Mislim da sam se zapravo brzo zaljubila u njega, ali sam potiskivala te osjećaje u sebi jer nisam vjerovala da me može voljeti muškarac kao što je Tom. Govorila sam sama sebi: Nemoj mu to pokazati, nemoj se sramotiti, nemoj biti glupa. A onda se sve brzo odvijalo, i nekako je postalo logično da smo u vezi, odjednom je sve imalo svoj smisao.

Ljetovanje na Hvaru

S njim je sljedeće ljeto otišla u Hrvatsku, spavala u hostelu na Hvaru, provodila noći u klubu Carpe Diem, a rano ujutro bi se bacila u more da se razbudi. No, i taj je odmor morala prekinuti, kao i onaj u Kanadi nekoliko godina ranije, kad je dobila ulogu u serijalu “Neighbours”. Ovaj put ju je oko šest ujutro nazvao agent i rekao joj da u roku od 48 sati mora biti u New Yorku na audiciji za film “Focus” s Willom Smithom.

- Odmah sam se otišla raspitati kad polazi prvi brod za Split. Rekli su mi da diže sidro za 20 minuta i da taj dan nema drugoga. Na brzinu sam se spakirala, odjurila u luku i ukrcala se. Promijenila sam nekoliko letova i iz Splita uspjela doći do New Yorka, ali sam se u avionu kojim sam letjela preko Atlantika presvukla u pidžamu da mi bude ugodnije. Kad smo sletjeli u New York, nisam našla svoju prtljagu pa sam prije audicije morala još otići na brzinu kupiti neku odjeću da se pred Willom Smithom ne pojavim u pidžami. Ni sama ne znam kako mi je to sve uspjelo - ispričala je poslije.

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Costa Rica, COSTA RICA  - - Actress Margot Robbie and her husband Tom Ackerley were spotted catching some waves off the coast of Costa Rica during their romantic summer vacation in the sun.

Pictured: Margot Robbie

BACKGRID USA 20 JULY 2018,Image: 378756328, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
CPR / BACKGRID / Backgrid USA /
Kao prava Australka, glumica obožava surfanje.

Još umorna od puta, neuredne frizure, nije ostavila baš najbolji dojam.

- Vjerojatno joj nije stalo do ove uloge kad se nije potrudila urediti - pomislio je Will Smith.

No, ulogu je dobila i, kao i u “Vuku s Wall Streeta”, i u ovom filmu ostavila odličan dojam. “Focus” je podbacio na kinoblagajnama, ni kritičari nisu bili oduševljeni, no svi su hvalili glumu Margot Robbie, za koju se pisalo da je jedina svijetla točka u filmu. Kao i za sve prethodne uloge, australska se glumica temeljito pripremila. Za uloge mlade prevarantice, koja želi izučiti zanat od najboljeg, toliko je dobro svladala trikove s kartama da ih je pred kamerama često morala ponavljati - jer ih je izvodila toliko brzo i vješto da redatelj nije mogao vidjeti što je zapravo napravila.

'Samostalna sam i od ideje da živim s nekim bila mi je muka. No, onda se pojavio Tom...'

Ubrzo nakon filma “Focus” Margot Robbie ponovno se preselila u New York, ovaj put s Tomom Ackerleyjem, s kojim nije propuštala nijednu utakmicu hokejaškog kluba New York Rangers.

- Zaljubila sam se u hokej na ledu još u Australiji, nakon što sam gledala film “Moćne patke”, no ondje nema leda pa sam neko vrijeme trenirala hokej na travi. Nije to bilo ono pravo. No, došla sam na svoje u New Yorku. Poslije sam se s Tomom preselila u Los Angeles i sad idem na utakmice L. A. Kingsa, no Rangersi su i dalje moj klub. Neko sam vrijeme čak i igrala hokej u amaterskoj ligi, ali sam morala odustati zbog snimanja - objasnila je.

BOMBSHELL, from left: Charlize Theron as Megyn Kelly, Nicole Kidman as Gretchen Carlson, Margot Robbie as Kayla Pospisil, 2019. ph: Hilary Bronwyn Gayle / © Lionsgate / courtesy Everett Collection
©Lions Gate/Courtesy Everett Co
S Charlize Theron i Nicole Kidman, 2019.

Margot Robbie sljedećih nekoliko godina glumila je Tarzanovu družicu u novoj verziji priče o kralju džungle, u kojoj je glavnu ulogu odigrao nabildani Alexander Skarsgard. Sljedeći joj je film bio “Odred otpisanih”, nastao na temelju stripa, u kojem je glumila Harley Quinn, lik koji će oživjeti još nekoliko puta na filmskom platnu.

Poslovno i privatno sretna

A onda je s Tomom Ackerleyjem 2016. producirala film “Ja, Tonya”, u kojem je glumila osramoćenu američku klizačicu Tonyu Harding i za tu ulogu mjesecima prije početka snimanja učila klizati. Bila je nominirana za Oscara, ali nije ga osvojila. No, dobila je drukčije priznanje: iste je godine pozirala za naslovnicu magazina Vanity Fair, posvećenu Hollywoodu, zajedno s Georgeom Clooneyjem, Julijom Roberts, Léom Seydoux, Chiwetelom Ejioforom, Lupitom Nyong’o, Idrisom Elbom, Naomie Harris i svojim filmskim partnerom iz “Odreda otpisanih” Jaredom Letom.

Te iste godine dogodila se još jedna velika prekretnica u njezinu životu: 18. prosinca ona i Tom Ackerley vjenčali su se na privatnom imanju u Byron Bayu u Australiji na koje su pozvali samo svoje obitelji i najbliže prijatelje. Ackerley je odjenuo tamno odijelo, Robbie bež vjenčanicu bez vela, no - nisu se htjeli snimati, pa su svi gosti prije dolaska morali ostaviti svoje mobitele. Djeveruša joj je bila sestra Anya, a do oltara ju je dovela majka Sarie - oca koji ih je ostavio dok je ona još bila malena nije ni pozvala na vjenčanje.

THE LEGEND OF TARZAN, from left: Margot Robbie, Alexander Skarsgard, as Tarzan, 2016. ph: Jonathan Olley / © Edgar Rice Burroughs, Inc., Warner Bros. Entertainment Inc. /Courtesy Everett Collection
©Warner Bros/courtesy Everett C
S Alexanderom Skarsgardom u ‘Legendi o Tarzanu’, 2016.

Par je nastavio živjeti u novoj, lijepoj kući koju su kupili u Kaliforniji, zajedno rade za vlastitu producentsku kuću LuckyChap Entertainment, koja je zaslužna i za film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn”. Bila je to, naime, ideja Margot Robbie, da svom liku iz “Odreda otpisanih” podari vlastiti film pa ga je s mužem i producirala, a financijski je efekt bio toliko dobar da par sada planira barem još jedan nastavak. Margot Robbie je u međuvremenu glumila i u Oscarom nagrađenom filmu “Bilo jednom... u Hollywoodu” u kojem je tumačila lik Sharon Tate, ponovno s Leonardom DiCaprijem kao filmskim partnerom.

S već nekoliko uloga u pripremi, godišnjom zaradom većom od dvadeset milijuna dolara i u sretnom braku s Tomom Ackerleyjem australska glumica zaista ne mora brinuti za budućnost.

Besposleni kaskaderi

Uobičajeni je prizor na filmskim setovima s Margot Robbie da ona pred kamerama skače, pada i tuče se, dok njezin kaskader za to vrijeme sjedi u hladu i pije kavu. Margot je, naime, pravi sportski tip: tijekom studija je zavoljela surfati na valovima, zaljubila se u hokej, voli plivati, roniti, skijati... Zbog svega toga, a i zato što želi da joj scene budu što uvjerljivije, rijetko dopušta da je u opasnim scenama mijenja kaskader - osim kad redatelj to izričito ne zatraži od nje, kako se zbog njene eventualne ozljede snimanje ne bi moralo prekinuti.

BGUK_1229890 - Various, UNITED KINGDOM  - Celebrity social media photos!

Pictured: Margot Robbie, Karl Lagerfeld



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 371184717, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NIJO / Backgrid UK / Profimedia
NIJO / Backgrid UK / Profimedia
Karl Lagerfeld brzo je uvidio koliki je glumičin potencijal za modu.

Margot i Chanel

Australska glumica nekoliko je puta nosila kreacije modne kuće Chanel na holivudskim premijerama i dodjelama nagrada, a posljednjih se godina i družila s Karlom Lagerfeldom, kreativnim direktorom Chanela, s kojim je, osim o modi, razgovarala o kućnim ljubimcima - Lagerfeld o svojoj mački Choupette, a Margot Robbie o psu Boo Radleyju. Upravo je na njegov nagovor postala zaštitno lice Chanelove linije Coco Neige, a zatim i cijelog beauty odjela te francuske modne i kozmetičke kuće - čije su promotorice prije bile Keira Knightley, Blake Lively i Kristen Stewart. U modnim krugovima govori se da je Margot Robbie bila posljednji izbor Karla Lagerfelda prije njegove smrti 2. veljače 2019. u Parizu.

Ovu, ali i niz ostalih inspirativnih priča pročitajte u novoj Gloriji! Svakom čitatelju darujemo i najraskošniji ljetni horoskop te atraktivne kupone s popustima do 50 posto.

Pročitajte i:

Novi miljenik Hollywooda: 'Bili smo tako siromašni da nam je mikrovalna pećnica bila nedostižan san'

Život posvetila pravima žena! Gloria Steinem bolno djetinstvo pretočila u borbu vrijednu divljenja

Najveći svih vremena! Trauma očevog ubojstva skoro ga je koštala svega, no Jordan se nikad nije predao

'Crna pantera' oca nikad nije upoznala, a zbog traumatičnog djetinjstva postala je nasilna

Feljton kraljice rocka: Borila se s bulimijom i anoreksijom, a poslije svake trudnoće i s depresijom

Baš nije imala sreće s muškarcima: Razvodila se tri puta, ali nikad nije odustala od ljubavi

Diane Keaton: Sjajna glumica u vječitoj potrazi za ljubavi s vječnom grižnjom savjesti

Životna priča legende! Obilježila ga je tragedija iz koje ga je izvukla žena kojoj je vjeran i danas

Linker
20. travanj 2024 00:23