ples koji je izazvao skandal

Najutjecajniji beauty influencer u dva dana izgubio više od sto tisuća pratitelja zbog videa od nekoliko sekundi

James Charles, kojeg na YouTube prati 25 milijuna ljudi, jedna je od najkontroveznijih zvijezda te platforme. Nakon zadnjeg "grijeha" trebat će mu podosta vremena da vrati povjerenje svojih obožavatelja.

Beauty influencer James Charles ponovno je do te mjere naljutio svoje pratitelje da mu je dio njih preko noći okrenuo leđa. Američki make up artist 25. svibnja objavio je video u kojem u jednodijelnom badiću s prorezima tverka uz bazen - što se mnogima nije nimalo dopalo.

Zbog tog plesa James je preko noći ostao bez 100 tisuća pratitelja, a kako izvještava YouTube, broj bivših fanova i dalje raste.

Jamesovi obožavatelji nisu mu toliko zamjerili tverkanje, koliko trenutak koji je izabrao za treskanje stražnjicom, što stoji u opisu ovog plesa. Naime, James je rasplesani video u trajanju od 15 sekunda objavio samo dan nakon masovne tragedije u Teksasu u kojoj je pomahnitali mladić upucao dvadesetak ljudi.

"Trebao bi biti osjetljiviji na stvari koje se događaju oko tebe. Umjesto da, kao netko tko može utjecati na smanjenje ovakvih grozota osuđujući slobodu korištenja oružja, ti 24 sata nakon masakra u Uvaldeu svijetu pokazuješ stražnjicu", prozvao je Jamesa ogorčeni pratitelj, a slične osuđujuće poruke poslali su mu i drugi donedavni obožavatelji koji su "bojkotirali" njegov YouTube kanal.

image

Ovo nije prvi put da Jamesu zbog objava pratitelji okreću leđa.

PAPS4REAL/BENS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Dio Jamesovih pratitelja zamjerio mu je i takozvani tucking, odnosno povlačenje muških genitalija unatrag pomoću ljepljive trake zbog čega se i prije dva mjeseca našao na meti kritika.

YouTube pomno prati novi "slučaj" 23-godišnjeg influencera, koji je već nekoliko puta u pitanje doveo svoju popularnost.

Prošle godine našao se usred seksualnog skandala kada je optužen da je preko društvenih mreža zavodio dvojicu maloljetnika. James je prvo negirao da uopće poznaje tada 16-godišnjake, da bi kasnije priznao kako ih je uistinu pokušao privoliti na seks jer su mu obojica lagala da su stariji.

Linker
23. travanj 2024 11:48