Najslađe čudo!

Najranije rođeni dječak na svijetu proslavio prvi rođendan: Imao je nula posto šanse da preživi, ali maleni se nije dao!

Maleni je rođen 131 dan prerano i bio je težak samo 337 grama. Nitko nije mislio da će preživjeti, ali njegovi roditelji imali su dovoljno snage za njega. Svaki dan su pješačili sat vremena do bolnice kako bi bili sa sinom koji je nakon sedam mjeseci dovoljno ojačao da konačno dođe kući.

Maleni Richard Hutchinson suprotstavio se svim vjerojatnostima da neće preživjeti kao najranije rođeno dijete na svijetu, ali - preživio je! Početkom ovog mjeseca proslavio je svoj prvi rođendan i tako dokazao svijetu da nema šanse da će se predati. Rođen je 5. lipnja 2020. i to 131 dan prerano, a bio je težak samo 337 grama.

Njegovi roditelji Beth i Rick Hutchinson mogli su ga držati u dlanu jedne ruke te je prvih sedam mjeseci života morao provesti na odjelu intenzivne njege novorođenčadi u dječjoj bolnici u Minnesotu u Minneapolisu.

"Kada su Rick i Beth dobili prenatalno savjetovanje o tome što očekivati ​​od djeteta rođenog tako rano, naš neonatološki tim dao je malenome nula posto šanse za preživljavanje", rekla je dr. Stacy Kern, Richardova neonatologinja.

Unatoč teškim izgledima, Richard je na kraju otpušten iz bolnice u prosincu prošle godine i nedavno je proslavio svoj prvi rođendan, dobivši službeno priznanje od Guinnessa kao najranije rođeno dijete koje je preživjelo.

Čitajte i: Ivan Šarić uživa u svakom trenutku sa sinom: Odveo ga i na njegovu prvu kavu, Janković mu poručio: 'Isti je ti'

Time je "pobijedio" prethodnog nositelja naslova - Jamesa Elgina Gilla, rođenog 128 dana prerano u Ottawi u Kanadi 1987. godine.

"Ne čini se stvarnim. Još uvijek smo iznenađeni zbog toga, ali jako sretni. To je način na koji možemo podijeliti njegovu priču kako bismo podigli svijest o preranim porođajima", poručila je majka Beth, dodavši da je Richard vrlo sretna beba.

"Uvijek ima osmijeh na svom preslatkom malom licu. Svaki put me osvoje njegove svijetloplave oči i osmijeh", ponosno će majka.

Pješačili svaki dan sat vremena

Richardovu situaciju dodatno je zakomplicirala pandemija koronavirusa pa Beth i Rick nisu mogli preko noći ostati sa sinom u bolnici. Ipak, svakodnevno su pješačili više od sat vremena od svoje kuće u okrugu St. Croix, Wisconsin, do Minneapolisa kako bi bili s Richardom dok je jačao i postajao zdraviji.

"Njegovo čudesno preživljavanje pripisujem njegovim divnim roditeljima koji su bili tu za njega na svakom koraku i cijelom neonatološkom timu iz Dječje Minnesote. Potrebno je jako puno ljudi da bi ove bebe preživjele i bile spremne za povratak kući", rekla je Kern.

Slična priča nedavno se dogodila i u Hrvatskoj - sin našeg poznatog para, komičara Ivana Šarića i njegove supruge Korane Gvozdić preran se rodio pa je iz bolnice izašao tek mjesec i pol nakon rođenja.

Borba domaćeg para

S njim je cijelo vrijeme bila majka Korana, a tatu je ugledao tk kad je stigao doma. Korana je za Gloriju.hr ispričala sinovu i svoje borbu.

Čitajte i: Iskreno o 37 dana u bolnici: 'Dala bih sve da je Šarić mogao biti sa mnom, da mi obriše suze i kaže da će sve biti u redu'

"U bolnici sam s malenim provela skoro mjesec i pol dana. Nije bilo lako, ali kad znaš da imaš velik cilj, rekla sam odmah - ostajem koliko god treba. Zbog pandemije koronavirusa vanjski posjeti nisu bili dozvoljeni, a zbog cijele situacije, s Oliverom sam mogla biti svega 10 do 15 minuta na dan dok je bio na Intenzivnom odjelu. Ja na drugom katu, Oliver na prvom, a tata Ivan kod kuće, tako su izgledali naši počeci roditeljstva. Kažem i uvijek ću ponoviti, nije bilo nimalo lako ali za viši cilj ništa nije teško! Izgurali smo", rekla je Korana te dodala da maleni lijepo napreduje i svakim je danom sve jači.

"Izlazak iz bolnice, točnije susret s Ivanom ne mogu riječima opisati, taj naš zagrljaj i njegov prvi susret sa sinom...i sad mi oči zasuze kad se sjetim. Naš dolazak kući taman prije njegovog rođendana bio je jedan od najboljih poklona koje sam mu ikad dala. U bolnici sam uspjela skombinirati i mali slatki poklon. Tata i sin dobili su iste dekice s njihovim imenima. Naše malo slavlje je bilo intimno, lijepo i emotivno" otkrila je ponosna majka.

Linker
19. travanj 2024 22:08